Hidratarea corectă pentru pielea sensibilă și iritată. Sfaturi și produse recomandate

Hidratarea pielii este esențială pentru menținerea sănătății acesteia, în special în cazul pielii sensibile sau iritate. Am abordat cu numeroase ocazii tema pielii sensibile și v-am informat cu privire la rutina de îngrijire a pielii sensibile. Mai mult decât atât, am vorbit și despre cum poate fi recunoscută pielea sensibilă, motiv pentru care deja cunoașteți importanța hidratării în rutina de skin care.

O rutină de hidratare inadecvată poate avea o serie de efecte negative asupra pielii dumneavoastră. Tocmai de aceea, articolul de astăzi este dedicat hidratării corecte a pielii sensibile și iritate. Vă vom vorbi în rândurile următoare despre importanța menținerii hidratării pielii și vă vom oferi sfaturi pentru hidratarea pielii sensibile și iritate, alături de câteva produse recomandate, potrivite pentru acest tip de piele.

Importanța menținerii hidratării pielii

Pielea îndeplinește o serie de funcții importante pentru organismul uman, de la cea de reglare a temperaturii corporale până la eliminarea toxinelor. Având în vedere rolul important al acestui organ, responsabilitatea fiecăruia dintre noi este de a-i susține activitățile specifice în așa fel încât pielea să poată funcționa la nivelul optim. Hidratarea pielii joacă un rol important în acest sens, căci o epidermă care nu mai este hrănită corespunzător va deveni mai uscată, mai sensibilă împotriva factorilor externi și mai predispusă la iritații sau alte afecțiuni.

Ca o consecință, pot apărea și alte efecte inestetice la suprafața acesteia, precum roșeața, mâncărimea sau pielea descuamată. Ridurile reprezintă și ele o consecință a pielii deshidratate, apărute pe fondul contracției celulelor din stratul superior al țesutului cutanat. Prin urmare, o piele hidratată are un aspect radiant, este suplă, elastică și poate îndeplini cu succes funcția de barieră de apărare împotriva factorilor de mediu agresivi.

Testarea nivelului de hidratare a pielii

Înainte de a vă oferi sfaturile necesare pentru o hidratare corectă a pielii sensibile, o idee excelentă este testarea nivelului actual de hidratare a pielii. În acest sens, există un test foarte simplu care vă poate ajuta să determinați acest lucru. Folosind degetul mare și degetul arătător, prindeți partea cărnoasă a pielii unde se întâlnesc obrazul și zona de sub ochi.

Nivelul dumneavoastră de hidratare va fi indicat de cât de repede pielea revine la forma inițială în urma „ciupiturii”. Cu cât pielea se va retrage mai repede înapoi, cu atât nivelul său de hidratare este mai mare. Pielea care revine încet la forma inițială indică adesea deshidratare.

Sfaturi pentru hidratarea corectă a pielii sensibile și iritate

Așa cum am menționat anterior, menținerea hidratării pielii vă duce la un ten cu aspect întinerit, care arată și se simte neted și moale. Acest lucru se datorează faptului că stratul exterior al pielii prezintă umiditatea de care are nevoie pentru a îndepărta toxinele și pentru a transporta substanțele nutritive către celule. O piele hidratată este, de asemenea, mai puțin sensibilă la iritații și germeni care pot aluneca prin bariera lipidică atunci când nu este suficient hidratată.
Descoperiți în rândurile următoare sfaturile noastre pentru o hidratare corespunzătoare a pielii sensibile și iritate!

Hidratarea pielii din interior

Visați la un ten perfect și strălucitor? În acest caz, una dintre preocupările legate de rutina de înfrumusețare ar trebui să fie hidratarea pielii din interior. Acest lucru poate fi realizat printr-un consum optim de lichide și alimente bogate în apă, dar și prin administrarea unor suplimente sau produse alimentare care conțin vitamine cu rol în hidratarea pielii.
    ●Consumul de apă
Hidratarea pielii din interior se poate face, în primul rând, printr-un consum optim de apă în fiecare zi. Experții sunt de părere că acest lichid vital este fundamental pentru o piele sănătoasă și frumoasă. Dacă vă întrebați câtă apă trebuie să beți pe zi, regula generală recomandă consumul a minim 2 litri. Cu toate acestea, specialiștii recomandă un consum bazat pe măsura pierderilor de apă și pe apartenența la gen.
    ●Alimente recomandate pentru hidratarea pielii
Abordarea temei hidratării pielii nu omite nici alimentele cu un rol major în menținerea unui organism hidratat. Aproximativ 20-30% din cantitatea de apă consumată zilnic ar trebui să aibă drept surse alimentele recomandate pentru hidratarea pielii, așa cum sunt roșiile, pepenii, supele, ceaiurile sau sucurile naturale.
    ●Vitamine și minerale pentru hidratarea pielii
Există o listă amplă de vitamine și minerale benefice pentru hidratarea pielii din interior. Dintre acestea enumerăm: vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina D, vitamina E, zincul și seleniul.

Hidratarea pielii prin îngrijirea potrivită

De regulă, pielea devine uscată, sensibilă și iritată atunci când nu beneficiază de o îngrijire potrivită din exterior. Alături de consumul de lichide și alimente bogate în nutrienți vitali pentru sănătatea pielii, hidratarea acesteia prin îngrijirea potrivită este o altă etapă importantă din rutina zilnică de îngrijire.

●Hidratarea pielii din jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor este sensibilă și subțire, motiv pentru care are nevoie de o atenție specială. Hidratarea pielii din jurul ochilor se va face numai cu produse dermatocosmetice dedicate acestei zone. Pe lângă ajustarea dietei și a programului de somn, hidratarea pielii din jurul ochilor este posibilă prin multitudinea de creme și serumuri cu peptide, unt de shea, ceramide, glicerină sau acid hialuronic.

●Hidratarea pielii în sezonul rece

În sezonul rece, sub influența frigului excesiv și sub influența vântului, pielea noastră poate avea de suferit. Din acest motiv, hidratarea pielii iarna este foarte importantă. Cremele pentru hidratarea feței și corpului fac parte din armele secrete de întreținere a pielii în sezonul rece. Vă sfătuim să optați pentru produse pe bază de uleiuri hidratante, care să mențină umiditatea țesuturilor pentru un timp îndelungat. Ceramidele, untul de shea, glicerina și acidul hialuronic sunt alte ingrediente pe care ar trebui să le căutați pe etichetele produselor de hidratare a pielii pe timp de iarnă.

●Hidratarea pielii în sezonul cald

Dacă, în timpul sezonului rece, sunteți în căutarea unor produse cu rolul de protecție a pielii împotriva frigului, a vântului și a razelor mai puțin puternice ale soarelui, în timpul verii este esențial să vă focusați pe protejarea epidermei de efectele dăunătoare ale radiațiilor UV. De pildă, hidratarea pielii înainte și după plajă se poate face ușor cu ajutorul unor produse speciale pentru pielea sensibilă, precum cele din gamele Anthelios și Posthelios care previn deshidratarea.

Ritualul de skin care pentru hidratarea tenului

Ritualul zilnic de îngrijire pentru hidratarea feței este determinat de tipul dumneavoastră de ten. Dacă tenul este unul sensibil, iritat sau uscat, hidratarea pielii feței nu este o etapă pe care să o desconsiderați. Însă, pentru a realiza corect și eficient hrănirea tenului, este nevoie să parcurgeți câțiva pași preliminari:

●Demachierea tenului

Secretul unui ten sănătos este demachierea corespunzătoare. Curățarea conștiincioasă este baza îngrijirii zilnice a pielii, căci în urma acesteia ingredientele din componența produselor pentru îngrijirea tenului folosite ulterior vor fi mai ușor de asimilat. Într-un articol anterior, am prezentat cea mai potrivită rutină de curățare pentru piele sensibilă sau cu tendință alergică; prin urmare, vă puteți inspira din acest ghid pentru îndepărtarea machiajului și a impurităților într-un mod eficient.

●Tonifierea tenului

O altă etapă importantă în rutina de skin care este și tonifierea tenului. Aceasta are rolul de a oferi pielii un aport suplimentar de ingrediente benefice. Vă sugerăm să optați pentru produse tonice dar care au formule dedicate îngrijirii pielii sensibile, care calmează iritațiile pielii și care nu conțin substanțe iritante ce pot distruge lipidele naturale din piele.

●Hidratarea tenului

Hidratarea tenului este etapa care întregește ritualul zilnic de îngrijire a pielii. Este deosebit de important să țineți cont de tipul dumneavoastră de ten pentru a alege diferite produse dermato-cosmetice hidratante. De pildă, tenul gras, cu tendință acneică, poate fi hidratat cu o cremă pe bază de apă, în timp ce tenul uscat poate fi îngrijit prin aplicarea unor produse cu acid hialuronic care să readucă apa în țesuturile pielii.

Alte sfaturi utile pentru hidratarea corectă a pielii

●luați în considerare includerea unor alimente precum peștele gras, nucile, avocado, uleiul de măsline, cartoful dulce și castravetele în dieta dumneavoastră;
●evitați alimentele și obiceiurile nocive precum alcoolul, cofeina, carbohidrații rafinați, dulciurile, băuturile dulci și alimentele sărate pentru a limita deshidratarea pielii;
●limitați îmbăierile cu apă fierbinte sau clătirea pielii tenului cu apă fierbinte, deoarece aceste obiceiuri duc la eliminarea uleiurilor hidratante produse de piele;
●alegeți cu grijă produsele de îngrijire potrivite pentru pielea sensibilă pentru că atunci când vine vorba despre protejarea barierei de hidratare a pielii,„blând” este cuvântul cheie; acest lucru înseamnă că trebuie să vă feriți de exfolianții duri sau produse agresive pentru exfolierea tenului și cleanserele cu spumă căci acestea pot cauza uscăciunea pielii.
●nu uitați de aplicarea cremei cu factor de protecție solară de la care nu trebuie să vă abateți în rutina zilnică de îngrijire a pielii; potrivit Academiei Americane de Dermatologie, indicat ar fi să utilizați o protecție solară cu SPF 30 sau mai mult.
●utilizați măști faciale hidratante pentru a menține și pentru a reda hidratarea pielii tenului; utilizarea unei măști hidratante acasă, de două ori pe săptămână, poate avea efecte incredibile pentru pielea dumneavoastră, cu atât mai mult dacă aveți un ten sensibil sau un ten iritat.

Hidratarea corectă pentru pielea sensibilă și iritată: 5 produse recomandate

Pe baza sfaturilor menționate anterior, am adunat în rândurile de mai jos o serie de produse pentru îngrijirea tenului recomandate de specialiștii La Roche-Posay. Iată câteva dintre cele mai bune produse pe care le puteți introduce în rutina de skin care pentru hidratarea pielii sensibile și iritate:

1.HYDRAPHASE HA LÉGÈRE

Din gama HYDRAPHASE, special concepută pentru pielea normal-mixtă, deshidratată sau cu aspect tern, ce oferă o îngrijire intensivă datorită ingredientelor hidratante și calmante, am selectat pentru dumneavoastră crema pentru ten sensibil și iritat HYDRAPHASE HA LÉGÈRE. Aceasta poate menține pielea hidratată timp de 72 de ore, oferind un efect instant de umplere și un aspect radiant.

2.HYDRAPHASE UV INTENSE LEGERE

Din aceeași gama menționată anterior, vă recomandăm și produsul HYDRAPHASE UV Intense Legere. Această cremă rehidratează instant pielea și o protejează prin filtrele UVA/UVB, având SPF20. Datorită amestecului de apă termală La Roche-Posay și acid hialuronic, pielea va rămâne hidratată timp de 24 de ore.

3.TOLERIANE SENSITIVE RICHE

O altă gamă special concepută pentru hidratarea pielii sensibile sau uscate este și TOLERIANE, din care am selectat crema hidratantă calmantă cu rol de protecție TOLERIANE SENSITIVE RICHE. Acest produs oferă o hidratare intensă timp de 48 de ore, reparând și reîntărind bariera pielii și are o acțiune cu efect calmant puternic, calmând pielea și reducând iritațiile. Textura sa bogată este special concepută pentru pielea sensibilă, fiind sigură chiar și pentru bebeluși.

4.TOLERIANE DERMALLERGO CREMĂ

TOLERIANE este o gamă de produse special create pentru nevoile pielii sensibile și intolerante. Din selecția de produse, am ales TOLERIANE DERMALLERGO CREMĂ, o cremă hidratantă pentru pielea cu tendință alergică, reactivă, uscată sau foarte uscată. Această cremă cu formulă hipoalergenică hidratează și calmează instant iritațiile pielii, având eficacitate anti-roșeață și anti-recidivă.

5.LIPIKAR SYNDET AP+

LIPIKAR este gama de referință pentru îngrijirea corpului, potrivită pentru pielea sensibilă, foarte uscată și cu tendință atopică. Din această gamă, am selectat pentru dumneavoastră crema de duș ultradelicată, fără parfum, LIPIKAR SYNDET AP+. Această cremă este ideală pentru nou-născuți, bebeluși, copii și adulți care se confruntă cu pielea uscată sau cu tendință atopică. Dacă doriți o cremă pentru iritații pe față sau pe piele, această cremă de duș poate oferi cel mai bun echilibru între textura delicată și curățare.

Nu există o soluție care să funcționeze peste noapte pentru o piele mai sănătoasă și hidratată. Însă dacă urmați sfaturile menționate mai sus în ceea ce privește hidratarea corectă a pielii sensibile și iritate, cu siguranță veți fi pe drumul spre o piele hidratată, sănătoasă și strălucitoare. Urmați în mod constant obiceiuri hidratante de îngrijire a pielii, un plan alimentar încărcat de ingrediente sănătoase pentru piele și consumați cât mai multă apă.