free from spots

Descoperă tot ceea ce trebuie să știi pentru a combate acneea
și a te simți bine în pielea ta

Tenul cu tendinta acneica si machiajul

FFS Mag article 30723 : Main article image (LP50107)

Machiajul: Prieten sau Inamic?

Traim intr-o lume a machiajului cu aerograf. Copertele de revista, filmele, videoclipurile intruchipeaza perfectiunea: taiate, lustruite, retusate, de nerecunoscut. Care este primul nostru instinct atunci cand avem acnee si ne confruntam cu imperfectiunile in lumina rece a zilei?  "Foloseste anticearcan, fond de ten, pudra... orice pentru a-ti ascunde tenul!"

Machiajul si tenul cu tendinta acneica: O relatie de iubire-ura

Pe de-o parte, machiajul promite rezultate imediate. Pe de alta parte, dermatologii (si mamele!) incearca sa ii tina departe pe adolescenti de machiajul cu texturi dense care poate agrava acneea si poate stimula aparitia eruptiilor. Intr-adevar, daca alegem o textura densa imperfectiunile vor fi acoperite, insa tenul va avea aspect de masca! Iar falsitatea este ultimul lucru pe care si-l doresc adolescentele! Indiferent de formula aleasa, urmeaza urmatoarele principii de baza:

  • Texturile non-comedogenice si fara efect gras sunt prietenele tale
  • Nu aplica un strat gros, lasa pielea sa respire.
  • Spala-te pe maini inainte de aplicarea machiajului si curata pensulele de machiaj (nu vrei sa adaugi bacterii suplimentare).
  • Demachiaza-te intotdeauna temeinic la finalul zilei.

Acoperire imediata, fara repercursiuni

Cele mai noi formule contin aceeasi concentratie de ingrediente anti-acneice precum tratamentele clasice zilnice, dar sunt disponibile intr-o textura non-comedogenica si colorata.  Ele ofera ce este mai bun din doua perspective - o uniformizare naturala imediata a pielii si rezultate progresive in ceea ce priveste combaterea acneei.
Iar texturile sunt atat de lejere incat sunt potrivite si pentru barbati si tinerii adolescenti!

Beneficiile emotionale ale corectarii aspectului tenului

Dermatologii sunt extrem de constienti de impactul pe care aspectul tenului il are asupra calitatii vietii pacientilor lor (1). Un studiu recent a aratat ca formulele colorate pot cu adevarat ilumina tenul incarcat de acnee. Cercetatorii au folosit un instrument de masurare a calitatii vietii pentru a aprecia valoarea impactului conditiilor vizibile ale tenului inainte si dupa o luna de folosire a machiajului corector. Rezultatele au depasit total asteptarile: machiajul corector a imbunatatit calitatea vietii cu nu mai putin de 20%.


In cele din urma, datorita tratamentelor colorate, ne bucuram instantaneu de rasplata, fara a da ceva in schimb!

1 Acne, anxiety, depression and suicide in teenagers: a cross-sectional survey of New Zealand secondary school students. J Paediatr Child Health. 2006 Dec;42(12):793-6.
Purvis D1, Robinson E, Merry S, Watson P.
The psychological and emotional impact of acne and the effect of treatment with isotretinoin. Br J Dermatol 1999;140:273-82.
Kellett SC, Gawkrodger DJ.

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

32238
|||

Rutina de îngrijire potrivită

Îngrijire
Img_Îngrijire

Descoperă mai multe

Serozinc packshot from Serozinc, by La Roche-Posay

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee