CE ESTE ACNEEA?

Acneea, sau „acne vulgaris”, este o condiție a tenului gras, în care glandele sebacee produc sebum în exces. Acest fapt generează obturarea porilor cu celule moarte și cu sebum. Uneori, procesul se oprește aici, având ca efect apariția punctelor negre și a punctelor albe. Acest fenomen este cunoscut sub numele de „acnee retențională”. În cazurile mai severe, bacteriile se multiplică în sebumul captiv și cauzează inflamarea pielii, având drept urmare apariția coșurilor superficiale numite pustule sau a leziunilor mai adânci, dure și dureroase, numite noduli și chisturi. Aceasta se numește „acnee inflamatorie”.

ÎNTREBĂRI ȘI
RĂSPUNSURI

1 quote-marks

Ce cauzează acneea?

În acnee, dezechilibrul hormonilor numiți androgeni face ca glanda sebacee să producă mult sebum. Aceiași hormoni cauzează producerea crescută de celule ale pielii din jurul porilor. Porii sunt înfundați cu un amestec de celule și sebum, devenind un teren fertil pentru bacteriile care cauzează acneea. Acest fenomen are ca urmare formarea mai multor tipuri de coșuri, de la pete roșii la pustule sau la chisturi profunde și dureroase.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Ajută contraceptivele împotriva acneei?

Acneea este provocată în principal de hormoni. La femei, aceasta se poate trata prin metode contraceptive, cunoscute și sub numele de contraceptive orale (OCP), care reechilibrează hormonii, asigurând o piele curată. Pentru a afla dacă vă încadrați pentru acest tratament, consultați doctorul, deoarece tratamentul nu este potrivit pentru oricine.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Cum pot îndepărta cicatricile acneice?

Cicatricile postacneice sunt foarte greu de tratat. Unele tratamente în cabinet pot ajuta, cum ar fi microdermoabraziunea, peelingul chimic, laserul și mezoterapia. La persoanele cu pete, cicatricile postacneice pot fi prevenite în primul rând prin medicația adecvată, cum ar fi prin antibiotice sau izotretinoină. Puteți întreba, de asemenea, și farmactistul despre o îngrijire zilnică specializată a pielii cum ar fi gama EFFACLAR.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Cum se poate scăpa de acnee?

Acneea moderată poate fi gestionată cu soluțiile dermatocosmetice corecte. Curățați pielea delicat de două ori pe zi cu apă micelară sau cu gel spumant de curățare. Continuați cu îngrijirea zilnică a pielii cu ingrediente active cum ar fi acidul salicilic, niacinamida și pirocton olamina. Dacă aceste măsuri nu sunt suficiente, consultați medicul deramtolog pentru a întreba despre tratamente medicamentoase, cum ar fi retinoizi, antibiotice și izotretinoina.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

ADEVĂRAT
SAU FALS

CIOCOLATA NU ESTE BUNĂ
PENTRU TENUL PREDISPUS LA ACNEE.

FALS

Nu există dovezi clare că ciocolata are vreun efect asupra acneei, însă oamenii sunt diferiți, iar ciocolata ar putea provoca erupții unora. De fapt, ciocolata neagră este plină de antioxidanți benefici pentru ten!
Aflați mai multe

MÂNCĂRURILE GRASE
PROVOACĂ TENUL GRAS.

FALS

Un mit obișnuit legat de acnee este că grăsimea din farfurie se traduce în pori mai uleioși, dar nu există o legătură directă între cele două. Totuși, o dietă bogată în grăsimi nesaturate poate alimenta microinflamații în toate organele corpului, inclusiv la nivelul pielii. Pe scurt, baconul și chipsurile nu vor provoca acnee, dar moderația este cea mai bună politică pentru o stare de sănătate bună, în general.
Aflați mai multe

ZAHĂRUL POATE
ÎNRĂUTĂȚI ACNEEA.

ADEVĂRAT

Studii recente au demonstrat că mâncărurile cu index glicemic ridicat - cele care determină creșterea puternică a zahărului din sânge - pot înrăutăți acneea. Știm că e mai ușor de zis decât de făcut, dar, pentru a avea un ten fericit, țineți-vă departe de dulciuri, băuturi dulci și deserturi făcute din făină albă și alegeți în schimb mâncăruri bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale și semințele de leguminoase.
Aflați mai multe

STOARCEREA UNUI COȘ
NU VA FACE PREA MULT BINE.

ADEVĂRAT

Chiar dacă vi se pare o soluție rapidă, stoarcerea unui coș va înrăutăți lucrurile pentru tenul predispus la acnee, deoarece ar putea să afecteze foliculul de păr infectat și să crească inflamația. Ar putea chiar fi introdusă o infecție nouă cu unghiile.Așadar, spargerea coșurilor este un obicei dăunător, cel mai bine de evitat.
Aflați mai multe

CE CAUZEAZĂ
ACNEEA

Principala cauză a acneei este de natură hormonală. Organele sexuale (testiculele la bărbați și ovarele la femei) produc hormoni numiți androgeni care pot conduce glandele sebacee la supraproducție, făcându-le să genereze cantități mari de sebum obstructiv. Cu toate acestea, există mulți alți factori care contribuie a acnee, printre care razele UV, poluarea, dieta și stresul. Cum acneea este în principal o afecțiune generată hormonal, apare cel mai frecvent la adolescenți în timpul pubertății, dar afectează și un număr tot mai mare de adulți, mai ales femei adulte în perioada menstruației.

 

CUM SE ÎNGRIJEȘTE
TENUL CU TENDINȚĂ ANCNEICĂ?

Imperfecțiunile pot fi gestionate cu medicamente eliberate doar pe bază de prescripție. Când imperfecțiunile devin mai ușoare, poate fi de ajutor dermatocosmetice specializate eliberate fără prescripție medicală sau o combinație între cele două. Dacă imprefcețiunile pielii vă afectează încrederea, este important să acționați în loc de a suferi în tăcere. Cu sfatul medical potrivit și cu îngrijirea corectă, pielea poate fi curățată progresiv pentru un aspect împrospătat, de durată.

În această secțiune veți afla care sunt cauzele și simptomele tenului gras cu tendință acneică, plus cum poate fi îngrijit acesta cu recomandări de produse de top. Glisați pentru a descoperi articole privind pielea adolescentă și adultă, cu tendință acneică, pe lângă sfaturile noastre expert privind modul de acoperire cu machiaj, prietenos cu imperfecțiunile pielii.

Cine se confruntă 
cu acneea?

Informații complete despre acnee și cum afectează persoanele.

Acneea este o afecțiune comună benignă și principalul motiv pentru consultațiile dermatologice. Este o condiție care afectează aproximativ 60% dintre adolescenți, dar și cel puțin o treime dintre femeile de peste 35 de ani. Este deci o afecțiune des întâlnită și poate uneori să aibă un efect semnificativ asupra calității vieții. Se regăsește în principal pe față, dar apare și pe spate, și uneori pe gât și umeri. Acneea deseori apare înainte de pubertate; poate fi unul dintre primele semne ale pubertății și afectează deseori băieții între 14 și 17 ani și fetele, un pic mai târziu, între 16 și 19 ani. Este o afecțiune care poate dura ani întregi și să devină cronică sau poate să dureze doar câteva luni. De aceea, uneori persoanele ce se confruntă cu acneea trebuie doar să aibă răbdare și să urmeze tratamentul în mod corect deoarece poate dura o perioadă mai lungă înainte ca acneea să dispară. 

Care sunt principalele
cauze ale acneei?

Aflați mai multe despre cauzele acneei.

În primul rând, ereditatea care, poate fi foarte importană în unele cazuri. Simptomele asociate cu acneea ereditară trebuie studiate, mai ales orice aspect care indică un dezechilibru hormonal în sânge, cum ar fi pilozitate excesivă, tulburări menstruale sau supraponderabilitate. Alt factor care trebuie investigat este dacă pacientul ia medicamente precum corticosteroizi orali sau medicamente psihotrope și antiepileptice. Alți factori care intră în joc includ stresul, factorii de mediu, climatul umed, poluarea și o serie de substanțe controversate prezente în mediul înconjurător, ce pot afecta acneea. Acneea nu reprezintă o contraindicație pentru folosirea produselor de machiaj. Cu toate acestea, machiajul utilizat trebuie să fie non-comedogenic și testat dermatologic. În caz contrar, poate exacerba acneea.

ANGAJAMENTELE NOASTRE
PRIVIND SIGURANȚA

Standardele de siguranță de la baza regulamentelor cosmetice internaționale

100% DIN PRODUSE
ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără reacții alergice
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai sigure ambalaje alături doar de conservanții necesari, pentru a garanta toleranță și eficacitate intacte în timp.

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ CORECTĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu medici dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin doar ingredientele esențiale, în doza activă corectă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE
PE PIELEA FOARTE SENSIBILĂ
 

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.

DRAGI
CITITORI

Informațiile afișate aici au doar scop educativ general și nu trebuie, în niciun caz, să înlocuiască sfatul profesional medical. Trebuie cerut întotdeauna sfatul personalului medical calificat pentru orice întrebare de natură medicală.