CE TREBUIE SA STII DESPRE ACNEE

Acneea, sau „acne vulgaris”, este o condiție a tenului gras, în care glandele sebacee produc sebum în exces. Acest fapt generează obturarea porilor cu celule moarte și cu sebum. Uneori, procesul se oprește aici, având ca efect apariția punctelor negre și a punctelor albe. Acest fenomen este cunoscut sub numele de „acnee retențională”. În cazurile mai severe, bacteriile se multiplică în sebumul captiv și cauzează inflamarea pielii, având drept urmare apariția coșurilor superficiale numite pustule sau a leziunilor mai adânci, dure și dureroase, numite noduli și chisturi. Aceasta se numește „acnee inflamatorie”. Erupțiile severe de acnee sau stoarcerea de coșuri pot lăsa semne de acnee sau cicatrici de acnee care rămân chiar și după ce erupțiile au dispărut.

ÎNTREBĂRI ȘI
RĂSPUNSURI

1 quote-marks

Ce cauzează acneea?

În acnee, dezechilibrul hormonilor numiți androgeni face ca glanda sebacee să producă mult sebum. Aceiași hormoni cauzează producerea crescută de celule ale pielii din jurul porilor. Porii sunt înfundați cu un amestec de celule și sebum, devenind un teren fertil pentru bacteriile care cauzează acneea. Acest fenomen are ca urmare formarea mai multor tipuri de coșuri, de la pete roșii la pustule sau la chisturi profunde și dureroase.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Ajută contraceptivele împotriva acneei?

Acneea este provocată în principal de hormoni. La femei, aceasta se poate trata prin metode contraceptive, cunoscute și sub numele de contraceptive orale (OCP), care reechilibrează hormonii, asigurând o piele curată. Pentru a afla dacă vă încadrați pentru acest tratament, consultați doctorul, deoarece tratamentul nu este potrivit pentru oricine.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Cum pot îndepărta cicatricile acneice?

Cicatricile postacneice sunt foarte greu de tratat. Unele tratamente în cabinet pot ajuta, cum ar fi microdermoabraziunea, peelingul chimic, laserul și mezoterapia. La persoanele cu pete, cicatricile postacneice pot fi prevenite în primul rând prin medicația adecvată, cum ar fi prin antibiotice sau izotretinoină. Puteți întreba, de asemenea, și farmactistul despre o îngrijire zilnică specializată a pielii cum ar fi gama EFFACLAR.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Cum PUTEM SCĂPA DE IMPERFECȚIUNI?

Curățați pielea delicat de două ori pe zi cu apă micelară sau cu gel spumant de curățare. De asemenea, este recomandat să aplicați o cremă de protecție solară înainte să ieșiți din casă. Dacă aceste măsuri nu sunt suficiente, consultați medicul deramtolog pentru a întreba despre tratamente medicamentoase,cum ar fi retinoizi, antibiotice și izotretinoina.

 
Aflați mai multe

A fost de ajutor?

ADEVĂRAT
SAU FALS

Placeholder

CIOCOLATA NU ESTE BUNĂ
PENTRU TENUL ACNEIC.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Cauzează ciocolata acnee? Nu există dovezi solide că ciocolata influențează apariția acneei, sau că ciocolata neagră este de fapt plină de antioxidanți care iubesc pielea! Cu toate acestea, fiecare persoană este diferită, iar alimentele care cauzează acnee pot varia de la o persoană la alta, astfel încât ciocolata ar putea provoca, potențial, erupții la unele persoane.
AFLAȚI MAI MULTE
Aflați mai multe
Placeholder

ALIMENTELE GRASE
ECHIVALEAZĂ CU PIELEA GRASĂ.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Un mit comun despre acnee este acela că grăsimea din farfurie se traduce pori mai grași, dar nu există o legătură directă între cele două. Cu toate acestea, o dietă bogată în grăsimi saturate poate alimenta microinflamația în toate organele corpului, inclusiv în piele. Pe scurt, șunca și cartofii prăjiți nu vor provoca coșuri, dar moderația este cea mai bună soluție pentru sănătatea generală.
AFLAȚI MAI MULTE
Aflați mai multe
Placeholder

ZAHĂRUL POATE 
ÎNRĂUTĂȚI ACNEEA

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Zahărul provoacă acnee? Studii recente au arătat că alimentele cu indice glicemic ridicat - cele care provoacă creșterea bruscă a glicemiei - pot agrava acneea. Știm că este mai ușor de spus decât de făcut, dar pentru menținerea sănătoasă a tenului este recomandată evitarea dulciurilor, a băuturilor zaharoase și bunătăților făcute din făină albă și alegeți în schimb alimente bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale, fasolea și lintea.
AFLAȚI MAI MULTE
Aflați mai multe
Placeholder

STOARCEREA UNUI COȘ
NU VA FACE PREA MULT BINE.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Chiar dacă vi se pare o soluție rapidă, stoarcerea unui coș va înrăutăți lucrurile pentru tenul predispus la acnee, deoarece ar putea să afecteze foliculul de păr infectat și să crească inflamația. Ar putea chiar fi introdusă o infecție nouă cu unghiile.Așadar, spargerea coșurilor este un obicei dăunător, cel mai bine de evitat.
Aflați mai multe

CE CAUZEAZĂ
ACNEEA?

Principala cauză a acneei este de natură hormonală: Organele sexuale (testiculele la bărbați și ovarele la femei) produc hormoni numiți androgeni. Există și alți câțiva factori care contribuie la apariția acneei, printre care se numără razele UV, poluarea, dieta și stresul. Cel mai frecvent acneea afectează adolescenții, dar nici adulții nu sunt feriți de această afecțiune.

 

CUM AVEM GRIJĂ DE
TENUL CU TENDINȚĂ ACNEICĂ?

Acneea severă poate fi tratată cu medicamente eliberate pe bază de rețetă. Pe măsură ce coșurile devin mai ușoare, dermocosmeticele de specialitate sau o combinație a celor două pot fi, de asemenea, de ajutor.

În această secțiune, veți afla totul despre cauzele și simptomele pielii grase și predispuse la acnee, dar și cum să aveți grijă de ea.

Cine se confruntă 
cu acneea?

Informații complete despre acnee și cum afectează persoanele.

Acneea este o afecțiune comună benignă și principalul motiv pentru consultațiile dermatologice. Este o condiție care afectează aproximativ 60% dintre adolescenți, dar și cel puțin o treime dintre femeile de peste 35 de ani. Este deci o afecțiune des întâlnită și poate uneori să aibă un efect semnificativ asupra calității vieții. Se regăsește în principal pe față, dar apare și pe spate, și uneori pe gât și umeri. Acneea deseori apare înainte de pubertate; poate fi unul dintre primele semne ale pubertății și afectează deseori băieții între 14 și 17 ani și fetele, un pic mai târziu, între 16 și 19 ani. Este o afecțiune care poate dura ani întregi și să devină cronică sau poate să dureze doar câteva luni. De aceea, uneori persoanele ce se confruntă cu acneea trebuie doar să aibă răbdare și să urmeze tratamentul în mod corect deoarece poate dura o perioadă mai lungă înainte ca acneea să dispară. 

Care sunt principalele
cauze ale acneei?

Aflați mai multe despre cauzele acneei.

În primul rând, ereditatea care, poate fi foarte importană în unele cazuri. Simptomele asociate cu acneea ereditară trebuie studiate, mai ales orice aspect care indică un dezechilibru hormonal în sânge, cum ar fi pilozitate excesivă, tulburări menstruale sau supraponderabilitate. Alt factor care trebuie investigat este dacă pacientul ia medicamente precum corticosteroizi orali sau medicamente psihotrope și antiepileptice. Alți factori care intră în joc includ stresul, factorii de mediu, climatul umed, poluarea și o serie de substanțe controversate prezente în mediul înconjurător, ce pot afecta acneea. Acneea nu reprezintă o contraindicație pentru folosirea produselor de machiaj. Cu toate acestea, machiajul utilizat trebuie să fie non-comedogenic și testat dermatologic. În caz contrar, poate exacerba acneea.

ANGAJAMENTELE NOASTRE
PRIVIND SIGURANȚA

Standardele de siguranță de la baza regulamentelor cosmetice internaționale

Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

100% DIN PRODUSE
ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără reacții alergice
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai sigure ambalaje alături doar de conservanții necesari, pentru a garanta toleranță și eficacitate intacte în timp.
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ CORECTĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu medici dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin doar ingredientele esențiale, în doza activă corectă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE
PE PIELEA FOARTE SENSIBILĂ
 

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.

DRAGI
CITITORI

Informațiile afișate aici au doar scop educativ general și nu trebuie, în niciun caz, să înlocuiască sfatul profesional medical. Trebuie cerut întotdeauna sfatul personalului medical calificat pentru orice întrebare de natură medicală.