free from spots

Descoperă tot ceea ce trebuie să știi pentru a combate acneea
și a te simți bine în pielea ta

Curățarea tenului gras necesită o îngrijire specială.

Pielea grasă este des întalnită, în special la nivelul feței și scalpului. Acesta apare atunci când glandele sebacee ale pielii lucrează tot timpul și produc prea mult sebum. Acest tip de piele necesită precauții speciale care trebuie să fie luate în seamă atunci când se curăță și se aplică machiajul. Sfatul dermatologului referitor la acest subiect.

Ce observați la pacienții care se plâng că au tenul gras?

Pacienții pot avea pielea grasă în zonele centrale ale feței, în special pe frunte și pe nas.

Porii pielii sunt dilatați și pielea este mai groasă. În cele mai severe cazuri, un strat gras se poate simți atunci când se atinge pielea. Seboreea de pe scalp face parul gras și lipicios. Pacienții îmi spun adesea că au probleme și cu machiajul.

Ce sfaturi de curățare pentru ten gras le puteți oferi?

Curățarea tenului gras necesită o îngrijire specială

Le explic pacienților că pielea reacționează întotdeauna în mod opus față de cum ne dorim noi să reacționeaze: cu cât încercăm mai viguros să eliminăm sebumul, cu atât pielea va produce și mai mult pentru a-l înlocui. Astfel este foarte important să se folosească produsele special formulate pentru acest tip de piele pentru a se evita utilizarea produselor prea nocive. Adesea prescriu apa micelară sau laptele de curățare care se clătește cu apă. Pielea trebuie curățată în mod gentil, seara.

Ce recomandați pentru a hidrata pielea seboreică?

Paradoxul este că rolul sebumului este acela de a proteja pielea de uscarea nefastă.

Cu toate acestea, tenul gras adesea devine neplăcut la suprafață iar uneori cauzează dermatită seboreică în centrul feței. Pacienții trebuie să folosească produse care sunt special formulate pentru acest tip de piele. De obicei le prescriu cosmetice pe bază de apă pentru a nu adăuga mai mult ulei unui ten gras. Aleg creme hidratante care matifiază tenul pentru a diminua luciul.

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

32240
|||

Rutina de îngrijire potrivită

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee