ÎNGRIJIȚI PIELEA DESHIDRATATĂ PENTRU A EVITA DESCUAMAREA,
SENZAȚIA DE "PIELE CARE ȚINE" ȘI ERUPȚIILE CUTANATE

Article Read Duration 7 min citire

Factorii interni și externi pot determina pielea să piardă apă și să se deshidrateze, cauzând senzația de "piele care ține" și de disconfort. Pentru a menține un nivel optim de hidratare al pielii:

• hidratați periodic cu produse care conțin apă termală.
• iarna protejați zonele expuse cu haine și vara folosiți protecție solară.
• evitați băile lungi.
• eliminați alergenii din locuință.
• adoptați o dietă sănătoasă.
• beți multă apă.

SIMPTOMELE
PIELII USCATE, SENSIBILE

Cum se caracterizează pielea deshidratată

Pentru a diagnostica pielea deshidratată, dermatologii caută semne vizibile superficiale precum zone uscate, piele descuamată, rugoasă, aspră sau prezența unor erupții. Pe lângă aceste simptome clinice, pielea uscată poate cauza senzații de disconfort precum iritații, furnicături și senzație de arsură. Pielea foarte uscată poate declanșa temutul „ciclu mâncărime-scărpinat”: Pielea uscată și sensibilă se caracterizează și prin senzația de mâncărime, ce intensifică dorința de scărpinare. Dar această acțiune oferă doar eliberare temporară și scărpinatul agresează pielea. O barieră cutanată deteriorată permite agenților iritanți și alergenilor să pătrundă mai ușor. Aceștia declanșează senzația de mâncărime și instinctul de scărpinare... și astfel se creează un un cerc vicios.

Aspectul și senzațiile cauzate de pielea uscată pot deteriora calitatea vieții de zi cu zi. Multe femei care se confruntă cu pielea uscată evită să poarte machiaj; se pot simți mai puțin atrăgătoare, iar încrederea în sine le este afectată.

CE DETERMINĂ APARIȚIA
PIELII USCATE ȘI SENSIBILE?

Pentru a înțelege rutina de îngrijire a pielii uscate, trebuie descoperite mai întâi cauzele

Pielea acționează ca o barieră împotriva mediului ce ne înconjoară. Trebuie să își mențină nivelul optim de hidratare pentru a se proteja de factorii agresivi externi. Pentru a rămâne suplă și sănătoasă, pielea are nevoie de un conținut de apă de 10-15%. Când straturile exterioare ale pielii, epiderma și mai ales stratul epitelial, pierd apă, pielea se deshidratează. Celulele epiteliale se desprind mai ușor unele de altele, cauzând o descuamare fină, cunoscută și drept piele descuamată.

Procesele biologice care antrenează deshidratarea pielii sunt complexe și includ o deficiență de proteină a pielii denumită filaggrină, o deficiență de lipide, o deficiență de Factor Hidratant Natural (FHN), o deficiență de proteine și enzime responsabile de cheratinizarea și organizarea celulară și o degradare a filmului hidrolipidic.

Există mulți factori care pot accentua ca pielea sa devină uscată, ternă. Unii sunt externi, iar alții sunt interni:

  1. Mediul ambiant - temperaturile reduse iarna, temperaturile ridicate vara, vântul, razele ultraviolete ale soarelui și spațiile interioare climatizate artificial încurajează evaporarea apei și apariția pielii uscate.
  2. Alergenii și poluanții atacă stratul exterior al pielii, făcându-l mai predispus la pierderea apei.
  3. Contactul cu apa prelungit sau repetat poate cauza deshidratare. Acest fenomen poate apărea adesea dacă aveți o profesie care necesită contactul frecvent cu apa.
  4. Obiectele abrazive, precum pietrele ponce sau bureții de duș și substanțele chimice agresive, precum cele prezente în produsele de curățenie și dezinfectare a locuinței, pot afecta funcția de barieră a pielii.
  5. Administrarea anumitor medicamente (de exemplu, retinoizi sau corticosteroizi) și puseurile de atopie pot cauza uscarea pielii.
  6. Nutriția are un rol important în menținerea sănătății pielii. Un deficit de acizi grași esențiali poate submina rezistența pielii.
  7. Înaintarea în vârstă și schimbările hormonale reduc și ele componentele hidrofile ale pielii (capacitatea pielii de a atrage apa).
  8. Deshidratarea cauzează apariția pielii uscate! Sună evident, dar trebuie menționat: nu bem suficientă apă.

ÎNGRIJIREA
EFICIENTĂ A PIELII USCATE

Pași simpli pentru ce ajută la menținerea pielii hidratate

Pielea poate fi predispusă în mod natural la uscăciune și, cu toate că nu putem controla vremea, există câteva măsuri simple care ajută la protejarea acesteia:

  • Cea mai bună metodă de fortificare a pielii este hidratarea periodică cu produse hidratante hidrofile și umectante care atrag și rețin apa în piele, ajutând la menținerea unei hidratări optime a acesteia.
  • Iarna, acoperiți pielea expusă cu un fular și cu mănuși. Vara, apelați la protecție solară adecvată.
  • Acasă sau la birou, reduceți încălzirea încăperii și aerisiți des. Nu dormiți cu sistemul de climatizare pornit. Dacă aerul din încăpere este foarte uscat, luați în calcul un umidificator.
  • Eliminați alergenii precum praful și acarienii pe cât posibil prin aspirarea covoarelor și a mobilierului și prin spălarea periodică a așternuturilor. Asigurați-vă că locuința este bine aerisită și lipsită de mucegai. Alegeți produse hipoalergenice pentru spălarea și îngrijirea pielii.
  • Faceți dușuri scurte, cu apă călduță în locul băilor

    lungi cu apă fierbinte. Dacă nu puteți renunța la o baie lungă, adăugați un ulei de spălare în apă pentru un efect emolient. Hidratați pielea atunci când este încă umedă , în interval de 10 minute, imediat după ce ați făcut baie sau duș.
  • Purtați mănuși din cauciuc atunci când faceți curățenie sau spălați vasele. Dacă activitatea zilnică impune spălarea frecventă a mâinilor, folosiți o cremă de mâini hidratantă.
  • Alegeți produse exfoliante delicate - și aplicați-le cu măsură.
  • Adoptați o dietă bogată în vitaminele A, C și E și în acizi grași esențiali. Dacă pielea este foarte deshidratată, luați în calcul consumarea acestora sub formă de suplimente timp de două luni.
  • Beți - cel puțin 1,5 litri de apă pe zi.
 

FACEȚI DIN HIDRATAREA PIELII
UN OBICEI

Dezvoltați un ritual periodic de hidratare pentru a vă menține pielea suplă și luminoasă

Indiferent care sunt cauzele pielii uscate, o rutină de îngrijire care să oferehidratare, calmare și protecție este esențială pentru a reda suplețea și sănătatea pielii.

Există multe tipuri de produse de îngrijire a pielii: Produsele hidrofile atrag apa în piele, umectanții ajută pielea să rețină apa, iar produsele hidrofobe limitează evaporarea apei prin crearea unei pelicule pe suprafața pielii. Este importantă alegerea produselor în funcție de necesități, anotimpuri sau momentele zilei.

Pentru a menține constant pielea într-un nivel optim de hidratare, creați un ritual zilnic:

  • Hidratați de două ori pe zi, chiar și în momentele în care nu simțiți că pielea are nevoie.
  • După duș sau baie, uscați pielea prin tapotare și aplicați în interval de 10 minute, pe pielea încă umedă, un produs hidratant.
  • Pentru a evita deteriorarea epidermei, utilizați produse de demachiere delicate precum apa micelară.
  • Folosiți zilnic cremă de protecție solară.
  • În sezonul rece, alegeți o cremă de protecție cu textură bogată pentru zonele expuse la frig.
  • Păstrați mereu în geantă o cremă de mâini hidratantă.
  • Pentru o rehidratare imediată, folosiți apa termală La Roche-Posay.

De reținut Bărbații nu sunt scutiți de pielea uscată. Pe lângă aplicarea sfaturilor de mai sus, hidratați întotdeauna tenul după bărbierit.

PRODUSE STAR
DE HIDRATARE

La Roche-Posay dezvoltă produse extraordinare pentru față și corp, create pentru a reda sănătatea pielii.

Îngrijirea pielii uscate a feței

Mergând dincolo de hidratarea convențională, gama HYDREANE valorifică proprietățile terapeutice ale celebrei ape de izvor termal La Roche-Posay. Bogată în seleniu, cremele cu apă de izvor termal HYDREANE Thermal Spring Water infuzează imediat pielea cu antioxidanți care refac hidratarea și ajută la reducerea mâncărimii, a înțepăturilor și a disconfortului. După doar patru săptămâni, pielea este vizibil și durabil mai moale și mai luminoasă.

Având în vedere că nevoile de hidratare ale pielii se schimbă odată cu anotimpurile și momentele din zi, am dezvoltat o gamă potrivită pentru tenul uscat și sensibil ce oferă o hidratare intensă, fiind disponibilă în două texturi:

  • HYDREANE Light este o cremă ușoară ideală pentru folosire pe timp de zi sau vreme mai caldă. Are o textură fluidă, ușoară care nu lasă o peliculă lipicioasă.
  • HYDREANE Rich este ideală drept cremă de noapte sau pentru anotimpurile mai reci. Textura sa cremoasă și catifelată protejează pielea împotriva deteriorării cauzate de factorii agresivi.

Îngrijirea pielii uscate a corpului

Pielea corpului are și ea nevoile sale specifice. Dovedită clinic, gama LIPIKAR de la La Roche-Posay este lider pe piața produselor destinate îngrijirii pielii uscate a corpului. Pentru a asigura hidratarea optimă pe tot parcursul anului, alegeți produsul LIPIKAR în funcție de anotimp sau momentul din zi:

  • LIPIKAR Fluide- cu niacinamidă pentru calmarea pielii - este o loțiune zilnică excelentă pentru pielea uscată. Textura sa ușoară asigură o întindere uniformă și o absorbție rapidă. Aplicați după duș, vă îmbrăcați și plecați!
  • Vara, vânturile uscate, soarele și transpirația contribuie împreună la pierderea de apă. LIPIKAR Gel-Fluide [LIPIKAR GEL FLUIDE] este o formulă ușoară, răcoritoare și calmantă îmbogățită cu unt de shea și glicerină care hidratează intens pielea fără a o sufoca.
  • După o zi lungă, alegeți o baie relaxantă. Apoi masați pielea încă umedă cu LIPIKAR Lait, pentru a asigura o hidratare pe tot parcursul nopții.
  • Iarna poate fi anotimpul cel mai agresiv pentru piele. Protejați pielea sensibilă împotriva erupțiilor cutanate cu balsamul relipidant LIPIKAR Baume AP+M. Creat pentru a combate uscăciunea severă fără a avea o textură grasă sau lipicioasă, acesta are proprietatea de a reechilibra microbiomul și de a restabili bariera cutanată care protejează pielea împotriva celor mai agresivi factori.
  • Crema reparatoare pentru mâini LIPIKAR Xerand hidratează profund pielea și ajută la restabilirea și protejarea barierei cutanate.

Finalizați rutina cu apa termală La Roche-Posay ce oferă hidratare instantanee. Pentru reîmprospătare sau hidratare oriunde vă aflați, păstrați un recipient de voiaj în geantă.

 

ADEVĂRAT
SAU FALS

EXPUNEREA LA SOARE POATE
CREȘTE NIVELUL DE SENSIBILITATE A PIELII.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Soarele poate fi periculos pentru tenul sensibil.Razele UV declanșează stresul oxidativ și inflamarea în interiorul pielii, cauzând roșeață și erupții. Includeți în rutina de îngrijire zilnică a pielii produse de protecție solară cu spectru larg, ce oferă protecție împotriva razelor UVA-UVB și UVA lungi precum cele din gama ANTHELIOS.
Aflați mai multe

PRODUSELE ORGANICE SUNT
CELE MAI BUNE PENTRU PIELEA SENSIBILĂ.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Doar pentru că un produs este de origine naturală nu înseamnă că nu va cauza erupții în cazul pielii sensibile. În realitate, multe extracte naturale din plante pot cauza diferite senzații la nivelul pielii precum furnicături, arsuri și înțepături. Cât despre alergeni, aceștia se găsesc pretutindeni în natură!
Aflați mai multe

UN DUȘ LUNG ȘI FIERBINTE
AJUTĂ LA CALMAREA PIELII SENSIBILE.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Poate ajuta la relaxarea mușchilor după o zi plină, dar un duș fierbinte sau o baie lungă nu reprezintă o opțiune adecvată pentru o piele sensibilă. Expunerea pielii sensibile la temperaturi foarte ridicate (sau reduse) stimulează eliberarea de histamină (molecula care cauzează mâncărimea), ceea ce poate declanșa o reacție în lanț de iritare. Recomandarea este de a alege dușuri sau băi scurte cu apă călduță.
Aflați mai multe

STAREA INTERIOARĂ
ARE EFECT ȘI ASUPRA PIELII SENSIBILE.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Stresul și emoțiile puternice pot cauza dilatarea vaselor de sânge din piele, determinând apariția roșeții și a senzațiilor de disconfort. Multe persoane apelează la tehnici de relaxare de tip mindfulness pentru a găsi un echilibru interior, ținând astfel sub control și pielea sensibilă. Această abordare ar trebui să vină în completarea rutinei de îngrijire cu produse specializate destinate pielii sensibile precum cele din gama TOLERIANE.
Aflați mai multe

DESCOPERIȚI
GAMA CARE RĂSPUNDE ACESTEI NEVOI

Având la bază apa de izvor termal La Roche-Posay, gama HYDREANE asigură hidratare pe tot parcursul zilei, amplificată de mai multe minerale cu efect natural calmat și emolient.

ANGAJAMENTELE NOASTRE
PRIVIND SIGURANȚA

Standarde de siguranță superioare regulamentelor cosmetice internaționale

Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

100% DIN PRODUSE
TESTATE ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără nicio reacție alergică
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ CORECTĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu medici dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin doar ingredientele esențiale, în doza activă corectă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE
PE PIELEA FOARTE SENSIBILĂ

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai sigure ambalaje alături doar de conservanții necesari, pentru a garanta toleranță și eficacitate intacte în timp.