O viață mai bună pentru pielea sensibilă

Workshop-uri de machiaj corector: un moment special pentru a împărtăși experienţe şi a ajuta participanții să își recâștige cheful de viață.

Img_Workshop-uri de machiaj corector: un moment special pentru a împărtăși experienţe şi a ajuta participanții să își recâștige cheful de viață.

Datorită naturii lor vizibile, problemele pielii pot uneori să deterioreze imaginea cuiva și pot afecta relațiile cu alți oameni atât în viața personală, cât și în cea profesională. Pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a pacienților care suferă de afecțiuni ale pielii evidente, un workshop de machiaj corector a fost dezvoltat la Centrul Termal de Dermatologie La Roche-Posay prin intermediul colaborării strânse dintre dermatologi, specialiști în socio-estetică și Laboratorul Dermatologic La Roche-Posay. Această inițiativă a insiprat multe spitale din lume pentru a le oferi workshop-uri de machiaj corector la rândul lor.

v_small_article-corrective_makeup_workshop_03.jpg

Acceptarea aspectului fizic

Primul workshop de machiaj corector s-a desfășurat în 1994 în satul La Roche-Posay în Centrul Dermatologic European (1) într-un mediu al unui Spa Termal. Acest proiect, care are la bază o abordare terapeutică, își propune să permită pacienților să se accepte și să gestioneze mai bine problemele pielii.

Disponibil doar pentru vizitatorii spa, aceste workshop-uri sunt, în primul rând, destinate persoanelor care se confruntă cu o serie de imperfecțiuni vizibile. Socio-esteticienii îi învață tehnici de aplicare, care îi ajută să aleagă nuanța potrivită tenului și discută pentru a-i ajuta pe participanți să se simtă mai bine în ceea ce îi privește. Laboratorul Dermatologic La Roche-Posay susține această inițiativă în două moduri: oferind o linie de machiaj cu toleranță ridicată (ochi, buze, unghii și fond de ten), ale cărei produse - destinate pielii sensibile, bogate în pigmenți și ușor de aplicat - facilitează estomparea imperfecțiunilor; și prin intermediul suportului financiar pentru organizarea unor noi  workshop-uri în întreaga lume.

Stimularea încrederii în sine cu ajutorul ghidării dermatologilor

Roșeața, semnele lăsate de acnee, efectele arsurilor solare, efectele adverse ale tratamentelor pentru cancer, vitiligo, lentigo, etc.
Uneori este dificil de imaginat felul în care afecțiunile vizibile ale pielii, indiferent de severiatea lor, pot perturba relația cu ceilalți. Cicatricile nu sunt numai fizice, ci și de ordin psihologic.

De aceea, workshop-urile de machiaj corector susținute de către make-up artiști, instruiți în psihologie urmăresc să trateze atât aspectele estetice, cât și pe cele psihologice. Învățând tehnici de machiaj corector pentru a camufla imperfecțiunile este un prim pas. Mai departe de atât, apare acceptarea propriei imagini și recuperarea feminității. Ca un loc pentru ascultare, interacțiune și învățare, aceste workshop-uri își propun să ajute pacienții să se simtă mai bine cu ei înșiși, cât și să reconstruiască relații și să își recâștige cheful de viață.

Acest proces fundamental poate, în unele cazuri, să fie suplimentat de sfaturile individuale, ale familiei sau unui psiholog clinic.

90 de workshop-uri au fost organizate în întreaga lume.

v_logo-corrective_makeup_workshop.jpg

Unele dintre cele mai mari spitale și clinici organizează workshop-uri de machiaj corector, bazându-se pe modelul celui organizat la Centrul Termal La Roche-Posay.

Sursă: Conseil National des Etablissements Thermaux – Franța