AM CANCER
CUM MĂ PREGĂTESC MAI BINE SĂ TREC PRIN ACEST DIAGNOSTIC

Primirea unui diagnostic de cancer poate fi foarte dificil, iar la scurt timp pot apărea o mulțime de întrebări. Cum mă pregătesc pentru tratamente? Cum îi voi anunța pe cei dragi? Ar trebui să merg la un psiholog? Voi putea să merg în continuare la muncă? Cum îmi pot păstra viața socială și personală? Să stiți că nu sunteți singur(ă) în această experiență copleșitoare: o echipă formată din profesioniști din domeniul sănătății, farmaciști și terapeuți sunt gata să vă fie alături.

Cancerul ar putea aduce multe schimbări în viața de zi cu zi. Relațiile dvs., familia și munca ar putea fi afectate și, desigur, vor exista și modificări fizice. Tratamentele împotriva cancerului vă pot afecta sănătatea părului, pielii și a unghiilor. Unele persoane supuse tratamentelor împotriva cancerului vor dezvolta reacții cutanate într-o oarecare măsură datorită radioterapiei sau chimioterapiei.

De asemenea, alocați-vă timp pentru a descoperi Pilates-ul și Sofrologia pentru a vă relaxa și destinde. Există ceva pentru toată lumea. Răsfățați-vă: acest proces este un pas important pentru a vă pregăti mental și fizic pentru această experiență.

ÎMI PREGĂTESC
CORPUL ȘI PIELEA

Tratamentele împotriva cancerului pot aduce schimbări la nivelul corpului și al pielii. Însă, îngrijirea pielii înainte ca aceste efecte secundare nedorite să apară vă poate ajuta să vă pregătiți pentru provocările viitoare.

Alocați-vă timp pentru a vă educa despre ceea ce se poate întâmpla cu aspectul dumneavoastră. Este esențial să știți că există mai multe opțiuni dermatologice de unde puteți alege înainte de începerea tratamentului. Găsirea produselor potrivite pentru hidratarea și calmarea pielii este un prim pas util pentru a reduce impactul tratamentelor împotriva cancerului. Un produs de curățare ce respectă pH-ul pielii, creme, loțiuni hidratante și protecția solară potrivite pot lucra împreună pentru a crea îngrijirea potrivită pentru dumneavoastră.

FAC PARTE
DINTR-O COMUNITATE

Atunci când primiți vestea că ați fost diagnosticați cu o formă de cancer, o serie de întrebări emoționale pot apărea. Asociațiile de pacienți și grupurile de sprijin pentru cancer sunt create pentru a vă ajuta să faceți față tuturor aspectelor acestui diagnostic.

Aceste asociații vă vor oferi un mediu sigur pentru a împărtăși experiențe și pentru a vă conecta cu alte persoane care se confruntă cu provocări similare. Acestea sunt locuri în care veți găsi suport, veți fi ascultat și înțeles. Poate fi eliberatoare intrarea într-un grup de sprijin pentru cancer, unde vă veți întâlni cu alte persoane în care puteți avea încredere să vă explorați sentimentele legate de diagnosticul si tratamentul acestui diagnostic. Posibilitatea de a comunica cu perosane care înțeleg și relaționează cu situația dvs. vă va spori stima de sine, mai ales dacă pielea corpului s-a schimbat în timpul tratamentului.

Explorați modul în care înscrierea într-un grup de sprijin pentru cancer ar putea avea beneficii puternice asupra succesului tratamentului și recuperării dvs.