ÎN CĂUTAREA CELOR MAI BUNE INGREDIENTE
PENTRU TENUL CU TENDINȚĂ ACNEICĂ?

Acneea apare în multe forme, la fel și tratamentele împotriva ei. Tratamentul corect depinde atât de cauza de bază a erupției (stres, dezechilibre hormonale, dietă…), precum și de gradul de severitate.

În cele mai multe cazuri de piele cu tendință acneică, forma corectă de curățare și folosirea unor produse de îngrijire zilnică adaptate, cu un conținut de ingrediente active dermatologice de referință, pot ajuta la menținerea porilor curați, prevenind apariția unor noi coșuri. Întotdeauna există lucruri de făcut și sunteți în locul potrivit pentru a primi îndrumare pentru cele mai bune soluții!

ÎNTREBĂRI
RĂSPUNSURI

1 quote-marks

Cum se poate scăpa de cicatricile post-acneice?

Cicatricile post-acneice sunt dificil de tratat. Unele tratamente în cabinet pot ajuta, cum ar fi microdermoabraziunea, peelingul chimic, laserul și mezoterapia. În mod ideal, cicatricile postacneice ar trebui prevenite în primul rând prin medicația adecvată, cum ar fi prin antibiootice sau izotretinoină. Întrebați, de asemenea, farmactistul despre o îngrijire zilnică specializată a pielii cum ar fi gama EFFACLAR.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Cum PUTEM SCĂPA DE IMPERFECȚIUNI?

Curățați pielea delicat de două ori pe zi cu apă micelară sau cu gel spumant de curățare. Continuați cu îngrijirea zilnică a pielii cu ingrediente active cum ar fi acidul salicilic, niacinamida și pirocton olamina. Dacă aceste măsuri nu sunt suficiente, consultați medicul deramtolog pentru a întreba despre tratamente medicamentoase,cum ar fi retinoizi,antibiotice și izotretinoina.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Ce cauzează acneea?

În acnee, dezechilibrul hormonilor numiți androgeni face ca glanda sebacee să producă mult sebum. Aceiași hormoni cauzează producerea crescută de celule ale pielii din jurul porilor. Porii sunt înfundați cu un amestec de celule și sebum, devenind un teren fertil pentru bacteriile care cauzează acneea. Acest fenomen are ca urmare formarea mai multor tipuri de coșuri, de la pete roșii la pustule sau la chisturi profunde și dureroase.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Cum se poate scăpa de acneea de pe corp?

Acneea moderată de pe corp poate fi gestionată cu soluțiile dermatocosmetice corecte. Curățați pielea delicat de două ori pe zi cu gel spumant de curățare. Continuați cu îngrijirea zilnică a pielii cu ingrediente active cum ar fi acidul salicilic, niacinamida și pirocton olamina. Dacă aceste măsuri nu sunt suficiente, consultați medicul dermatolog pentru a întreba despre tratamente medicamentoase, cum ar fi retinoizi, antibiotice și izotretinoină.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

ADEVĂRAT
SAU FALS

MÂNCĂRURILE GRASE
PROVOACĂ TENUL GRAS.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Un mit obișnuit legat de acnee este că grăsimea din farfurie se traduce în pori mai uleioși, dar nu există o legătură directă între cele două. Totuși, o dietă bogată în grăsimi nesaturate poate alimenta microinflamații în toate organele corpului, inclusiv la nivelul pielii. Pe scurt, baconul și chipsurile nu vor provoca acnee, dar moderația este cea mai bună politică pentru o stare de sănătate bună, în general.
Aflați mai multe

CIOCOLATA NU ESTE BUNĂ
PENTRU UN TEN PREDISPUS LA ACNEE.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Nu există dovezi clare că ciocolata are vreun efect asupra acneei, însă oamenii sunt diferiți, iar ciocolata ar putea provoca erupții unora. De fapt, ciocolata neagră este plină de antioxidanți benefici pentru ten!
Aflați mai multe

STOARCEREA UNUI COȘ
NU VA FACE PREA MULT BINE.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Chiar dacă pare o soluție rapidă, stoarcerea unui coș va înrăutăți lucrurile pentru tenul predispus la acnee, deoarece ar putea să afecteze foliculul de păr infectat și să crească inflamația. Ar putea chiar fi introdusă o infecție nouă cu unghiile. Așadar, spargerea coșurilor este un obicei dăunător, cel mai bine de evitat!

Aflați mai multe

ZAHĂRUL POATE
ÎNRĂUTĂȚI ACNEEA.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Studii recente au demonstrat că mâncărurile cu index glicemic ridicat - cele care determină creșterea puternică a zahărului din sânge - pot înrăutăți acneea. Știm că e mai ușor de zis decât de făcut, dar, pentru a avea un ten fericit, țineți-vă departe de dulciuri, băuturi dulci și deserturi făcute din făină albă și alegeți în schimb mâncăruri bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale și semințele de leguminoase.
Aflați mai multe

INGREDIENTE ACTIVE DE TOP
ÎN LUPTA CU TENUL CU TENDINȚĂ ACNEICĂ

Ce ingrediente de top ar trebui căutate? În linii mari, ingredientele topice anti-imperfecțiuni se împart în două categorii: Cele care ajută la curățarea porilor și cele care vizează bacteriile.

