free from spots

Descoperă tot ceea ce trebuie să știi pentru a combate acneea
și a te simți bine în pielea ta

Solutii si tratamente pentru acnee

Cand vine vorba despre tenul predispus la acnee, o singura intrebare apare pe buzele tuturor – cum pot scapa de cosuri, si cat mai repede? Dermatologul nostru asociat, Dr. Philippe Beaulieu, ne impartaseste sfaturi specializate despre cum sa oprim dezvoltarea cosurilor si sa curatam tenul.

Remediul miraculos pentru acnee? Respecta tratamentul!

Care sunt cele mai rapide solutii pentru a trata acneea?

Multi pacienti vin la clinica in cautarea unui tratament de vindecare peste noapte pentru acnee si inteleg perfect de ce doresc un tratament care sa actioneze rapid. Realist vorbind, dureaza saptamani si nu ore pana cand apar rezultatele si consecventa este cheia unui ten curat. Dar numai  30-50% dintre pacienti respecta, de fapt, programul de tratament: incep cu cele mai bune intentii, apoi se descurajeaza ca lucrurile nu se schimba peste noapte. De aceea, acneea persista.

Care sunt armele preferate ale unui dermatolog impotriva cosurilor?


Medicii au un arsenal de tratamente eficiente, dermatocosmetice sau medicamente eliberate pe baza de reteta, care trebuie sa fie adaptate in functie de severitatea acneei.

Pentru acneea usoara (cateva puncte negre si cateva cosuri mici care afecteaza mai putin de 50% din fata).

Recomand aplicarea unui produs dermatocosmetic si/sau a unui produs cu peroxid de benzoil sau a unui produs care contine un retinoid precum adapalene pentru a ajuta la desfundarea porilor.

Pentru acneea moderata spre grava (comedoane, cosuri si, uneori, noduli care afecteaza mai mult de jumatate din fata).

Combin aceleasi tratamente locale cu un antibiotic adminisitrat pe cale orala precum doxiciclina pentru a distruge bacteria care cauzeaza cosurile.

Pentru acnee foarte grava (afecteaza intreaga fata, iar chisturile sau nodulii sunt prezenti) prescriu un tratament foarte puternic numit isotretinoina.

Acesta se adreseaza producerii de sebum in exces chiar de la radacina problemei.

Dar aceasta medicatie este puternica si poate avea efecte adverse grave. Trebuie prescrisa cu multa atentie.
Spuneti ca rabdarea este o virtute. Dar exista ceva ce am putea face pentru a imbunatati rezultatele?

Intotdeauna recomand ca pacientii sa combine tratamentele prescrise cu dermatocosmetice alese in mod inteligent. Optati pentru geluri de curatare fara sapun cu pH echilibrat si solutii hidratante non-grase. Cand este vorba de machiaj, cautati formule ‘non-comedogenice’ care nu vor astupa porii. Fara nicio indoiala – tratamentele prescrise pot fi imbunatatite de solutii dermatocosmetice de ultima generatie.

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

32238
|||

Rutina de îngrijire potrivită

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee