free from spots

Știai că 80% din adolescenți se confruntă cu acneea?.

Suntem alături de tine!

f_banner_small_ffs-teenager.jpg (GettyImages)

Cosuri: A le stoarce sau a nu le stoarce?

Imagineaza-ti scena. Este ziua ta cea mare. O intalnire, o petrecere, un interviu pentru angajare... Mergi la dus pentru a incepe ritualul de pregatire, cand ceva iti atrage privirea in oglinda. Iata-l acolo: rosu, inflamat si gata sa pocneasca. Chiar pe varful nasului ...

FFS Mag article 30750 : Main article image (GettyImages)

Primul tau reflex? Stoarce vizitatorul nedorit si da-l uitarii! Cu toate acestea, dermatologii au tot spus pacientilor acelasi lucru de zeci de ani: nu puneti mainile pe cosuri! Prin urmare, de ce este atat de gresit sa storci cosurile cu unghiile? L-am intrebat pe dermatolog, Dr. Philippe Beaulieu, pentru a ne da un sfat specializat: "Recomand intotdeauna pacientilor sa reziste dorintei de a stoarce cosurile. Acesta pare un remediu rapid, dar in realitate veti agrava problema.”

Iata de ce: atunci cand storci un cos, pur si simplu pielea se sparge. Acest lucru poate deteriora foliculul pilos infectat si intensifica inflamatia. De acest lucru se tem cel mai mult dermatologii,  deoarece inflamarea intensa provoaca cicatrici de acnee. Poti, de asemenea, raspandi infectia initiala in zonele invecinate ale pielii sau chiar sa introduci o noua infectie cu unghiile.

“Adevarul este ca stoarcerea cosurilor este un obicei nociv si cel mai bine este sa fie evitat.”
Deci, iata raspunsul. Uneori, putina vointa si rabdare aduc roade. si aminteste-ti ca ai un intreg arsenal de ingrediente pentru combaterea acneei in farmacia locala, astfel incat poti lua problema in mainile tale ... nu doar literal.

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

32238
|||

Rutina de îngrijire potrivită

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee