free from spots

Descoperă tot ceea ce trebuie să știi pentru a combate acneea
și a te simți bine în pielea ta

Ce este acidul salicilic?

Pe toate blogurile și forumurile despre acnee cuvintele "acid salicilic" se regăsesc în majoritatea postărilor. Acidul salicilic este foarte popular ca îngredient în îngrijirea pielii și are o reputație cunoscută în tratarea tenului acneic. Recunoscut de dermatologi și bloggeri, acidul salicilic este campion în tratarea problemelor tenului afectat de acnee. Deci cât de adevărate sunt aceste presupuneri, care sunt efectele secundare ale tratamentului și care este modul în care acidul salicic merită să fie ridicat la un statut înalt în lumea îngrijirii pielii?

FFS Mag article 307778 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_108406745)

Ce face ca acidul salicilic să fie atât de eficient în reducerea roșeții și coșurilor?

În mod fundamental, acidul desparte celulele care se lipesc unele de altele, fapt care conduce la o piele mai luminoasă și mai sănătoasă și ne scapă de punctele negre, de punctele albe și de alte imperfecțiuni. Motivul pentru care acidul salicilic este atât de puternic este acela că acesta poate penetra adânc în pori, ceea ce înseamnă că poate avea o acțiune exfoliantă atât în interiorul porilor, cât și la suprafața pielii. Calitățile anti-iritante ale acidului salicilic și calitățile anti-inflamatoare fac ca acesta să fie un ingredient activ în calmarea pielii, cât și în calmarea tenului cu imperfecțiuni. În esență, acesta tratează problemele tenului acneic.

Care sunt efectele secundare ale acidului salicilic?

Indiferent dacă vă vine să credeți sau nu, acidul salicilic este atât de bun pe cât se spune. Există doar câteva cazuri de reacții adverse la ingredient. Dacă aveți o reacție serioasă la acidul salicilic, poate să fie o reacție alergică si trebuie să mergeți la medic.

Ceea ce este mai probabil să se întâmple este ca la prima aplicare să experimentați o senzație de înțepătură și poate de exfoliere și uscare a pielii, alături de roșeață. Toate acestea sunt complet normale, cu toate că puteți dori să reduceți tratamentul pe parcursul acestei perioade în timp ce pielea se reglează de la sine. Persoanele care au un ten sensibil pot fi îngrijorate din cauza exfolierii și uscării care se produce adesea la începutul tratamentului și consideră că acidul salicilic nu este pentru ei.

Cu toate acestea, aici nu este cazul, deoarece este foarte sigur să se folosească pe pielea sensibilă și chiar are proprietăți antiinflamatoare care îi amplifică efectul benefic. Acidul salicilic are efect exfoliant și calmant asupra pielii, fiind  ideal în mai multe moduri pentru cei care au pielea sensibilă. La fel ca și cei cu pielea normală, cei care au o piele sensibilă pot pur si simplu să diminueze cantitatea de acid salicilic pe care o folosesc pentru început. Astfel că, pentru un coș deranjant, acidul salicilic este unul dintre cele mai bune ingrediente care există!

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

|||

Rutina de îngrijire potrivită

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee