free from spots

Descoperă tot ceea ce trebuie să știi pentru a combate acneea
și a te simți bine în pielea ta

Cum să ai grijă de tenul tău după o răceală?

Nimic nu afectează un regim de îngrijire a pielii mai mult decât răcelile și gripă. În timp ce majoritatea dintre noi suntem încurajați să ne recuperăm dintr-o răceală sau gripă consumând lămâie fierbinte și mâncând supe calde, adesea uităm să oferim pielii noastre necesarul de TLC. Nu doar că stăm în pat și nu ne simțim bine, dar răcelile și gripa pot avea un efect important și asupra pielii noastre. Persoanele cu imperfecțiuni descoperă adesea că suferă de sensibilitate a pielii, lucru care face ca perioada de boală să fie mult mai dificilă.

FFS Mag article 30787 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_58458906)

Tenul cu tendință acneică nu apreciază deloc suflatul nasului, faptul că ochii curg, senzația de mâncărime și oboseală pe care răceala și gripa le poate aduce. Drept rezultat al acestor simptome, pielea poate adesea să aibă un aspect sensibil și uscat. Am redactat un ghid pentru îngrijirea tenului sensibil imediat după o răceală sau gripă.

Cum afectează răcelile și gripa tenul predispus la imperfecțiuni?

Lipsa somnului, care este rezultatul răcelii cât și gripei, poate avea drept rezultat o înrăutățire a tenului sensibil. Apar sensibilitatea și pungile de sub ochi dacă nu ne facem somnul de frumusețe. În timp, o lipsă de somn poate conduce la îmbătrânirea prematură a pielii, cât și la dezvoltarea ridurilor fine și chiar la înrăutățirea sensibilității tenului. 

Una dintre cele mai comune probleme pentru orice persoană care este răcită sau are gripă este faptul că trebuie să sufle tot timpul nasul. Acest lucru irită pielea din jurul nasului și de sub acesta. Acest lucru poate duce la aspectul roșu al pielii și poate crește sensibilitatea. Dacă aveți pielea roșie  în jurul nasului sau dacă aveți puncte negre, atunci veți descoperi că acestea se vor înrăutăți din cauza frecării constante. 

Răcelile și gripa deshidratează pielea și o lasă uscată și ternă. Bolile în sine, în asociere cu medicația pe care o luăm, și cu faptul că mulți dintre noi trebuie să stăm în pat, fac ca pielea noastră să fie privată de hidratare.

Cum pot lupta împotriva acestor probleme?

Un ten strălucitor:

Puteți lupta împotriva semnelor unui ten tern cu ajutorul dietei și regimului cotidian. O dietă corectă reprezintă cheia obținerii unei pieli din nou luminoase. Vitaminele pe care ar trebui să le luați sunt vitaminele B, cu efect antiinflamator. O suprasolicitare dietetică nu ar trebui să fie necesară, dar încercați să construiți un regim bogat în fier. Fierul vă ajuta la producția de celulele roșii din sânge. Celulele roșii din sânge reprezintă un partener vital în a vă asigura că pielea arată și se simte sănătoasă. În ceea ce privește produsele pentru piele, acestea trebuie să devină cei mai buni prieteni. Căutați seruri care promovează strălucirea deoarece acestea vă vor ajuta să obțineți o nouă strălucire. Tratamentele faciale sunt de asemenea o modalitate bună pentru îmbunătățirea circulației și obținerea unui aspect luminos!

Nas înfundat:

Nasul înfundat nu este deloc benefic. Încercarea de a calma iritația poate duce la o iritație și mai mare, în special dacă este dureroasă. Este mai bine să gestionați problema. Regula numărul unu este: nu zgâriați pielea sensibilă. Atunci când eliminați machiajul sau curățați fața, asigurați-vă că nu frecați zona iritată, deoarece acest lucru doar va înrăutăți situația. Folosiți un gel zilnic de spălare a feței, tapotați și clătiți cu apă călduță.

Hidratarea pielii:

Primul pas in hidratarea pielii este foarte simplu: aplicați crema hidratantă în cantitate mare. În timp ce vă recuperați după o răceală sau gripă, asigurați-vă că vă hidratați pielea de dimineața și seara; ar fi ideal și in timpul zilei. Tendința este aceea de a face dușuri lungi și ferbinți pentru a vă simți înviorat după o boală, dar acest lucru nu va face decât să usuce pielea și mai tare. Limitați-vă la un duș de zece minute folosind apă călduță. Optați pentru o substanță ușoară de curățare care va hidrata pielea fără să o afecteze.

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

32240
|||

Rutina de îngrijire potrivită

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee