free from spots

Descoperă tot ceea ce trebuie să știi pentru a combate acneea
și a te simți bine în pielea ta

Drumul în lupta cu acneea ca și adult: Povestea lui Miles

Astăzi facem cunoștință cu Miles a cărui luptă cu acneea  a coincis cu schimbarea de școală, fapt care l-a lăsat puțin nesigur și neîncrezător. Se află aici pentru a ne spune cum a crescut încrederea lui, și care este modul prin care se luptă cu coșurile în viața sa de adult.

Când tenul tău se afla în cea mai proastă stare, cum a afectat acest lucru încrederea în tine și stima de sine?

Tenul meu a avut cel mai prost aspect probabil undeva în jurul vârstei de 13 sau 14 ani. Tocmai ce mă mutasem de la o școală la alta astfel că atunci când am început am devenit conștient de acest aspect. Cu siguranță acest lucru mi-a afectat încrederea, atunci când aveam coșurile ocazionale puteam să râd despre asta și era normal. Când eram mai rău decât oamenii din jurul meu atunci am început să mă compar cu alte pesoane. Oamenii se uitau la mine ca la o mare problemă. Dacă trebuia să mă ridic mă gândeam că oamenii se uitau la coșurile mele.

Tenul tău a afectat modul în care socializai la școală?

Da. Pe măsură ce m-am mutat la altă școală și mă aflam în procesul de a-mi face noi prieteni, asta a reprezentat un nou strat adăugat presiunii. Doream să fiu plăcut în ciuda aspectului neplăcut: eram îngrijorat că oamenii vor vedea că este o slăbiciune. Nu doream să le ofer armele să se lege de mine.

Ce te-a ajutat cel mai bine în zilele în care erai nemulțumit de tenul tău?

Am fost mereu conștient că trebuie să fac ceva. Aveam foarte multă susținere din partea familiei care îmi recomanda mereu produse și care îmi spunea să nu ating fața. Ce m-a făcut să mă simt mai bine a fost să o ignor!

De ce crezi că a fost dificil să tratezi tenul atunci când ai crescut?

Atunci când am crescut nu am crezut că sunt multe produse de îngrijire a pielii destinate bărbaților, așa că am ajuns să folosesc produsele recomandate de mama și de sora mea. Nu cred că eram conștient de modul în care aceste produse mă pot ajuta. Nu mă simțeam în siguranță să merg să caut un tratament, așa că am dorit în principal să gestionez singur problema.

Cum a fost atitudinea ta față de coșuri atunci când ai îmbătrânit?

Cred că o dată cu vârsta a venit și încrederea că tenul nu te definește ca și persoană. Încrederea mea este separată de tenul meu, nu contează câte coșuri am. Sunt mult mai proactiv acum pentru că am înțeles mai bine tenul meu și ce funcționează pentru el și ce nu.

Ce ai vrea să declari pentru a încuraja persoanele care suferă de ten acneic?

Dacă aș putea să îmi dau mie un sfat pentru când eram la vârsta de 13-14 ani aș spune că  trebuie să ai încredere că lucrurile se vor îmbunătăți, nu să te îngrijorezi atât de tare și să nu te lași bătut. Acest aspect afectează multe persoane, trebuie să fi proactiv. Există multe instrumente de îngrijire a pielii care pot ajuta. Nu cred că trebuie să consum atât de mult timp pentru aceasta și aș mai spune altor persoane să nu lase astfel de probleme să le consume timpul prețios.

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

32238
|||

Rutina de îngrijire potrivită

Curățare
Img_Curățare

Descoperă mai multe

Îngrijire
Img_Îngrijire

Descoperă mai multe

Serozinc packshot from Serozinc, by La Roche-Posay

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee