Îngrijirea ridurilor în anotimpul rece

 

Pielea are nevoie în permanență de o îngrijire specială, indiferent de problemele cu care te confrunți sau de tipul tău de ten. Însă, atunci când vine iarna și încep să intervină mulți alți factori agresivi, va trebui să apelezi la o protecție suplimentară. Acești factori contribuie la deteriorarea pielii, la sensibilizarea sa și ar putea favoriza accentuarea ridurilor. De aceea, este important să nu neglijezi îngrijirea adaptată.

Vremea rece și pielea - ce trebuie să știi

Starea pielii este influențată de fiecare factor exterior cu care intră în contact. Aceasta poate căpăta iritații, se poate usca sau poate fi deteriorată de către radiațiile UV, poluare, dar și de vânt, frig și precipitații.

Iarna supune pielea la un efort și mai mare, deoarece vremea rea poate fi cu adevărat agresivă. Aerul rece contribuie la uscarea pielii și pot apărea simptome precum descuamarea, iritațiile, roșeața. Aspectul său este de asemenea afectat, aceasta devenind ternă și lipsită de strălucire și de elasticitate.

Așadar, există riscul ca ridurile deja prezente să devină mult mai vizibile și accentuate. De aceea, este absolut vital să alegi ingrediente și produse de îngrijire potrivite, care să te ajute să oferi pielii toată hrănirea și protecția de care are nevoie, dar și să previi formarea ridurilor.

Reguli de îngrijire a tenului în anotimpul rece

Pentru ca tenul tău să își păstreze aspectul tânăr și iarna, va trebui să acorzi puțină atenție tipului de îngrijire la care este recomandat să apelezi. Iată care sunt pașii pe care ar trebui să îi respecți și ce produse poți folosi.


Curățarea și demachierea

Aceasta reprezinta prima etapă de care să ții cont în orice rutină de îngrijire, indiferent de perioada anului, de tipul de ten sau de numărul de riduri cu care ai de-a face. De fapt, curățându-ți tenul cât mai bine și regulat, poți contribui la întârzierea apariției ridurilor.

De-a lungul zilei, pielea acumulează mult praf și impurități, care vor trebui îndepărtate. Însă, și pe timpul nopții pielea devine încărcată, producția de sebum fiind mai activă în această perioadă. Așadar, va trebui să îți demachiezi tenul de două ori pe zi, atât dimineața, cât și seara.

În urma expunerii la frig și aer rece, tenul nu are nevoie de și mai multă iritație. Așadar, optează pentru o apă micelară cu o formulă cât mai delicată, care nu doar să purifice, ci să ajute și la calmarea pielii.


Hidratarea

O regulă de aur în sezonul rece este și va rămâne hidratarea. Pentru a preveni descuamarea și iritațiile rezultate în urma deshidratării pielii, va trebui să utilizezi produse cu formule bogat hrănitoare, care să ajute la calmarea pielii și să îi ofere acesteia ingredientele de care are nevoie.

La fel ca demachierea și curățarea, și hidratarea ar trebui realizată zilnic. Însă, iarna, vei avea nevoie de produse cu o formulă mai intensă, care să ajute stratul cutanat să facă față temperaturilor extreme și să îl ajute să se refacă. De aceea, îți recomandăm produsele din gama Hydraphase.

Acestea asigură o îngrijire hidratantă și calmantă, special concepută pentru pielea sensibilă. Cu ajutorul ingredientelor precum acidul hialuronic, glicerina și apa termală La Roche-Posay, este combătută uscăciunea și tenul este calmat și hrănit într-un mod delicat.


Protecția solară

Deși poate părea ciudat, această etapă de îngrijire este la fel de importantă în anotimpurile reci așa cum este și în cele calde. Radiațiile ultraviolete sunt prezente în atmosferă în permanență. Chiar dacă nu sunt la fel de puternice iarna așa cum sunt vara, ele ajung în continuare la piele și pot contribui la deteriorarea sa.

Același lucru este valabil și atunci când este înnorat sau plouă. Simplul fapt că vremea nu este însorită nu înseamnă că suntem protejați. De aceea, protecția solară trebuie să devină o rutină. În plus, astfel îți vei ajuta tenul să se mențină cât mai tânăr, întârziind apariția ridurilor.

Din această categorie, îți recomandăm gama Anthelios de protecție solară cu spectru larg, împotriva razelor UVA și UVB. Folosește produse cu un factor de protecție de minimum 30 pentru o zi rece obișnuită dar, dacă mergi la munte, este mai bine să alegi un SPF de 50. La înălțime, radiațiile sunt mult mai puternice și se pot reflecta în zăpadă, iar riscul de a suferi arsuri solare la nivelul feței crește, chiar dacă temperaturile sunt unele scăzute.


Produsele antirid

Toate aceste etape enumerate mai sus sunt foarte importante și nu ar trebui neglijate. Însă, pentru a te asigura că tenul primește toate ingredientele de care are nevoie pentru a-și păstra aspectul cât mai luminos și neted, ar trebui să incluzi și o serie de produse antirid în rutina zilnică.

Acestea conțin ingrediente speciale care să ajute la menținerea unei pieli cât mai hidratate, să contribuie la păstrarea volumului și elasticității, dar să aibă și un efect calmant și reparator, contribuind la refacerea barierei cutanate. Având în vedere că pielea este mult mai expusă la iritanți în sezonul rece, asigură-te că nu uiți de îngrijirea specială antirid.

O gamă care să asigure toate aceste efecte este Hyalu B5. Aceasta conține creme, serumuri și fiole cu diferite concentrații de substanțe, în funcție de nevoile tenului tău, precum și o cremă specială pentru zona ochilor. Pielea din jurul lor este mult mai subțire și mai predispusă la apariția timpurie a ridurilor, așa că este foarte important să folosești și produse speciale care să o hidrateze și să o protejeze.

Îngrijirea pe timp de iarnă este absolut vitală pentru a-ți putea păstra tenul tânăr și lipsit de riduri. Pielea este expusă la mulți factori agresivi și aceasta începe să se deterioreze, să se deshidrateze și să-și modifice aspectul. Însă, cu ajutorul unor produse delicate, calmante și hidratante, poți face față mai ușor temperaturilor scăzute și poți contribui la întârzierea ridurilor.