free from spots

Știai că 80% din adolescenți se confruntă cu acneea?.

Suntem alături de tine!

f_banner_small_ffs-teenager.jpg (GettyImages)

De ce imperfecțiunile se înrăutățesc primăvara și vara?

Primăvara și vara sunt perioade cu zile mai lungi și cu apusuri târzii, cu grătare pe plajă și cu explorarea spațiilor exterioare, dar pot de asemenea să fie și perioade cu vreme fierbinte, cu transpirație, cu grabă de a ieși afară, toate acestea având un impact negativ pentru acnee, lăsând tenul gras și pregătit de apariția coșurilor. Continuați să citiți acestea indicii și sfaturi pentru a acorda îngrijirea potrivită tenului predispus la acnee, pe parcursul verii.

FFS Mag article 30776 : Main article image (LP50109)

De ce imperfecțiunile se înrăutățesc pe parcursul primăverii și al verii?

O preconcepție greșită este aceea că transpirația cauzează apariția coșurilor. De fapt, o combinație de transpirație care se amestecă cu sebumul în exces, cu praful, și cu bacteriile, se blochează în porii pielii și duce la apariția coșurilor. Un alt motiv pentru care coșurile se agravează vara este efectul keratolitic al soarelui asupra pielii. Acest lucru înseamnă că atunci când pielea noastră este expusă la razele solare, rata la care pielea noastră se regenerează este mai mare. Drept rezultat al acestei încetiniri, celulele moarte sunt menținute la suprafața pielii, fapt care blochează porii. Așadar este important să aveți grijă de pielea dumneavoastră pe timpul verii pentru a evita apariția coșurilor.

Îngrijirea tenului pe parcursul lunilor de vară

Curățare:

Curățarea este foarte importantă pe parcursul lunilor foarte calde. Eliminarea transpirației, a machiajului și a sebumului va împiedica blocarea porilor și formarea a noi puncte. Gelul Effaclar Spumant Purifiant este special conceput pentru tenul gras, predispus la imperfecțiuni. Folosiți gelul dimineața și seara pentru a curăța și purifica pielea. Produsul trebuie masat pe piele pentru a oferi prospețime și a controla excesul de sebum.

Tonifiere:

Folosirea unui toner pe parcursul verii reprezintă o idee foarte bună pentru cei care sunt îngrijorați de dimensiunea porilor și de strălucirea care poate adesea apărea la tenul acneic. Serozinc este o soluție de sulfat de zinc care poate fi pulverizată pe piele cât de des este necesar - perfectă pentru o piele împrospătată în zilele călduroase. Tonifierea oferă o matifiere imediată și beneficii precum calmarea și purificarea pielii.

Selectarea acoperirii adecvate

Rămâneți la fondul de ten cu formulă ușoară pe parcursul zilelor de vară pentru a permite ca pielea să respire. Formulele mai puțin lejere pot bloca porii și pot încuraja apariția coșurilor, așa că trebuie să optați pentru un fond de ten sau pentru un BB cream, special concepute pentru tenul gras, predispus la acnee.

Hidratarea:

Nu omiteți pasul de hidratare doar pentru că este vară! Effaclar Mat este potrivit pentru persoanele cu ten gras, deoarece acționează asupra excesului de sebum, cât și asupra efectelor umidității și strălucirii. Efectul de matifiere este ideal pentru persoanele care sunt preocupate de excesul de sebum pe parcursul verii, în timp ce textura non-grasă este perfectă pentru cei care sunt îngrijorați închiderea porilor. Pentru persoanele preocupate de punctele negre și de sebum, EFfaclar K (+) este produsul care luptă împotriva oxidării și excesului de sebum. În cele din urmă, persoanele care au puncte negre, semne post-acneice și imperfecțiuni ar trebui să folosească Effaclar DUO (+). Acest produs legendar pentru persoanele cu ten acneic conține acid salicilic și LHA pentru a exfolia pielea în timp ce se tratează și semnele post-acneice și inflamația. Effaclar DUO (+) este acum disponibil și cu protecție SPF 30 împotriva razelor UVA și UVB, și este adecvat pentru toate tipurile de ten.

Dacă vă expuneți pielea la soare pe parcursul acestei perioade, trebuie să aplicați protecție SPF 50 la fiecare 2 ore pentru o protecție optimă. Vara este cu siguranță o perioadă de bucurie, iar tenul afectat ar putea să vă rețină. Asigurați o atenție deosebită îngrijirii tenului vostru și curând veți uita de pielea cu probleme!

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

32238
|||

Rutina de îngrijire potrivită

Îngrijire
Img_Îngrijire

Descoperă mai multe

Serozinc packshot from Serozinc, by La Roche-Posay

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee