free from spots

Descoperă tot ceea ce trebuie să știi pentru a combate acneea
și a te simți bine în pielea ta

Atunci când acneea persistă după adolescență

Astâzi ne-am întâlnit cu Sophie care s-a luptat cu tenul acneic încă de la 15 ani. Ajungând cu o stimă de sine redusă la universitate, Sophie ne supune despre modul în care a reobținut stima de sine și cum a învățat să își iubească tenul la 22 de ani.

Bună Sophie! Pentru cât timp ai avut un ten acneic?

Cred că am avut coșuri de pe la vârsta de 15 ani…eram la liceu când am început să observ coșurile mele și atunci au început să devină enervante.

Când a arătat piela ta cel mai rău și cum te-a afectat acest lucru?

Cred că coșurile mele au fost cel mai accentuate în timp ce mă aflam la universitate. Mâncam alimente inadecvate și nu mă demachiam înainte de a merge la culcare; aveam o mulțime de obiceiuri eronate despre îngrijirea pielii! Nu voiam să ies în evidența și nici să atrag atenția asupra mea pentru că nu îmi doream că oamenii să se uite la mine sau la pielea mea . Acest lucru însemna de asemenea că îmi lăsam machiajul timp de mai multe nopți pentru că nu vroiam să mă trezesc fără machiaj, pentru simplul motiv că cineva putea bate la ușă.

În viața ta de zi cu zi, pielea ta a influențat modul în care te simțeai la serviciu sau în situațiile de socializare?

Pielea mea mă deranja foarte mult la serviciu pentru că nu puteam fi atât de deschisă pe cât aș fi dorit. Eram în mod constant îngrijorată de modul în care oamenii care se uitau la pielea mea în special dacă se aflau prea aproape de fața mea - Chiar nu îmi plăcea acest lucru! Ieșind cu prietenii mei era foarte frustrant pentru că pe măsură ce înaintam în vârstă ei au încetat să aibă coșuri și eu am continuat să le am, fapt care mă făcea să mă simt puțin stânjenită. Cea mai mare realizare pentru mine a fost probabil mersul la gimnastică și la sala de forță, erau atât de multe situații în care îmi doream să nu fi fost nevoită să pun machiaj și mai apoi eram stânjenită pentru că am făcut acest lucru.

Ce te ajută să te simți mai bine în zilele în care nu te simți bine cu pielea ta?

În zilele în care nu mă simt bine cu pielea mea ce mă face să mă simt mai bine este faptul că port machiaj. Cu cât am înaintat în vârstă am învățat cum se folosește un anticearcăn și ce produse trebuie folosite, astfel încât să te facă să te simți foarte bine. Tratamente, folosirea produselor pe care le cunosc că funcționează și produsele care sunt bune pentru pielea mea; tratamentul coșurilor mele mă face să mă simt mai bine din punct de vedere psihologic. E ca și cum aș face ceva cu această problemă.

Care este singurul element la pielea ta pe care îl placi cu adevărat?

Îmi plac la nebunie pistruii mei! Pielea mea este de fapt foarte foate palidă, fapt care este enervant atunci când vrei să găsești un fond de ten adecvat și care să îmi și placă.

Ce te face să te simți bine acum referitor la pielea ta?

Susținerea pe termen lung a prietenului meu și a familiei meie care consideră că sunt frumoasă cu și fără machiaj. Machiajul mă ajută să iubesc pielea, pentru că mă pot baza pe părțile care îmi plac. Cred că mă simt mult mai bine referitor la pielea mea de acum pentru că sunt puțin mai mare și nu ar trebui să judec oamenii în funcție de valoarea feței, și din ceea ce am învățat despre coșuri nu au nimic de a face cu igiena sau cu nespălarea. Coșurile nu apar din vina dumneavoastră, așa că nu puteți fi condamnat sau pedepsit de orice persoană sau de către dvs. pentru că le aveți.

Cum s-a îmbunătățit viața ta după ce ai învățat să îți iubești pielea?

Cred că viața mea s-a îmbunătățit foarte mult acum că mă bucur de pielea mea. Mă simt mai încrezătoare și consider că pot fi eu însumi pentru că nu îmi mai este frică să fac un pas înapoi în situațiile în care oamenii se uită la mine. Desigur, există momente în care persoanele se uită la mine. Există și momente în care mă îngrijorez despre starea pielii mele dar sunt mult mai puține acum. Mă simt cu siguranță mult mai confortabil în propria mea piele.

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

32238
|||

Rutina de îngrijire potrivită

Curățare
Img_Curățare

Descoperă mai multe

Îngrijire
Img_Îngrijire

Descoperă mai multe

Serozinc packshot from Serozinc, by La Roche-Posay

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee