free from spots

Știai că 80% din adolescenți se confruntă cu acneea?.

Suntem alături de tine!

f_banner_small_ffs-teenager.jpg (GettyImages)

Ce este peroxidul de benzoil?

De ce este peroxidul de bezoil folosit în tratamentul acneei?

Peroxidul de Benzoil este pe lista Organizației Mondiale a Sănătății si este un tratament popular pentru acnee, dar și pentru albire.

Datorită efectului său antibacterian și datorită efectelor anti-inflamatorii asupra pielii, Peroxidul de Benzoil a fost recunoscut drept tratament pentru acnee. Calitatea antiseptică a tratamentului cu peroxid îl face eficient în reducerea bacteriilor de la suprafața pielii, dar și în reducerea punctelor negre și a punctelor albe. Un alt motiv pentru care Peroxidul de Benzoil este popular printre persoanele afectate de acnee este acela că poate a fi folosit în siguranță în combinație cu alte produse care conțin acid salicilic. Acesta este un bonus imens pentru cei care doresc să scape de coșuri și înseamnă că pot combina în mod sigur și eficient tratamentele.

Efecte adverse:

În majoritatea cazurilor, efectele secundare includ o senzație ușoară de înțepătură sau arsură, de mâncărime, uscare a pielii, decojire și roșeață. În timp ce aceste efecte secundare sunt unele comune, persoanele care suferă de acnee simt adesea că trebuie să curățe pielea, dar de fapt fac mai mult rău. În cazul în care experimentați o reacție severă aprofundată cum ar fi dificultatea de a înghiți sau de a respira, cel mai probabil aveți o reacție alergică la tratament și trebuie să consultați imediat medicul.

Peroxidul de Benzoil este, de asemenea, folosit pentru albirea dinților și a părului. Utilizarea acestuia trebuie să se facă cu mare atenție. O problemă la folosirea acestuia este reprezentată de tratamentul pentru acneea de pe piept și spate, deoarece multe persoane care suferă de acnee se plâng de pătarea hainelor. Bumbacul este în special vulnerabil la albire, astfel că trebuie să evitați acest material și trebuie să vă asigurați că produsul este absorbit înainte de folosirea cearșafurilor albe.

Mituri:

Este adevărat că Peroxidul de Benzoil face ca pielea să arate mai rău pe parcursul tratamentului?

Atunci când tratați pielea cu Peroxid de Benzoil este foarte important să înțelegeți modalitatea de aplicare a cremei sau gelului. Rezistați dorinței de  a aplica mai mult Peroxid de Benxoil peste altă substanță, coșurile nu vor dispărea mai repede, ci aspectul se va înrăutăți. Dacă folosiți prea multă cremă sau gel, pielea va deveni excesiv de uscată și vor apărea semnele de îmbătrânire.

Se înrăutățește pielea după oprirea aplicării tratamentului cu Peroxid de Benzoil?

Dacă pielea devine prea dependentă de tratament atunci acneea poate reveni la starea degenerativă, când nu îl veți mai folosi. Este important să se adopte o  abordare lentă pentru a nu cauza daune nedorite pielii și pentru a nu o face dependentă de peroxidul de benzoil. Utilizarea tratamentului o dată pe zi este suficientă pentru a îmbunătăți aspectul coșurilor.

Astfel că dacă folosiți Peroxidul de Benzoil combinat cu alte tratamente care conțin acid salicilic, folosiți-le separat pentru cele mai bune rezultate!

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

32238
|||

Rutina de îngrijire potrivită

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee