CEA MAI POTRIVITĂ RUTINĂ DE CURĂȚARE PENTRU PIELE SENSIBILĂ
SAU CU TENDINȚĂ ALERGICĂ

Article Read Duration 5 min citire

Produsele de curățare clasice pot conține ingrediente dure care declanșează reacții ale pielii sensibile sau cu tendință alergică precum mâncărime, înțepături, roșeață și senzație de ,,piele care ține”. Apa dură poate fi un alt factor care cauzează iritarea pielii. Apele micelare sunt produse de curățare care nu necesită clătire și elimină cu delicatețe impuritățile și poluarea fără a afecta bariera protectoare a pielii.

PIELEA SENSIBILĂ, REACTIVĂ SAU CU TENDINȚĂ ALERGICĂ
ESTE DIN CE ÎN CE MAI FRECVENTĂ

Peste 60% din oameni afirmă că pielea lor se confruntă în mod regulat cu roșeață, mâncărime, senzație de ,,piele care ține” sau furnicături.

Viața în mediul urban poate să accentueze sensibilitatea pielii: Poluarea și reziduurile de impurități afectează bariera protectoare a pielii și cauzează micro-inflamații cutanate.

O rutină de curățare inadecvată a pielii poate determina agravarea acestor probleme: De obicei, încercăm să eliminăm impuritățile care produc iritații la nivelul pielii printr-o curățare completă cu apă caldă, soluții de curățare și alte produse complementare de curățare. Dar în ceea ce privește curățarea, o rutină completă nu trebuie să includă folosirea unui produs abraziv de curățare.

DE CE CHIAR ȘI UNELE PRODUSE DE CURĂȚARE POTRIVITE PENTRU PIELEA SENSIBILĂ
AR PUTEA CAUZA REACȚII CUTANATE

Produsele de curățare clasice pot conține ingrediente dure care deteriorează bariera cutanată, accentuând vulnerabilitatea pielii la factori precum poluare, polen și praf, dar și la contaminanți din apa de la robinet și chiar la conservanți iritanți și alte substanțe potențial dăunătoare din formulele produselor de îngrijire zilnică.

Atunci când folosim un produs de curățare ,inclusiv un produs de curățare pentru piele sensibilă este posibil să ne confruntăm cu reacții ale pielii precum înțepături, roșeață și senzația de strângere, deoarece apa de la robinet poate fi un alt factor care agresează pielea sensibilă.

Pentru pielea sensibilă, reactivă sau cu tendință alergică, curățarea poate cauza un ciclu vicios de reacții și disconfort.

L-am rugat pe Dr. Philippe Beaulieu să ne explice mai multe și să ne împărtășească părerea sa privind cea mai potrivită rutină de curățare pentru pielea sensibilă sau cu tendință alergică.

DR. BEAULIEU, DE CE UNELE PRODUSE DE CURĂȚARE CONFERĂ PIELII O SENZAȚIE DE DISCONFORT, USCĂCIUNE ȘI STRÂNGERE? INCLUSIV APARIȚIA SEMNELOR MĂTREȚII

“Multe produse de curățare conțin foarte mulți surfactanți duri care îndepărtează absolut totul de pe suprafața pielii, inclusiv straturile protectoare ale pielii. Apa dură poate reprezenta un factor care accentuează această problema, cauzând iritații cutanate.”

PRODUSELE DE CURĂȚARE CARE NU NECESITĂ CLĂTIRE SUNT MAI SIGURE DECÂT CELE CLASICE?

“Pe scurt, da. Soluțiile de curățare pe care le recomand sunt apele micelare adaptate fiecărui tip de piele. Nu necesită clătire, așadar nu există riscul de iritare din cauza contaminanților din apa de la robinet. Miceliile înlătură cu delicatețe machiajul, murdăria și poluarea și păstrează intacte substanțele pielii precum sebumul, scualenul și lipidele. Pielea este astfel curățată, fără senzația de strângere. Astfel, se menține echilibrul perfect la nivelul pielii.”

TOATE APELE MICELARE
SUNT POTRIVITE PENTRU PIELEA MEA?

“Fiecare apă micelară este concepută diferit, în funcție de tipul de ten căruia i se adresează. Pentru o toleranță ridicată , este necesară folosirea unei formule simple de curățare mai ales în cazul pielii sensibile, reactive sau cu tendință alergică. Se recomandă citirea etichetei pentru a vedea dacă apa micelară este testată pe piele sensibilă sau cu tendință alergică.”

CUM POATE FI O APĂ MICELARĂ
DELICATĂ, DAR EFICIENTĂ?

“Formulele eficiente de curățare pentru față trebuie să conțină micelii: Acestea înlătură orice urmă de impurități și machiaj, inclusiv particulele microscopice de poluare ,dar păstrează intactă bariera protectoare a pielii. Glicerina este un alt ingredient important care accentuează capacitatea produsului de curățare și înlăturare a impurităților. În plus, aceasta hidratează în timpul curățării și contribuie la evitarea iritației din cauza fricțiunii dintre discheta demachiantă și piele.

Unele produse de curățare micelare conțin și ape termale antioxidante, cu eficiență dovedită în calmarea inflamației și eliminarea simptomelor de sensibilitate.

Scopul produselor de curățare a tenului este să combine siguranța absolută cu îndepărtarea eficientă a impurităților iritante și să lase pielea fină, oferind totodată o senzație de confort.”

CEA MAI POTRIVITĂ RUTINĂ DE CURĂȚARE
PENTRU PIELEA CU TENDINȚĂ ALERGICĂ?

Descoperiți ghidul nostru expert din 3 pași

O rutină potrivită de curățare este esențială, chiar și pentru persoanele care nu folosesc produse cosmetice. Da, este important să îndepărtăm machiajul, dar’ este la fel de important și să înlăturăm particulele iritante, poluarea și impuritățile care se acumulează în timpul zilei.

Dimineața și seara, acești 3 pași simpli vor oferi pielii îngrijirea necesară pentru o senzație de confort:

1. Alegerea produsului de curățare potrivit se realizează în funcție de tipul de piele, de la cea sensibilă până la cea cu tendință alergică.

Cele mai bune opțiuni pentru pielea sensibilă și cea cu tendință alergică sunt produsele de curățare care nu necesită clătire precum apa micelară care va înlătura orice urmă de machiaj, sebum în exces și poluare, fără nevoia de a clăti ulterior cu apă dură. În special dacă pielea are tendință alergică, La Roche-Posay recomandă TOLERIANE Dermo Cleanser, o cremă de spălare blândă care curăță eficient, fără să afecteze bariera protectoare a pielii.

2. Apă termală Spray

Fiind un spray eficient, Apa termală La Roche-Posay are un efect puternic calmant și este un antioxidant natural. Calmează și previne orice reacții cutanate, oferind o senzație plăcută de răcorire la nivelul pielii. Poate fi aplicată de câte ori este necesar, după curățare.

3. Calmează pielea sensibilă sau cu tendință alergică, asigurând o îngrijire delicată.

În cazul pielii sensibile, este indicat să se folosească o cremă intens protectoare special adaptată cu o formulă simplă de ingrediente. La Roche-Posay recomandă TOLERIANE Sensitive care restabilește bariera de lipide a pielii și fortifică bariera protectoare invizibilă, microbiomul. În cazul pielii cu tendință alergică, opțiunea ideală este TOLERIANE Ultra care a fost testat pe cele mai sensibile tipuri de piele cu tendință alergică și este recomandată de medicii dermatologi din întreaga lume pentru evitarea reacțiilor specifice ale pielii cu tendință alergică.

SOLUȚII DE CURĂȚARE FIZIOLOGICE PENTRU PIELEA SENSIBILĂ, REACTIVĂ ȘI CU TENDINȚĂ ALERGICĂ

  • APA MICELARĂ Ultra pentru piele sensibilă este folosită de CENTRULUI TERMAL LA ROCHE-POSAY în cadrul atelierelor de machiaj pentru femei cu cicatrici rezultate în urma arsurilor, operațiilor sau tratamentului pentru cancer. Este un produs potrivit în special pentru persoanele cu piele sensibilă sau ochi sensibili, precum și pentru persoanele care poartă lentile de contact.
  • APĂ MICELARĂ Ultra pentru piele reactivă este perfectă pentru pielea care reacționează prin apariția unor senzații de furnicături și roșeață – după aplicare, pielea este purificată, calmată și protejată.
  • APĂ MICELARĂ bifazică curăță tenul, fără să aibă o textură uleioasă, pentru o înlăturare delicată a machiajului, care nu necesită frecare. Tenul capată un aspect neted și împrospătat.
  • APA MICELARĂ SPUMĂ pentru piele sensibilă captează impuritățile de pe piele și le înlătură eficient. Curăță cu delicatețe și netezește tenul. După folosirea Apei Micelare Spumă, se recomandă aplicarea Apei Termale La Roche-Posay pentru înlăturarea reziduurilor apei dure după clătire.
  • Potrivit pentru majoritatea tipurilor de piele cu tendință alergică, TOLERIANE Dermo Cleanser este un lapte demachiant care curăță cu grijă pielea împotriva poluării și a alergenilor și protejează lipidele benefice de la suprafața sa. Recomandat pentru persoanele a căror piele are tendința de a reacționa la orice produs de curățare prin înroșire, senzație de mâncărime și alte manifestări specifice.

Fiecare dintre aceste produse de curățare menține echilibrul pH-ului natural al pielii și păstrează intactă pelicula hidrolipidică care asigură menținerea hidratării la nivelul pielii. În afara Apei Micelare Spumă, aceste formule nu necesită clătire, , iar pielea nu trebuie să intre astfel în contact cu apa de la robinet care poate usca și irita bariera cutanată.

Fiecare dintre aceste produse are o toleranță ridicată și este îmbogățit cu Apa termală La Roche-Posay. Provenită din natură, Apa Termală La Roche-Posay are proprietăți de calmare și anti-oxidante dovedite, fiind recunoscută în comunitatea medicală pentru efectele sale benefice asupra diferitelor afecțiuni de la nivelul pielii. Este recomandată și pentru utilizarea de către copiii mici, așadar ingredientele sunt foarte sigure.

Descoperiți produse de curățare recomandate și potrivite pentru pielea sensibilă sau reactivă.

Pentru o rutină completă de îngrijire a pielii sensibile, puteți afla mai multe informații aici AICI

 

ADEVĂRAT
SAU FALS

STAREA INTERIOARĂ
POATE AFECTA PIELEA SENSIBILĂ.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Stresul și emoțiile puternice pot cauza dilatarea vaselor de sânge din piele, determinând apariția roșeții și a senzațiilor de disconfort. Multe persoane apelează la tehnici de relaxare de tip mindfulness pentru a găsi un echilibru interior, ținând astfel sub control și pielea sensibilă. Această abordare ar trebui să vină în completarea rutinei de îngrijire cu produse specializate destinate pielii sensibile precum cele din gama TOLERIANE.
Aflați mai multe

PRODUSELE ORGANICE SUNT
CELE MAI BUNE PENTRU PIELEA SENSIBILĂ.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Doar pentru că un produs este de origine naturală nu înseamnă că nu va cauza erupții în cazul pielii sensibile. În realitate, multe extracte naturale din plante pot cauza diferite senzații la nivelul pielii precum furnicături, arsuri și înțepături. Cât despre alergeni, aceștia se găsesc pretutindeni în natură!
Aflați mai multe

EXPUNEREA LA SOARE POATE
CREȘTE NIVELUL DE SENSIBILITATE A PIELII.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Soarele poate fi periculos pentru tenul sensibil.Razele UV declanșează stresul oxidativ și inflamarea în interiorul pielii, cauzând roșeață și erupții. Includeți în rutina de îngrijire zilnică a pielii produse de protecție solară cu spectru larg, ce oferă protecție împotriva razelor UVA-UVB și UVA lungi precum cele din gama ANTHELIOS.
Aflați mai multe

UN DUȘ LUNG ȘI FIERBINTE
AJUTĂ LA CALMAREA PIELII SENSIBILE.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Poate ajuta la relaxarea mușchilor după o zi plină, dar un duș fierbinte sau o baie lungă nu reprezintă o opțiune adecvată pentru o piele sensibilă. Expunerea pielii sensibile la temperaturi foarte ridicate (sau reduse) stimulează eliberarea de histamină (molecula care cauzează mâncărimea), ceea ce poate declanșa o reacție în lanț de iritare. Recomandarea este de a alege dușuri sau băi scurte cu apă călduță.
Aflați mai multe

DESCOPERĂ
GAMA RECOMANDATĂ

Produsele de curățare fiziologie La Roche-Posay formează o gamă de texturi senzoriale formulate pentru un echilibru pH perfect, asigurând siguranță și eficacitate.

ANGAJAMENTELE NOASTRE

PRIVIND SIGURANȚA

Standarde de siguranță superioare regulamentelor cosmetice internaționale

Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

100% DIN PRODUSE
TESTATE ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără nicio reacție alergică
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ CORECTĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin doar ingrediente esențiale, în doza activă corectă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE
PE PIELE FOARTE SENSIBILĂ

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai protectoare ambalaje asociate numai cu conservanții necesari, pentru a garanta toleranță și eficiență intacte în timp.