ACNEEA
LA ADULȚI

Acneea poate continua și, adesea o face și la vârsta adultă. Acest lucru poate fi greu de acceptat, deoarece mulți oameni cred că ar fi trebuit să fi „scăpat” de coșuri la douăzeci de ani, nu mai vorbim de treizeci, patruzeci și mai mult. La fel ca acneea din adolescență, acneea adulților este de obicei declanșată de schimbări hormonale, dar poate reacționa diferit la produsele puternice de curățare și la tratamentele de uscare a pielii, așa că este importantă alegerea unor produse de îngrijire pentru tenul adult predispus la acnee care sunt adaptate la provocările unice ale tenului adult.

ÎNTREBĂRI
RĂSPUNSURI

1 quote-marks

Cum se poate scăpa de cicatricile post-acneice?

Cicatricile post-acneice sunt dificil de tratat. Unele tratamente în cabinet pot ajuta, cum ar fi microdermoabraziunea, peelingul chimic, laserul și mezoterapia. În mod ideal, cicatricile postacneice ar trebui prevenite în primul rând prin medicația adecvată, cum ar fi prin antibiootice sau izotretinoină. Întrebați, de asemenea, farmactistul despre o îngrijire zilnică specializată a pielii cum ar fi gama EFFACLAR.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Cum PUTEM SCĂPA DE IMPERFECȚIUNI?

Curățați pielea delicat de două ori pe zi cu apă micelară sau cu gel spumant de curățare. Continuați cu îngrijirea zilnică a pielii cu ingrediente active cum ar fi acidul salicilic, niacinamida și pirocton olamina. Dacă aceste măsuri nu sunt suficiente, consultați medicul deramtolog pentru a întreba despre tratamente medicamentoase,cum ar fi retinoizi,antibiotice și izotretinoina.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Ce cauzează acneea?

În acnee, dezechilibrul hormonilor numiți androgeni face ca glanda sebacee să producă mult sebum. Aceiași hormoni cauzează producerea crescută de celule ale pielii din jurul porilor. Porii sunt înfundați cu un amestec de celule și sebum, devenind un teren fertil pentru bacteriile care cauzează acneea. Acest fenomen are ca urmare formarea mai multor tipuri de coșuri, de la pete roșii la pustule sau la chisturi profunde și dureroase.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Cum se poate scăpa de acneea de pe corp?

Acneea moderată de pe corp poate fi gestionată cu soluțiile dermatocosmetice corecte. Curățați pielea delicat de două ori pe zi cu gel spumant de curățare. Continuați cu îngrijirea zilnică a pielii cu ingrediente active cum ar fi acidul salicilic, niacinamida și pirocton olamina. Dacă aceste măsuri nu sunt suficiente, consultați medicul dermatolog pentru a întreba despre tratamente medicamentoase, cum ar fi retinoizi, antibiotice și izotretinoină.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

ADEVĂRAT
SAU FALS

ZAHĂRUL POATE
ÎNRĂUTĂȚI ACNEEA.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Studii recente au demonstrat că mâncărurile cu index glicemic ridicat - cele care determină creșterea puternică a zahărului din sânge - pot înrăutăți acneea. Știm că e mai ușor de zis decât de făcut, dar pentru a avea un ten fericit, țineți-vă departe de dulciuri, băuturi dulci și deserturi făcute din făină albă și alegeți în schimb mâncăruri bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale și semințele de leguminoase.
Aflați mai multe

STOARCEREA UNUI COȘ
NU VA FACE PREA MULT BINE.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Chiar dacă pare o soluție rapidă, stoarcerea unui coș va înrăutăți lucrurile pentru tenul predispus la acnee, deoarece ar putea să afecteze foliculul de păr infectat și să crească inflamația. Ar putea chiar fi introdusă o infecție nouă cu unghiile.Așadar, spargerea coșurilor este un obicei dăunător, pe care ar fi mai bine să îl evitați.
Aflați mai multe

CIOCOLATA NU ESTE BUNĂ
PENTRU UN TEN CU TENDINȚĂ ACNEICĂ.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Nu există dovezi clare că ciocolata are vreun efect asupra acneei, însă oamenii sunt diferiți, iar ciocolata ar putea provoca erupții unora. De fapt, ciocolata neagră este plină de antioxidanți benefici pentru ten!
Aflați mai multe

MÂNCĂRURILE GRASE
PROVOACĂ TENUL GRAS.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Un mit obișnuit legat de acnee este că grăsimea din farfurie se traduce în mai mult sebum în pori, dar nu există o legătură directă între cele două. Totuși, o dietă bogată în grăsimi nesaturate poate alimenta microinflamații în toate organele corpului, inclusiv la nivelul pielii. Pe scurt, baconul și chipsurile nu vor provoca acnee, dar moderația este cea mai bună politică pentru o stare de sănătate bună, în general.
Aflați mai multe

ACNEEA
LA ADULȚI

O serie de studii a indicat că începuturile de acnee sunt în creștere la adulți, un studiu din SUA raportând probleme cu imperfecțiunile la până la 55% din femeile adulte. Este oficial: Acneea la adulți este acum regula, și nu excepția.

În această secțiune, sunt prezentate informații care să ajute la înțelegerea acneei la adulți (atât bărbați, cât și femei), precum și soluții de la specialiști care să ajute la calmarea și dispariția erupțiilor, indiferent dacă este vorba despre coșuri pe spate, un caz sever de acnee chistică sau acnee persistentă pe bărbie, obraji sau pe frunte care pot afecta încrederea în sine.

De ce apare acneea
la femeile adulte?

Ce se știe despre acneea adulților?  Acneea este tot mai răspândită în rândul femeilor și al bărbaților adulți.

În ultimii aproximativ zece ani, s-a observat o creștere semnificativă a numărului de femei adulte ce se confruntă cu acneea. Acneea adulților este destul de diferită de cea a adolescenților. Adolescenții suferă de leziuni destul de caracteristice: în zona T, cu leziuni pe frunte, pe nas și pe bărbie. În cazul femeilor adulte, acneea se localizează pe partea inferioară a feței, iar leziunile sunt extrem de inflamate și de închistate. Spre deosebire de adolescenți, aceste leziuni acneice închistate cauzează cicatrice minime. În ciuda creșterii sesizate a acneei, nu există ipoteze serioase privind motivele acestei creșteri. Prin urmare, când o femeie vine pentru un consult și suferă de acnee, o întrebăm de la început ce produse utilizează pe piele deoarece adesea produsele cosmetice pe care le folosește pentru acnee nu sunt potrivite.

În acest caz, vom trata acneea la fel cu acneea adolescenților. Cu toate acestea, vom fi mai mult decât îngrijorați cu privire la produsele cosmetice folosite în paralel cu tratamentul medicamentos. Din fericire, la pacienții adulți știm că vor urma întotdeauna tratamentul cu strictețe.

Laroche-Posay Romania questionmark

ȘTIAȚI CĂ?

crema de curatare, delicata

Un studiu clinic a arătat că EFFACLAR DUO(+) previne recidiva acneei versus placebo.

Sursă: Studiu clinic de Prof. Dréno (Nantes, Franța) pe 32 de femei, vârsta medie 25, aplicare de două ori pe zi a Effaclar Duo (+) pe partea dreapta a feței vs. placebo pe partea stângă a feței. Numărătoare leziunilor de-a lungul a 2 cicluri succesive.

STIMAȚI
CITITORI

Informațiile afișate aici au doar scop educativ general și nu trebuie, în niciun caz, să înlocuiască sfatul profesional medical. Trebuie să cereți întotdeauna sfatul personalului medical calificat pentru orice întrebare de natură medicală.