free from spots

Descoperă tot ceea ce trebuie să știi pentru a combate acneea
și a te simți bine în pielea ta

Cum puteți proteja tenul acneic de radiațiile UV?

Toată lumea știe că razele UV nu sunt bune pentru piele. Cu toate acestea încă ne este foarte greu să rezistăm căldurii și luminii strălucitoare a soarelui. Dar este important sa ne protejăm tenul pe parcursul anului pentru că razele UV nu apar doar în zilele cu soare. Și persoanele cu ten predispus la acnee trebuie să aibă și mai mare grijă cu privire la expunerea la soare pentru că pielea lor este mai sensibilă. Specialista în îngrijirea pielii de la BeauSynergy Beauty Clinic, Sarah Fuller ne avertizează că trebuie să amintim și faptul că toate persoanele care iau tratamente medicale pentru acnee trebuie să acorde o mai mare atenție îngrijirii pielii, deoarece medicamentele măresc sensibilitatea pielii la lumină. Astfel pentru a le ajuta să protejeze mai bine pielea de razele dăunătoare pielii, vă oferim trei sfaturi simple.

FFS Mag article 30781 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_106373409)

Acoperiți-vă

Pe scurt, nu este nimic mai eficient contra razelor UV decât să evitați expunerea pielii la soare prin acoperire, folosind pălarii și alegand zone cu umbră. 

Folosiți o cremă zilnică de protecție solară cu un SPF ridicat

Cel de-al doilea pas către o protecție solară eficientă a pielii este folosirea unei creme de protecție solară cu SPF minim 30 pe parcursul întregului an, care să fie potrivită pentru tipul dumneavoastră de piele. Este foarte greu să ne obișnuim să asociem crema de protecție solară SPF cu mersul la piscină, dar realitatea dură este că efectele soarelui asupra pielii noastre se simt, astfel este necesar să o protejăm în fiecare zi. Trebuie să vă reamintiți faptul că acele creme de soare trebuie să fie reaplicate regulat (recomandăm în fiecare oră) pentru ca acestea să fie benefice. De asemenea, verificați termenul de valabilitate pentru că unele creme nu mai sunt valabile după o perioadă de 3 ani.

Consumați alimentele adecvate

Puteți, de asemenea, să ajutați pielea și din interior. ”O dietă echilbrată care include alimente care conțin substanțe antioxidante și vitaminele A, C și D poate îmbunătăți apărarea pielii împotriva razelor UV” declară Sarah Fuller.

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

32238
|||

Rutina de îngrijire potrivită

Îngrijire
Img_Îngrijire

Descoperă mai multe

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee