free from spots

Descoperă tot ceea ce trebuie să știi pentru a combate acneea
și a te simți bine în pielea ta

Testează-ți cunoștințele

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Acneea este o conditie benigna.

Acneea este o conditie benigna.

Acneea nu este periculoasa, dar acest lucru nu inseamna ca este inofensiva! Acneea are un impact major in ceea ce priveste calitatea vietii si stima de sine: 56% dintre cei afectati de acnee o vad ca fiind o problema foarte importanta, situand-o ca importanta inainte de  problemele cu greutatea (23%), care sunt considerate  a fi principala sursa de anxietate a corpului.*

* potrivit unui studiu pe 246 de oameni cu ten mixt sau gras. IPSOS, H& B Europe, 2007.

Doar adolescentii au acnee.

Doar adolescentii au acnee.

In Franta, in jur de 80% dintre adolescenti sufera de acnee (dintre care 15% de acnee severa), iar aproape 25% dintre adulti dezvolta, de asemenea, aceasta conditie, cu predilectie femeile. Acneea poate afecta de asemenea bebelusii nou-nascuti.*

* Cifre furnizate de Societatea Franceza de Dermatologie, pe site-ul dermato-info.fr.

Acneea este contagioasa.

Acneea este contagioasa.

Bacteria P-acnes este responsabila de aparitia acneei si o favorizeaza intr-un mediu lipsit de aer. De aceea, nu se poate transmite de la o persoana la alta.

Acneea are cauze genetice

Acneea are cauze genetice

Genetica joaca un rol cheie cand vine vorba de acnee. intr-adevar, productia de sebum este controlata de hormonii sexuali. Factorii ereditari pot determina glandele sebacee in raport cu hormonii sa devina foarte sensibile si sa produca un exces de sebum. Exista forme ereditare de acnee, iar daca ambii parinti sunt afectati, acneea copiilor lor va fi si mai dificil de tratat. Sursa: Societatea franceza de dermatologie, pe site-ul dermato-info.fr.

Exista tari in care acneea nu exista.

Exista tari in care acneea nu exista.

Anumite populatii, aproape de cercul Arctic sau anumite insule izolate din America de Sud, nu sunt afectate de acnee. Cercetarea curenta evidentiaza doua tipuri de cauze: ereditare si cauze asociate cu alimentatia.

Acneea se poate vindeca de la sine

Acneea se poate vindeca de la sine.

In adolescenta, acneea tine intre 3 si 4 ani si, de cele mai multe ori, dispare in mod spontan intre varstele de 18 si 30 de ani. Vindecarea se realizeaza in mod gradual si poate fi accelerata prin tratamente terapeutice potrivite.

Cosurile cauzate de acnee apar numai pe fata.

Cosurile cauzate de acnee apar numai pe fata.

Acneea este intalnita indeosebi pe fata. insa, poate aparea si pe spate, umeri sau piept, in special la baieti.

Ai trecut testul!

Distribuie platforma pentru a face parte oficial din comunitatea Free From Spots

  • Facebook
  • Pin