PIELEA SENSIBILĂ

1 din 2 persoane se confruntă în prezent cu pielea sensibilă, acest aspect reprezentând un motiv de principal de îngrijorare la nivel mondial. Cu toții am auzit de piele sensibilă, dar ce este mai exact aceasta? 

În primul rând, pielea sensibilă nu este un tip de ten. În realitate, poate afecta orice tip de piele, de la tenul gras cu tendință acneică al adolescenților, până la tenul uscat și matur.

În al doilea rând, pielea sensibilă nu prezintă semnele obișnuite ale unor patologii cutanate (cum ar eczema sau psoriasis) și, în general, are un aspect normal, în ciuda problemelor resimțite.

Întrebările dumneavoastră
Răspunsurile medicilor dermatologi

1 quote-marks

Cum pot rade pielea sensibilă?

Folosirea aparatului de ras poate sensibiliza pielea, deteriorându-i suprafața și cauzând senzația de “arsură după ras,” mai ales în cazul pielii sensibile. Pentru a rade pielea sensibilă, hidratați mai întâi pielea cu apă caldă. De asemenea, puteți masa pielea cu un produs emolient înainte de ras. Apoi, asigurați-vă că spuma de bărbierit nu conține alcool și bărbieriți cu un aparat de ras umed, cu o singură lamă, apăsând foarte încet. Aplicați apoi o cremă de vindecare cu vitamina B5.

Aflați mai multe

A fost de ajutor? 

1 quote-marks

Ce este pielea sensibilă?

Dacă vă confruntați cu senzații neplăcute - de piele care ține, de furnicături, de arsură sau chiar de usturime - ca răspuns la factori din mediul exterior precum schimbări de temperatură, vânt, UV, apă dură, produse dure, în absența unei iritații vizibile, probabil că vă confruntați cu pielea sensibilă. Dacă aveți roșeață sau iritații la nivelul pielii, probabil aveți piele reactivă sau cu tendință alergică. Este foarte important să consultați un medic dermatolog pentru un diagnostic complet.

Aflați mai multe

A fost de ajutor? 

1 quote-marks

De ce este sensibilă la atingere pielea mea?

Dacă pielea nu se simte confortabil la atingere, este posibil să aveți o piele foarte sensibilă. În cazul pielii sensibile, terminațiile nervoase sunt hipersensibile, transmițând semnale dureroase la stimuli inofensivi. Cu toate acestea, dacă pielea dvs. este sensibilă pentru că este roșie și inflamată, ar trebui să consultați un medic dermatolog pentru a vă asigura că nu vă confruntați cu o infecție sau cu o altă problemă medicală care ar explica acest fenomen.

Aflați mai multe

A fost de ajutor? 

ADEVĂRAT
SAU FALS

PIELEA SENSIBILĂ
ARATĂ DIFERIT.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Unul din aspectele frustrante ale pielii sensibile este că, oricât de supărătoare pot fi simptomele, specialiștii vor declara adesea că pielea este „normală” deoarece nu prezintă niciun semn vizibil. Dar după o analiză amănunțită, medicii dermatologi vor recunoaște caracteristicile pielii sensibile și vor recomanda tratamente specifice pentru pielea sensibilă sau hipersensibilă.
Aflați mai multe

PRODUSELE ORGANICE SUNT
CELE MAI BUNE PENTRU PIELEA SENSIBILĂ.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Doar pentru că un produs este de origine naturală nu înseamnă că nu va cauza erupții în cazul pielii sensibile. În realitate, multe extracte naturale din plante pot cauza diferite senzații la nivelul pielii precum furnicături, arsuri și înțepături. Cât despre alergeni, aceștia se găsesc pretutindeni în natură.
Aflați mai multe

STAREA INTERIOARĂ
ARE EFECT ASUPRA PIELII SENSIBILE?

