Protecția solară pentru bebeluși. Reguli, sfaturi și produse recomandate

Protecția solară este de regulă sinonimă cu sezonul estival, piscinele și lumina abundentă a soarelui, însă este important ca aceasta fie utilizată pe tot parcursul anului. Atâta timp cât suntem expuși radiațiilor ultraviolete, protecția solară este esențială, cu atât mai mult în cazul bebelușilor, pentru protejarea pielii lor sensibile. De aceea, alegerea protecției solare potrivite pentru bebeluși este cheia în a-i menține în siguranță, indiferent dacă vă petreceți vara la mare, faceți o excursie în timpul toamnei sau mergeți iarna la schi.

Ca părinte, cu siguranță, vă doriți să aflați cât mai multe informații despre expunerea copilului la soare, motiv pentru care v-am pregătit în rândurile următoare o serie de reguli/sfaturi de alegere a protecției solare pentru bebeluși, dar și câteva produse recomandate din selecția variată  La Roche-Posay. Iată, așadar, cum puteți proteja pielea sensibilă a bebelușilor de expunerea la radiațiile UV!

Reguli simple pentru expunerea la soare a bebelușilor

 

Fiecare părinte poate reduce efectele dăunătoare ale radiațiilor UV asupra pielii copilului său luând măsurile necesare de precauție în timpul expunerii îndelungate la soare. Ținând cont de recomandările specialiștilor, vă propunem câteva reguli simple privind expunerea bebelușilor la soare!

Expunerea la soare a sugarilor (bebeluși între 0 și 6 luni)

    ●Țineți bebelușii sub 6 luni departe de lumina directă sau indirectă a soarelui.
    ●Îmbrăcați bebelușii în haine răcoroase și confortabile care îi protejează de soare, din țesături care permit pielii să respire și care acoperă brațele și picioarele. De asemenea, aveți în vedere ca îmbrăcămintea să le protejeze pielea sensibilă, prin urmare să nu fie transparentă.
    ●Evitați utilizarea produselor cu protecție solară. În SUA, spre exemplu, The Food and Drug Administration (Administrația pentru Alimente și Medicamente) nu recomandă produsele cu SPF pentru bebelușii sub vârsta de 6 luni. [1]
    ●Discutați cu medicul pediatru înainte de a utiliza orice protecție solară pentru pruncul dumneavoastră.
    ●Asigurați-vă că bebelușul poartă o pălărie care să-i umbrească fața, gâtul și urechile. Simptomele pot include agitație, roșeață a pielii sau plâns excesiv.
    ●Urmăriți copilul cu atenție pentru semne de avertizare cu privire la arsurile solare sau deshidratare.
    ●Mențineți bebelușul hidratat.

Expunerea la soare a bebelușilor mai mari (între 6 și 12 luni)

    ●În această etapă, pot fi utilizate produse cu protecție solară pe pielea bebelușilor. Alegeți produse special concepute pentru pielea sensibilă a acestuia, care să-i protejeze împotriva luminii indirecte a soarelui.
    ●Orientați-vă către produse de protecție solară pentru bebeluși cu spectru larg, care să aibă SPF 50, cu protecție UVA/UVB. Produsele cu SPF pentru bebe trebuie aplicate cu 30 de minute înainte de a ieși cu el afară și trebuie reaplicate la fiecare 2 ore sau după ce pielea celui mic a intrat în contact cu apa.

 

Au nevoie bebelușii de protecție solară specială?


Scopul protecției solare este acela de a ține departe arsurile solare, precum și de a preveni efectele secundare pe termen lung ale radiațiilor UV. Cele mai multe efecte nedorite ale expunerii la soare apar în timpul copilăriei, motiv pentru care este esențial să protejați pielea bebelușilor de soare.

Crema de protecție solară îndeplinește aceeași funcție, indiferent dacă este etichetată pentru bebeluși, pentru copii sau pentru adulți. De pildă, produsele cu protecție solară cu spectru larg și factor de protecție 30 pentru copii vor oferi același nivel de protecție ca și produsele cu SPF 30, cu spectru larg, pentru adulți. Ingredientele active ale acestor produse sunt adesea aceleași. Există filtre UV care nu sunt, însă, recomandate pielii sensibile, în dezvoltare, însă care sunt în regulă pentru adulți.

Cea mai mare diferență dintre aceste tipuri de produse cu protecție solară este că toate cele dedicate copiilor au o formulă creată special pentru pielea sensibilă a acestora. De aceea, este mai puțin probabil ca acestea să conțină ingrediente care pot irita pielea bebelușilor sau a copiilor. Mai mult decât atât, cremele cu protecție solară concepute pentru copii pot veni și în variante mai ușor de aplicat.

Sfaturi de alegere a produselor cu protecție solară pentru bebeluși


În timp ce crema cu protecție solara pentru bebelușii sub 6 luni nu este recomandată, pentru pruncii sau copiii mai mari există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont în timpul expunerii la soare. Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le luați în considerare atunci când alegeți produse cu protecție solară pentru bebeluși!

Acordați atenție factorului de protecție solară

Academia Americană de Dermatologie (AAD) sugerează utilizarea unei creme solare pentru bebeluși cu SPF 30 sau mai mare. „Alegeți o cremă de protecție solară cu factor de protecție de cel puțin 30, cu un spectru larg, ceea ce înseamnă că blochează atât razele UVA, cât și UVB”, sfătuiește dr. Joshua Zeichner, director de cercetare cosmetică și clinică în dermatologie la Spitalul Mount Sinai. [3]

Alegeți produse pe bază de filtre minerale și organice UV

Atunci când alegeți produsele cu protecție solară pentru bebeluși, asigurați-vă că acestea au la bază filtre minerale precum oxidul de zinc și dioxidul de titan, dar și cele mai eficiente filtre UV organice, care pot proteja pielea de radiațiile UVA și UVB. Acestea sunt cele mai recomandate pentru bebeluși și copii, fiindcă sunt mai puțin iritante pentru pielea sensibilă.

Țineți cont de tipul de protecție solară pentru bebeluși

Produsele cu protecție solară pentru bebeluși și copii sunt disponibile în câteva opțiuni, așa cum sunt cremele, loțiunile și spray-urile. Probabil vă întrebați care este cea mai bună variantă pentru copilul dumneavoastră. „Cremele și loțiunile ajută la asigurarea unei acoperiri uniforme a pielii, prin urmare acestea sunt preferate”, dezvăluie dr. Joyce Teng, director științific al Evereden și șef în dermatologie pediatrică la Stanford Medical School. [2] Dacă optați pentru un spray, ea vă recomandă să îl aplicați treptat pe fiecare zonă a pielii copilului și să îl întindeți uniform, în așa fel încât să nu ratați niciun punct.

Protecția solară pentru bebeluși: 3 produse recomandate


 

Pe baza informațiilor menționate anterior despre alegerea protecției solare pentru bebeluși, vă vom prezenta în rândurile următoare câteva produse cu protecție solară optimă pentru pielea copiilor, atent selecționate din gama Anthelios, La Roche-Posay.

1.Anthelios Dermo-Pediatrics Lapte pentru bebeluși SPF50+

Anthelios DP Lapte pentru bebeluși SPF50+/ UVA-PF39 este un produs pentru bebeluși care este testat dermatologic și care oferă protecție ridicată cu spectru larg pentru pielea delicată sau cu tendință atopică a pruncilor. Produsul este adaptat pielii sensibile a acestora și se poate utiliza începând cu vârsta de 6 luni. Acest lapte pentru bebeluși este îmbogățit cu unt de shea obținut în mod natural pentru a hidrata și calma pielea.
Produsele cu protecție solară nu oferă 100% protecție împotriva razelor soarelui, expunerea indirectă la soare fiind și ea periculoasă pentru bebeluși. Așadar, asigurați-vă că protejați bebelușii și copiii inclusiv cu îmbrăcăminte adecvată și pălărie. Aplicați protecția solară înainte de a ieși și reaplicați în mod constant și din abundență pentru a menține protecția bebelușului, în special după transpirație.

2.Anthelios Dermo-Pediatrics Eco-tube Loțiune hidratantă SPF50+

Un alt produs recomandat pentru îngrijirea pielii sensibile a copiilor și bebelușilor este și Anthelios DP Eco-tube Loțiune hidratantă SPF50+. Această loțiune de plajă pentru copii oferă protecție ridicată cu spectru larg (UVA, UVB). Produsul nu lasă urme albe, are o rezistență mare la apă, este hipoalergenică și fotostabilă, ceea ce o transformă într-unul dintre cele mai bune produse cu protecție solară pentru bebeluși și copii.

3.Anthelios Dermo-Pediatrics Wet Skin Gel cu aplicare pe pielea umedă SPF50+

Anthelios DP Wet Skin Gel cu aplicare pe pielea umedă SPF50+ este un alt produs din gama Anthelios ideal pentru protecția bebelușilor și copiilor. Produsul este testat dermatologic și oferă o protecție ridicată cu spectru larg (UVA, UVB) pentru pielea sensibilă a copiilor. Acest gel invizibil, ușor și revigorant creează un film hidrofobic pe piele ceea ce ajută la respingerea apei. Protecția SPF 50+ se menține chiar și la aplicarea produsului pe pielea umedă, fiind foarte rezistent la apă.

Nu neglijați niciodată importanța protecției solare pentru bebeluși, deoarece pielea sensibilă a acestora este predispusă la arsuri grave din cauza radiațiilor UV. Cea mai bună formă de protecție este, însă, prevenirea, motiv pentru care vă sfătuim să stați în interior sau la umbră atunci când soarele este cel mai puternic. Dacă expunerea la soare este inevitabilă, asigurați-vă că luați toate măsurile de precauție necesare, inclusiv aplicarea protecției solare pentru bebeluși.