free from spots

Știai că 80% din adolescenți se confruntă cu acneea?.

Suntem alături de tine!

f_banner_small_ffs-teenager.jpg (GettyImages)

Ce cauzează roșeață și inflamație la nivelul feței?

Un obraz puțin roșu nu este ceva cu care să vă fie rușine; dar atunci când pielea dumneavoastră roșie începe să vă afecteze din punct de vedere psihologic merită să vedeți care este cauza. Cu atâtea cauze ale inflamației și ale roșeții, este foarte importantă identificarea elementelor personale care au declanșat problema.

FFS Mag article 30760 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_109065463)

Ce poate cauza roșeață și inflamație?

Acneea:

O cauză obișnuită a roșeții de pe față este acneea. Acneea poate uneori să fie de culoare roșie și să fie dureroasă la atingere. Acneea poate, de asemenea, să lase urme pe piele odată ce coșurile au dispărut, iar decolorarea este rezultatul daunelor straturilor mai adânci ale pielii și deteriorării structurii pielii.

Rozaceea:

Poate cea mai documentată cauză a roșeții este Rozaceea. Aceasta poate apărea ca și roșeață prelungită și include o vizibilitate avansată a vaselor de sânge.

Pielea sensibilă și reacțiile alergice:

Pielea sensibilă poate fi predispusă la roșeață dacă intră în contact cu ingrediente iritante. Gama de produse iritante folosite poate avea un efect important. Adesea, utilizarea mai multor produse diferite poate avea o reacție adversă asupra pielii noastre. Dacă anumite produse oferă o senzație de înțepătură sau arsură, acest lucru poate sugera o reacție alergică și atunci trebuie să consultați un medic.

Eczema:

Eczema este de obicei considerată o condiție care afectează corpul, dar poate să își facă apariția și pe față. Pe parcursul lunilor de iarnă, eczemele devin adesea mult mai prezente pe măsură ce pielea se usucă.

Alimentele condimentate, mâncarea fierbinte, băuturile fierbinți:

Este foarte clar că alimentele condimentate pot cauza roșeața facială! Pentru cei care au o sensibilitate extremă, o reacție la alimente și băuturi poate fi cauza roșeții. Consumul anumitor alimente poate avea drept rezultat o scădere a fluxului sanguin de pe față , iar acest lucru poate cauza roșeață. Dacă acesta este cazul, puteți consulta medicul pentru a vă asigura că nu este un semn de reacție alergică mult mai severă.

Elemente declanșatoare:

Dacă suferiți de rozacee există un anumit număr de factori care ar putea avea un impact asupra roșeții. Identificarea factorilor declanșatori reprezintă cheia pentru instituirea unui tratament. Expunerea la lumina solară, la stres, la exerciții grele, cafeină și produse lactate pot declanșa inflamarea facială. Cu o listă atât de lungă de factori care pot declanșa roșeața, este inevitabil să vă simțiți copleșit.

Data viitoare când vă confruntați cu roșeață, verificați lista de elemente declanșatoare pentru a începe eliminarea celor care influențează aspectul pielii și a o lasa liberă!

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

32238
|||

Rutina de îngrijire potrivită

Îngrijire
Img_Îngrijire

Descoperă mai multe

Serozinc packshot from Serozinc, by La Roche-Posay

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee