ACNEEA LA ADOLESCENȚI:
SOLUȚII ȘI TRATAMENT

Article Read Duration 3 min citire

Acneea adolescenților este provocată de schimbările hormonale care au loc la pubertate, din cauza cărora pielea devine mult mai uleioasă. Cu tratamentele și sfaturile corecte, acneea poate fi vindecată, așa că nu ezitați să cereți sfaturi de la medicul de familie sau de la medicul dermatolog.

 

• Urmați o rutină de îngrijire a pielii adaptată la pielea grasă cu tendință acneică.
• Doctorul vă poate prescrie creme tratament, cum ar fi retinoidul sau peroxidul de benzoil.
• Pentru acneea mai severă, este posibil ca doctorul să prescrie antibiotice orale sau isotretinoin.
• Respectarea tratamentului prescris este cheia succesului.

CE PROVOACĂ ACNEEA LA ADOLESCENȚI?

Știați că aproape 80% dintre adolescenți suferă de acnee? Asta înseamnă marea majoritate! Dacă vă confruntați cu imperfecțiuni, cu siguranță nu sunteți singurii. Dar care este cauza acneei la adolscenți? Ei bine, este vorba despre pubertate și despre schimbările hormonale asociate acesteia prin care trec organismele noastre.

Pentru o prezentare generală a acneei hormonale și a celei premenstruale, dați clic .

La pubertate, organele noastre sexuale (testiculele la băieți și ovarele la fete) încep să producă hormoni diferiți. Un grup de hormoni se numește androgeni, iar cel mai popular dintre ei este testosteronul. Androgenii pot avea multe efecte asupra organismului: și la băieți, și la fete, stimulează creșterea părului corporal și a masei musculare și osoase. La băieți, nivelul ridicat de androgeni determină “schimbarea” vocii și creșterea părului facial.

În ceea ce privește efectele androgenilor asupra tenului, aceștia comunică direct cu glanda sebacee, spunându-i să producă multă grăsime. Prin urmare, în timpul pubertății, fața și adesea spatele devin grase, iar porii tenului devin blocați cu un amestec de sebum și celule moarte ale pielii. În continuare, se pot forma diverse tipuri de imperfecțiuni, de la puncte negre la pustule și la chisturi profunde, dureroase.

Pentru mai multe informații despre tenul gras, acnee și diferite tipuri de pete, dați clic .

CE TRATAMENTE SUNT DISPONIBILE
PENTRU ACNEEA ADOLESCENȚILOR?

Îngrijorați despre imperfecțiuni și căutați o soluție? Discutați cu medicul de familie sau cu un medic dermatolog despre cauzele și tratamentele eficiente ale acneei la adolescenți. Doctorul poate prescrie retinoizi locali, cum ar fi adapalenă pentru a reduce formarea de puncte negre. Pentru a acționa împotriva unora dintre microbii care sunt responsabili de imperfecțiunile inflamate, doctorii prescriu peroxid de benzoil. În cazurile mai grave, prescriu antibiotice orale, ca doxicilina. Pentru formele de acnee foarte intense și rezistente, sugerează un tratament cu Isotretinoin (Accutane). În toate cazurile, dermatologii subliniază necesitatea revenirii regulate la control și respectarea tratamentului pentru reușită.

Pentru mai multe informații despre prescrierea de tratamente contra acneei, dați clic .


Există tratamente în cadrul unei clinici pentru acneea adolescenților?

Dermatologii oferă tratamente pentru acnee în cadrul clinicilor pentru adolescenți. Acneea poate fi “retențională”, când porii glandelor sebacee sunt blocați de multe comedoane (puncte negre) și micro-chisturi. În acest caz, tenul trebuie supus unui tratament dermatologic de curățare. Se efectuează o procedură minoră ce nu doare pe suprafața tenului pentru a extrage punctele negre și micro-chisturile. Acest lucru crește eficiența tratamentului.

ADOLESCENȚI - ACUM E MOMENTUL SĂ ÎNCEPEȚI
OBICEIURI BUNE DE ÎNGRIJIRE A TENULUI!

O rutină bună de îngrijire a pielii este vitală pentru tenul gras și predispus la acnee. Iar dacă folosiți machiaj, asigurați-vă că vă demachiați atent la sfârșitul zilei. O povară, știm, dar tenul vă va mulțumi.

Alegeți produse dezvoltate special pentru a calma inflamația și a trata tenul adolescent și luați în calcul să cereți sfaturi unui dermatolog.

Rețineți că, oricât de gravă ar fi acneea de adolescent, există tratamente și produse eficiente împotriva ei. Important este să cereți sfaturi de la profesioniști și să respectați tratamentul prescris. În scurt timp, veți căpăta mai multă încredere cu un ten mai curat!

Dați clic  pentru a afla mai multe despre îngrijirea expertă a tenului pentru adolescenți.

ADEVĂRAT
SAU FALS

ZAHĂRUL POATE
AGRAVA ACNEEA.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Studii recente au demonstrat că mâncărurile cu index glicemic ridicat - cele care determină creșterea puternică a zahărului din sânge - pot agrava acneea.  Știm că e mai ușor de zis decât de făcut, dar pentru a menține tenul fericit, feriți-vă de dulciuri, băuturi dulci și deserturi făcute din făină albă, alegând în schimb mâncăruri bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale și legumele.
Aflați mai multe

STOARCEREA UNUI COȘ
NU VA FACE PREA MULT BINE.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Chiar dacă pare o soluție rapidă, stoarcerea unui coș va înrăutăți lucrurile pentru tenul predispus la acnee, deoarece ar putea să afecteze foliculul de păr infectat și să crească inflamația. Ar putea chiar fi introdusa o infecție nouă cu unghiile.Așadar, spargerea coșurilor este un obicei dăunător, cel mai bine fiind evitat!
Aflați mai multe

CIOCOLATA NU ESTE BUNĂ
PENTRU UN TEN PREDISPUS LA ACNEE.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Nu există dovezi clare că ciocolata are vreun efect asupra acneei, însă oamenii sunt diferiți, iar ciocolata ar putea provoca erupții unora. De fapt, ciocolata neagră este plină de antioxidanți benefici pentru ten!
Aflați mai multe

MÂNCĂRURILE GRASE
DETERMINĂ ÎNGRĂȘAREA TENULUI.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Un mit popular legat de acnee este că grăsimea din farfurie se traduce în mai mult sebum în porii dumneavoastră, dar nu există o legătură directă între cele două. Totuși, o dietă bogată în grăsimi nesaturate poate alimenta microinflamații în toate organele corpului, inclusiv la nivelul pielii.  Pe scurt, baconul și chipsurile nu vor provoca acnee, dar moderația este cea mai bună politică pentru o stare de sănătate bună, în general.
Aflați mai multe

ANGAJAMENTELE NOASTRE
PRIVIND SIGURANȚA

Standarde de siguranță superioare regulamentelor cosmetice internaționale.

Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

100% DIN PRODUSE
ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără nicio reacție alergică
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai sigure ambalaje alături doar de conservanții necesari pentru a garanta toleranță și eficacitate intacte în timp.
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ CORECTĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu medici dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin doar ingredientele esențiale, în doza activă corectă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE
PE PIELEA FOARTE SENSIBILĂ

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.

CONSULTAȚI TOATE ARTICOLELE
DESPRE TENUL PREDISPUS LA ACNEE

placeholder DE CE DUREAZĂ ATÂT DE MULT
SĂ SCAPI DE ACNEE
CITIȚI MAI MULTE
placeholder CUM SE EXFOLIAZĂ CORESPUNZĂTOR
TENUL CU TENDINȚĂ ACNEICĂ
CITIȚI MAI MULTE