ACCEPT SCHIMBĂRILE
PĂRULUI MEU

În timp ce tratamentul pentru cancerdistruge celule canceroase, din păcate este posibil să schimbe și ritmul creșterii părului dumneavoastră sau poate cauza căderea lui completă. Acest lucru poate afecta părul de pe capul dumneavoastră, sau din alte părți ale corpului, inclusiv sprâncene și gene.

În timp ce este esențial să vă pregătiți psihic pentru schimbările ce se pot întampla, există câteva lucruri practici pe care le puteți încerca pentru a gestiona căderea părului dumneavoastră. Dacă decideți că v-ar plăcea să încercați o perucă, vizitați un specialist pentru a vă putea obișnui cu una înainte de căderea părului. Este posibil să resimțiți mai acut frigul, chiar și acasă, deci investiți într-o nouă pălărie, bandana sau eșarfă pentru a vă ajuta în perioada de la pierderea părului până când acesta va crește din nou.

Este important să acordați o grijă deosebită scalpului dvs. și La Roche-Posay are soluțiile potrivite pentru a-l calma și proteja. Vizualizați mai jos câteva dintre modurile în care părul se poate schimba și cum puteți reduce la minim aceste schimbări pentru confrotul dumneavoastră.

CĂDEREA PĂRULUI

Alopacia este cauzată de tratamente ce țintesc specific celulele ce se multiplică rapid, aceasta fiind o trăsătură nu doar a celulelor canceroase ci și a rădăcinilor de păr, rezultând într-o pierdere a părului rapidă sau graduală. Părul dumneavoastră ar trebui să crească la loc după tratament, odată ce corpul a eliminat toate urmele de medicament.

Pierdea părului este diferită pentru fiecare. Terapia prin radiații va cauza pierderea părului doar în zonele unde tratamentul este aplicat. Cât păr urmează să pierdeți va depinde de doza și metoda terapiei cu radiații pe care o primiți. Părul crește de obicei în câteva luni, dar va fi mai subțire și cu o textură diferită.

 

SOLUȚII CE POT SCHIMBA VIAȚA
PENTRU A VĂ AJUTĂ SĂ VĂ PROTEJAȚI PIELEA