free from spots

Descoperă tot ceea ce trebuie să știi pentru a combate acneea
și a te simți bine în pielea ta

De ce este important să curățați tenul acneic înainte de a merge la culcare?

Cu toții știm cât este de important să curățăm foarte bine tenul înainte de a merge la culcare, dar uneori, cu toții ne-am simtit vinovați că am adormit înainte de a face acest lucru. Este foarte important, în special, dacă aveți un ten predispus la acnee, și trebuie să vă amintiți că trebuie să ștergeți complet machiajul la finalul zilei pentru a putea elimina excesul de sebum și impuritățile.

FFS Mag article 30788 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_84454005)

De ce este important să curățați tenul acneic înainte de a merge la culcare?

Pielea se regenerează natural în timpul somnului, oferind produselor de îngrijire a pielii șansa perfectă de a face magie. Cu toate acestea lipsa de curățare a pielii înainte de a culcare riscă să determine blocarea porilor, încurajând astfel excesul de sebum care poate duce la apariția coșurilor. La rândul său, acest lucru împiedică regenerarea, inclusiv crearea de noi celule ale pielii, fapt care ar putea avea ca rezultat o accelerare a semnelor vizibile de îmbătrânire.

Cum poate curățarea de seară să oprească formarea coșurilor

Seara o spălare adecvată a feței ajută la combaterea sebumului în exces, reducând șansele ca potențiale coșuri să se dezvolte peste noapte. Acest aspect este foarte important pentru cei care au un ten cu tendință acneică, deoarece curățarea elimină bacteriile care se înmulțesc în condițiile date. Curățarea feței înainte de somn ajută la împiedicarea acestor bacterii de a forma coșuri. Persoanele care suferă de acnee și au tenul gras trebuie să opteze pentru produse hidratante pe bază de apă pentru a evita exacerbarea afecțiunilor. Cu toate acestea, dacă tipul de piele este normal/mixt, un produs hidratant pe bază de ulei este foarte bun, dar nu se aplică excesiv!

Ce urmează după rutina de curățare de seara?

Aplicați întotdeauna o cremă hidratantă după curățare pentru a vă asigura că pielea nu devine din ce în ce mai uscată. Dacă aveți un ten cu tendință acneică, căutați o cremă hidratantă cu o concentrație adecvată de acid salicilic și LHA ale cărui proprietăți de exfoliere să ajute la menținerea unei pieli curate. Este, de asemenea, o idee bună să vă asigurați că produsul hidratant folosit conține glicerină pentru a vă asigura că pielea rămâne hidratată. Dacă folosiți cremele obișnuite pentru a lupta împotriva simptomelor provocate de acnee, aplicați seara o cremă de hidratare pentru beneficii maxime. Retinolul care este un ingredient activ foarte important pentru tratarea acneei, are o acțiune keratolitică, care ridică celulele moarte de la suprafața pielii și exfoliază porii. Acest lucru determină transformarea celulelor, ajutând la combaterea simptomelor acneei. Aplicarea retinolului înainte de a merge la culcare poate merge destul de depate, spre prevenirea apariției coșurilor. Cu toate acestea, celulele noi pot fi vulnerabile la efectele soarelui, astfel că nu uitați să aplicați SPF zilnic atunci când folosiți cremă cu retinol. Acest articol este pentru informarea generală. Trebuie să consultați medicul înainte de modificarea dietei, schimbarea regimului de exerciții sau schimbarea conduitei.

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

32240
|||

Rutina de îngrijire potrivită

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee