Regulile de aur Asa da si Asa nu pentru curatarea tenului cu tendinta acneica
Dintre toate miturile acneei, unul este in mod particular greu de ignorat: Acneea este o problema legata de igiena, iar dupa o exfoliere suficient de puternica, tenul va straluci din nou. Adevarul este mult mai mult de atat. A avea grija de tenul cu tendinta acneica inseamna a respecta echilibrul pielii, precum si ingredientele active puternice si potrivite.
Asa da: Curata-ti fata de doua ori pe zi
Igiena precara nu este responsaibila de eruptii, insa curatarea tenului este esentiala. Acest ritual de curatare indeparteaza excesul de celule moarte, mizerie si sebum, care sunt responsabile de astuparea porilor si de crearea conditiilor perfecte pentru multiplicarea bacteriilor.
Asa nu: Nu folosi sapun
Atunci cand tenul este gras si predispus la imperfectiuni, tentatia de a tanji dupa o senzatie de curatare este suprema. Insa, detergentii din anumite sapunuri si alte produse de curatare indeparteaza bariera de la suprafata pielii si au un pH alcalin care cauzeaza iritatii si stimuleaza producerea de sebum. Exact opusul a ceea ce iti doresti!
Asa da: Opteaza pentru ape micelare delicate
Aceasta textura fara alcool inlatura excesul de sebum si celulele de la suprafata pielii, pastrand lipidele esentiale de care are nevoie pielea. Anumite solutii de curatare ofera un efect similar, insa e necesar sa te asiguri ca nu au alcool pentru a evita iritatia.
Asa nu: Nu exfolia
Atunci cand tenul are pori astupati, cosuri si puncte negre, produsele care contin exfoliante abrazive pot fi tentante. Adevarul este ca granulele si alte particule aspre din anumite produse tind sa irite pielea si incurajeaza aparitia bacteriilor.
Asa da: Alege ingrediente precum zincul, acidul salicilic sau LHA
In general, cu cat solutiile de curatare contin mai putine ingrediente, cu atat e mai bine. In acest fel, poti reduce sansa de a provoca roseata sau reactivitate. Insa, o mana de ingrediente este atuul tau atunci cand vine vorba despre reechilibrul tenului tau.
Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.