Acidul salicilic este un ingredient foarte eficient în cremele pentru tenul cu tendință acneică și gelurile de curățare grație proprietății sale de a îndepărta celulele moarte ale pielii și a dizolva excesul de sebum. Multe produse includ de asemenea ingrediente antibacteriene precum sulfatul de zinc și peroxidul de benzoil. Ca regulă generală, căutați produse non-comedogene (care nu vor obtura porii).

PRODUSE
DE AJUTOR

Sună complicat? Nu este: În aceste articole există recomandări ale unor produse de top ce pot fi cumpărate direct din farmacie, fără prescripție medicală.

Veți găsi, de asemenea, sfaturi specifice privind modul de curățare a tenului gras cu tendință acneică, modalitatea de a scăpa de punctele negre, de semnele și cicatricele lăsate de coșuri, plus un articol privind importanța somnului pentru a beneficia de o piele curată și sănătoasă - pielea cu tendință acneică are nevoie de somnul de frumusețe!

Dacă produsele de îngrijire fără prescripție medicală nu sunt suficient de puternice (mai ales în cazul pielii predispuse la acnee chistică), în această secțiune veți descoperi tratamente pentru acnee doar pe bază de rețetă medicală: Retinoizi topici, antibiotice orale, isotretinoin (Accutane). Vom discuta, de asemenea, despre efectele secundare care solicită atenție.

Cum poate fi tratată
acneea?

Aflați mai multe despre acneea polimorfică și modul său de tratare.

Vorbim în general despre acneea polimorfică. Polimorfic înseamnă că există două tipuri de leziuni. În primul rând, leziunile noninflamatorii, de exemplu leziunile la care o mică obturare - un punct negru - împiedică eliminarea sebumului și provoacă o acumulare de sebum în profunzime, în glandă. Aceasta poartă numele de microchist. În al doilea rând, există leziuni inflamatorii. În acest caz, sebumul care este inflamat se modifică în interior și provoacă inflamarea.

Glanda sebacee se rupe și conduce la formarea unor leziuni inflamatorii în formă de coșuri sau de puncte albe. În funcție de tipul de acnee, poate exista o combinație a acestor două tipuri de leziune. La formele cele mai severe, va exista un număr mare de microchisturi și de puncte albe, precum și de leziuni inflamatorii. Ambele tipuri de leziune trebuie tratate. Erupțiile inflamatorii trebuie tratate local cu produse precum peroxidul de benzoil, care are un efect inflamatoriu pronunțat și trebuie aplicat seara. Evitați utilizarea antibioticelor locale, deoarece ați putea căpăta rezistență la ele. În cazul unor leziuni non-inflamatorii, obturarea ce împiedică eliminarea sebumului trebuie eliminată cu ajutorul unor produse care trebuie să fie agresive. Tratamentul poate înceăe cu niște produse delicate, cum ar fi acizii din fructe și mai ales LHA, foarte bine tolerat și foarte eficient. Dacă acești acizi din fructe nu sunt eficienți sau nu sunt bine tolerați, se trece la următoarea etapă: medicamente care conțin toate derivatele de acizi și vitamina C, prin urmare tretinoina care are o acțiune de peeling, cauzând, prin urmare, o iritare moderată. Uscarea pielii cauzată de tratament trebuie compensată, folosind dimineața creme adecvate pentru acest tip de ten. Dacă leziunile inflamatorii sunt prea mari, se pot prescrie antibiotice orale - cicline - pentru acțiunea lor antiinflamatorie.

Acest tratament oral trebuie luat, de preferință, seara. Expunerea la soare trebuie evitată deoarece ciclinele pot fi fotosensibile. Tratamentul este relativ de lungă durată, în general întinzându-se pe 2-3 luni. Se poate folosi și zincul, iar fetelor le poate fi prescrisă terapie hormonală. De fapt, anumite pilule contraceptive se folosesc în tratarea acneei, putând rezolva ușor astfel de probleme. Pentru acneea mai severă, se vor prescrie isotretinoizi, care au efecte secundare destul de severe. În final, prevenția este cel mai bun tratament pentru cicatrici, deci atingerea, agresarea sau spargerea coșurilor trebuie evitate. Dacă urmele persistă după tratarea acneei, este posibil să se recurgă la tratamente precum laserul, care reduce eficient aspectul cicatricial.

DRAGI
CITITORI

Informațiile afișate aici au doar scop educativ general și nu trebuie, în niciun caz, să înlocuiască sfatul profesional medical. Trebuie să cereți întotdeauna sfatul personalului medical calificat pentru orice întrebare de natură medicală.