free from spots

Știai că 80% din adolescenți se confruntă cu acneea?.

Suntem alături de tine!

f_banner_small_ffs-teenager.jpg (GettyImages)

Ce este retinolul?

Retinolul  a apărut târziu în îngrijirea pielii, dar foarte curând am fost cu toții obsedați de el. Este greu să ignorăm un ingredient care este lăudat de dermatologi, de experții în îngrijirea pielii și de către bloggeri. Dar știința ingredientelor din spatele produselor de îngrijire a pielii ne face pe majoritatea dintre noi să vrem răspunsuri. Deci, ce este Retinolul mai exact, și de ce îl căutam atât de mult pentru îngrijirea pielii?

Ce este retinolul?

Pe scurt, Retinolul este o formă a Vitaminei A și atunci când aceasta este convertită în acid retinoic este esențială pentru sănătatea pielii și pentru creșterea oaselor. Retinolul este incredibil de util!

De ce folosim Retinolul și Retinoizii în tratamentele acneice?

Vitamina A este esențială pentru sănătatea pielii și este un super ingredient pentru tratarea unei varietăți de probleme ale pielii. O singură modalitate în care Vitamina A poate ajuta la îngrijirea tenului predispus la acnee este prin exfolierea pielii și prin obținerea unui aspect mai neted. Această vitamină puternică repară de asemenea și structurile celulare, scade producția de sebum și reduce semnele post-acneice și pigmentarea. Prin restaurarea barierei cutanate, Vitamina A protejează pielea de viitoarele probleme.


Retinoizii pot ajuta la reducerea coșurilor prin modificarea sebumului și prin oprirea blocării acestuia în pori. Fără blocarea sebumului bacteriile nu pot crește și nu pot cauza coșuri. Acțiunea keratolitică a retinolului face ca acesta să fie ideal pentru îngrijirea tenului predispus la acnee. Retinolul este capabil să îmbunătățească funcția porilor și dimensiunea acestora prin instruirea celulelor asupra modului în care acționează. Drept rezultat porii pot părea mai mici și noile iritații sunt împiedicate din a se forma.

Cum să folosim retinolul?

Retinoizii amplifică sensibilitatea pielii la soare, drept urmare cresc și șansele de deteriorare cauzate de soare prin purtarea acestuia pe piele în fiecare zi. Modul în care Retinolul lucrează este acela de a exfolia pielea din interior spre exterior. Desigur, ca rezultat al acestei exfolieri, pielea poate deveni foarte sensibilă și iritația poate începe să apară. Pentru a micșora iritația, diminuați frecvența utilizării până când pielea se obișnuiește cu tratamentul. Începeți să folosiți tratamentul la fiecare câteva zile până când pielea se adaptează. Odată ce vă simțiți confortabil puteți începe tratamentul o dată pe zi. Datorită sensibilității ridicate la tratamentul cu Retinol trebuie să aveți deosebită răbdare cu aplicarea cremei. Folosiți pe parcursul zilei o cremă de protecție solară cu UVA ridicat și cu protecție UVB pentru a proteja pielea.

Efecte adverse:

Dacă pielea devine iritată atunci când se folosește Retinolul pentru tratament, nu vă fie teamă! Acesta este cel mai comun efect secundar al ingredientului. Pielea poate devini roșie și uscată, toate acestea manifestări sunt firești. Un alt efect secundar al utilizării tratamentelor cu retinol este purificarea, care înseamnă în mod normal că lucrurile se pot înrăutăți înainte de a deveni mai bune. Dacă observați că petele asociate acneei se înrăutățesc inițial, cel mai probabil este vorba de purificare. Dacă observați că se formează noi pete de roșeață atunci acesta ar putea fi un efect secundar sau o reacție alergică la produsul respectiv. În oricare dintre cazuri consultați un dermatolog dacă simptomele persistă sau încercați un tratament alternativ.

Minimizarea efectelor secundare:

În timp ce nu trebuie să ne temem de puțină roșeață, dacă vi se pare că pielea devine extrem de uscată și inconfortabilă există diferite modalități de a minimiza efectele secundare. De foarte puține ori reprezintă cea mai bună aprobare pentru cei care folosesc Retinolul pentru prima oară.  Începeți ușor tratamentul și pielea nu va reacționa în mod extrem. Pentru cei care încearcă să deslușească cel mai bun moment pentru a începe tratamentul, vara va fi, cu siguranță, cel mai bun moment dacă doriți să eliminați efectele secundare. Începerea tratamentului iarna ar putea însemna că orice fel de uscăciune și iritație va fi mai inconfortabilă din cauza vântului rece, căldurii din interior și băilor lungi și fierbinți.

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

32238
|||

Rutina de îngrijire potrivită

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee