0
Înapoi pe laroche-posay.ro
Save your skin

Tot ce ai vrut să cunoști vreodată despre alunițe

Alunița, denumită, de asemenea nev, constă într-o masă de celule de culoare maro, care se regăsesc de obicei în piele sau membranele mucoase. Denumite melanocite, aceste celule sunt responsabile pentru bronzare sau culoarea închisă a pielii. Copiii nu prezintă alunițe atunci când se nasc. Acestea încep să apară între șase luni și un an și continuă să apară până la vârsta adultă.

Img_Tot ce ai vrut să cunoști vreodată despre alunițe

Alunițele și soarele: o combinație nepotrivită

Între copilărie și adolescență, expunerea la soare influențează numărul de alunițe ce pot apărea pe piele, dar și mărimea acestora. Cu toate acestea, cu cât o persoană prezintă mai multe alunițe, cu atât mai mare este riscul de dezvoltare a unui cancer de piele. 35% din cancerele de piele apar, de fapt, în baza unei alunițe pre-existente. Așadar, este esențial să protejăm eficient copiii și adolescenții împotriva razelor solare pentru a minimiza apariția unor alunițe noi. Mai mult, expunerea excesivă la soare a alunițelor favorizează dezvoltarea de leziuni ce pot deveni cancerigene. Prin urmare, este important să adoptați obiceiuri sănătoase pentru protejarea alunițelor împotriva razelor UVA și UVB, la fel cum procedați și cu protejarea pielii.

Cum ne protejăm alunițele

Pentru a avea grijă de alunițele noastre, Laboratoarele La Roche-Posay au dezvoltat gama de protecție solară Anthelios, care îmbină protecția foarte ridicată împotriva UVA cu cea împotriva UVB. Anthelios propune o gamă de texturi care să vină în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor tuturor tipurilor de piele sensibilă. Vă aflați în căutarea unei creme cu absorbție rapidă, unui gel ultra-fluid, unui lapte de corp cremos sau unei loțiuni de plajă special creată pentru copii? Vizitați centrul de diagnosticare solară pentru a găsi cea mai bună metodă de protecție în acest sens.

Pentru a vă ajuta să vă mențineți vigilenți și să supravegheați alunițele, metoda de indentificare propusă de La Roche-Posay vă permite să vă localizați alunițele și să le monitorizați evoluția între consultațiile la dermatolog. Nu uitați că 90% din cancerele de piele sunt vindecabile dacă sunt depistate la timp.

Obiceiuri sănătoase pentru o protecție sporită pe durata expunerii la soare

Având în vedere că între 50 și 70% din cancerele de piele sunt cauzate de expunerea excesivă la raze UVA și UVB, este esențial să respectați câteva reguli simple alături de folosirea unei loțiuni solare:

  • Evitați să vă expuneți la soare în intervalul orar 12 - 16
  • Alegeți să stați la umbră și să nu vă expuneți direct la soare
  • Aplicați constant loțiunea de plajă odată la două ore
  • Reduceți expunerea copiilor la soare pe cât de mult posibil întrucât pielea acestora este mult mai sensibilă decât cea a adulților. Îmbrăcămintea (pălării, tricouri și ochelari de soare) reprezintă cel mai bun mijloc de protecție împotriva razelor UV.

1 The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (National Union of Dermatologists-Venereologists).

Trei pași simpli pentru a vă proteja împotriva cancerului de piele

loading : 0,550 sec