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Stresul și emoțiile puternice pot cauza dilatarea vaselor de sânge din piele, producând apariția roșeții și a senzațiilor de disconfort. Multe persoane apelează la tehnici de relaxare de tip mindfulness pentru a găsi un echilibru interior, ținând astfel sub control și pielea sensibilă. Această abordare funcționează cel mai bine în combinație cu produsele specializate de îngrijire a pielii sensibile precum cele din gama TOLERIANE.
Aflați mai multe

EXPUNEREA LA SOARE POATE
CREȘTE SENSIBILITATEA PIELII.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Soarele poate fi periculos pentru tenul sensibil.Razele UV declanșează stresul oxidativ și inflamarea în interiorul pielii, cauzând roșeață și erupții.

Includeți în rutina de îngrijire zilnică a pielii produse de protecție solară cu spectru larg, ce oferă protecție împotriva razelor UVA-UVB și UVA lungi precum cele din gama Anthelios.

Aflați mai multe

DEFINIȚIA
PIELII SENSIBILE

În dermatologie, termenul de piele sensibilă se referă la o sumă de simptome specifice cum ar fi înțepături, arsuri, senzație de mâncărime și furnicături pe care le resimte pielea ca răspuns la factorii declanșatori - schimbări de temperatură, apă dură, produse cosmetice nepotrivite și multe altele. Cu alte cuvinte, pielea transmite semnale de alarmă ca și când ar fi „în pericol”, ca răspuns la stimulii inofensivi.

CE CAUZEAZĂ
PIELEA SENSIBILĂ?

Care sunt deci factorii care afectează pielea sensibilă? Multă vreme, pielea sensibilă a fost un mister din punct de vedere medical, dar cercetări avansate au analizat ce tip de factori sunt implicați.

  • Pielea sensibilă are o barieră protectoare ineficientă (o lipsă de proteine de protecție), ceea ce înseamnă că substanțele iritante din mediul înconjurător cum ar fi detergenții agresivi sau unele ingrediente cosmetice pot pătrunde ușor în straturile mai profunde. Din acest motiv, pielea ar trebui să fie ajutată de produse potrivite de îngrijire care refac funcția de barieră protectoare. Puteți regăsi mai jos toate informațiile necesare, în articolele din secțiunile următoare.
  • Pe lângă o barieră protectoare slăbită, pielea sensibilă poate fi afectată și de un fenomen numit „inflamație neurogenă”. Acesta presupune că terminațiile nervoase devin hipersensibile și eliberează substanțe inflamatorii (care în mod normal ar trebui eliberate doar în cazul unei agresiuni directe asupra pielii) ca răspuns la stimuli inofensivi cum ar fi apa dură sau modificarea temperaturii. Această inflamație provoacă simptome caracteristice ale pielii sensibile, cum ar fi înțepături, furnicături și senzație de mâncărime.

În continuare, vom prezenta cum poate fi identificată o piele sensibilă și care sunt cele mai adecvate metode de a păstra pielea în zona de confort cu ajutorul unor sfaturi privind stilul de viață și produse recomandate.

Veți descoperi, de asemenea, produse de machiaj special destinate pentru a contribui la protejarea și calmarea pielii sensibile. 

Puteți descoperi mai multe despre părul și scalpul sensibil în articolul nostru cu informații referitoare la acest subiect precum epilarea pielii sensibile, îngrijirea scalpului sensibil predispus la mătreață și căderea părului.

ANGAJAMENTELE NOASTRE
PRIVIND SIGURANȚA

Standarde de siguranță superioare regulamentelor cosmetice internaționale

Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

100% DIN PRODUSE
ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără reacții alergice
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai sigure ambalaje alături doar de conservanții necesari, pentru a garanta toleranță și eficacitate intacte în timp.
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ CORECTĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu medici dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin doar ingredientele esențiale, în doza activă corectă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE
PE PIELEA FOARTE SENSIBILĂ
 

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.

DRAGI
CITITORI

Informațiile afișate aici au doar scop educativ general și nu trebuie, în niciun caz, să înlocuiască sfatul profesional și recomandările medicilor dermatologi. Trebuie să cereți întotdeauna sfatul personalului medical calificat pentru orice întrebare de natură medicală.