Pielea dumneavoastră poate fi mai sensibilă la lumina soarelui din cauza tratamentelor pentru cancer. Chiar și expunerea la soare pe perioade scurte de timp poate avea efecte negative deoarece soarele produce diferite tipuri de radiații ultraviolete

Lumina ultravioletă este puternică chiar dacă reprezintă o mică proporție din radiațiile solare ce ating planeta noastră. Exista trei tipuri diferite de radiații UV: radiațiile UVC, ce sunt filtrate de stratul de ozon și radiațiile UVA și UVB ce ating suprafața Pământului.

Radiațiile UVA reprezintă 95% din radiațiile UV și vă pot afecta pe tot parcursul anului, oriunde și în orice anotimp. Acestea pot penetra pielea în profunzime până la celulele cutanate, le alterează pe termen lung și duc la alergii solare, provocând roșeață și mâncărimi, fotoîmbătrânire, tulburări pigmentare precum pete sau mască de sarcină. Efectele negative provocate de supraexpunerea la soare pot conduce la dezvoltarea cancerului de piele.

În cazul radioterapiei, zonele expuse la radiații vor fi foarte vulnerabile la arsuri solare și vor trebui protejate pe tot parcursul vieții. În ceea ce privește cicatricile post proceduri, acestea sunt în special sensibile la soare, având un risc ridicat de a fi supuse hiperpigmentării (închiderea la culoare a pielii).

Radiațiile UVB au o energie ridicată și reprezintă 5% din radiațiile UV ce ating planeta noastră. Chiar dacă acestea sunt oprite de sticlă sau nori, pot penetra epidermul. Aceste radiații provoacă bronzul, arsurile solare, reacțiile alergice și cancerul de piele.

 

DESCOPERĂ ANTHELIOS UVMUNE 400
FLUID INVIZIBIL SPF50+

DESCOPERĂ ANTHELIOS FLUID INVIZIBIL SPF50+
O inovație în protecția UV.
Recomandat de medici dermatologi.
Anthelios UVMUNE 400.
Cel mai eficient filtru împotriva celor mai înșelătoare radiații UV.
Acum și pentru tenul gras.
Anthelios UVMUNE 400.
La Roche-Posay.

MĂ PROTEJEZ
DE SOARE

În fiecare zi, chiar și în zilele noroase, radiațiile UVA pot penetra pielea și cauza daune permanente acesteia. Este esențial să folosiți în fiecare zi o cremă cu protecție solară suficientă deoarece efectele adverse ale tratamentului dumneavoastră pentru cancer se pot agrava din cauza expunerii la soare, precum apariția pielii uscate, a iritațiilor sau alterarea barierei cutanate, inflamarea sau hiperpigmentarea.  

 

ÎMI LIMITEZ
TIMPUL PETRECUT LA SOARE

Este esențial să vă luați câteva precauții în ceea ce privește expunerea continuă la soare precum activități în aer liber, timp petrecut la plajă sau la munte. Căutați să lucrați la umbră, să stați sub un copac, să vă relaxați sub un parasolar sau să mâncați prânzul sub un loc răcoros.

* Ochelarii de soare în categoria 4 CE sunt cei mai întunecați și nu sunt siguri pentru condus.