CUM SE POATE SCĂPA DE PUNCTELE NEGRE
SOLUȚII DE ÎNCREDERE ȘI CAPCANE DE EVITAT

Article Read Duration 3 min citire

Punctele negre sau “comedoanele deschise” sunt pori obturați ce pot părea particule de impurități, dar în realitate sunt un amestec de sebum și celule, înnegrit în contact cu aerul. Ele apar, în mod obișnuit, pe nas și pe partea centrală a feței. Pentru tratarea punctelor negre:

• Căutați produse cu acid salicilic. Acesta este salvatorul anti puncte negre
• Nu este de ajuns? Nu se recomandă sub nicio formă extragerea lor prin forțe proprii, deoarece o problemă minoră cu puncte negre se poate transforma într-o erupție majoră!
• Consultați un medic dermatolog care vă poate prescrie retinoizi sau care poate face o extracție mecanică a punctelor negre
• Scrubul sau soluțiile astringente agresive sunt de evitat, provocând doar iritarea pielii

• Evitați benzile pentru pori, mai ales dacă aveți pielea sensibilă

CE SUNT PUNCTELE NEGRE?

Punctele negre: Un simptom al acneei

Punctele negre provocate de acnee sunt ușor observabile pe piele. Sunt închise la culoare și ușor ieșite în relief. Spre deosebire de alte coșuri, nu sunt inflamate, deci nu vor fi dureroase la atingere. Deși reprezintă un tip ușor acnee, punctele negre pot cauza uneori mai mult stres decât alte coșuri, din pricina culorii lor evidente și naturii lor persistente! Punctele negre se găsesc în general în partea centrală a feței, dar pot apărea și pe spate, piept, gât, brațe și umeri.

CE CAUZEAZĂ PUNCTELE NEGRE?

Punctele negre provocate de acnee, un alt nume pentru porii blocați

Punctele negre sunt provocate de foliculii obturați ai firelor de păr. Foliculii conțin păr și o glandă sebacee, care produce sebum pentru a păstra pielea catifelată. Celule epidermice moarte și sebum se colectează și formează un ‘dop’, care devine de culoare neagră deoarece este în contact cu aerul exterior ce îl oxidează, la fel cum un fruct tăiat își schimbă culoarea atunci când este lăsat în aer liber.

Punctele negre sunt formate diferit de alte imperfecțiuni, ele sunt simple acumulări de sebum, mai degrabă decât rezultat al infecției bacteriene În consecință, corpurile noastre nu le iau în seamă, deoarece nu ne amenință în niciun fel.

Corpul poate că nu vede punctele negre ca pe o amenințare, dar aceste mici pete negre de pe piele vă pot îngrijora! Poate că simțiți că ele vă afectează încrederea și stima de sine?  

Vestea bună este că este perfect posibil să tratezi punctele negre, doar că durează puțin mai mult decât în cazul altor imperfecțiuni ale pielii. Răbdarea este cheia pentru a scăpa de punctele negre!

CUM SE POATE SCĂPA DE PUNCTELE NEGRE

Tratamentul și eliminarea punctelor negre

Când este vorba de îndepărtarea coșurilor, acidul salicilic este unul dintre cei mai buni prieteni. Acest acid exfoliant delicat va deboca porii și va rezolva problema acumulării de celule moarte, promovând regenerarea celulară sănătoasă. Acidul salicilic se poate găsi într-o serie de produse precum soluții de curățare pentru față, creme și geluri de curățare. Amintiți-vă întotdeauna să vă purtați delicat cu pielea pentru a evita iritarea și înroșirea.

Ce trebuie evitat în tratarea punctelor negre

  • Unele produse care pretind că elimină punctele negre conțin ingrediente cum ar fi alcoolul, mentolul și eucaliptul. Aceste ingrediente agresive nu vor rezolva problema punctelor negre și pot stimula producția excesivă de sebum (cu alte cuvinte, pielea se va simți astfel’ sub acțiunea acestora și va lupta la rândul său producând și mai mult sebum!).
  • Deși pielea poate arăta “murdară,” nu trebuie agresată cu un scrub puternic. Acest lucru va cauza doar iritare și înroșire… și din nou va poate face pielea mai uleioasă!
  • Deși benzile pentru pori pot dezobtura punctele negre, De cele mai multe ori ele îndepărtează doar partea superficială a porului obturat și pot irita pielea sensibilă.

PROBLEME CU PUNCTELE NEGRE?
LUAȚI ÎN CALCUL O VIZITĂ LA MEDICUL DERMATOLOG

Dacă nasul este plin de puncte negre, poate fi benefic să consultați un medic dermatolog care să vă prescrie produse adecvate fără rețetă cum ar fi soluții cu acid salicilic pe care le puteți cumpăra din farmacie precum EFFACLAR Duo(+) - sau tratamente pe bază de rețetă cum ar fi retinoizi (adapalene). În cazuri extreme, medicul dermatolog poate efectua o extracție clinică, folosind instrumente sterile.

Această operațiune trebuie lasată pe mâna profesioniștilor, deoarece extracțiile făcute prin mijloace proprii pot transforma o problemă minoră de puncte negre într-un dezastru!

Faceți clic pentru a afla mai multe despre opțiunile de îngrijire zilnică expert a pielii. 

ADEVĂRAT
SAU FALS

MÂNCĂRURILE GRASE
PROVOACĂ TENUL GRAS.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Un mit obișnuit legat de acnee este că grăsimea din farfurie se traduce în pori mai uleioși, dar nu există o legătură directă între cele două. Totuși, o dietă bogată în grăsimi nesaturate poate alimenta microinflamații în toate organele corpului, inclusiv la nivelul pielii.  Pe scurt, baconul și chipsurile nu vor provoca acnee, dar moderația este cea mai bună politică pentru o stare de sănătate bună, în general.
Aflați mai multe

CIOCOLATA NU ESTE BUNĂ
PENTRU UN TEN PREDISPUS LA ACNEE.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Nu există dovezi clare că ciocolata are vreun efect asupra acneei, însă oamenii sunt diferiți, iar acneea ar putea provoca erupții unora. De fapt, ciocolata neagră este plină de antioxidanți benefici pentru ten!
Aflați mai multe

STOARCEREA UNUI COȘ
NU VA FACE PREA MULT BINE.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Chiar dacă pare o soluție rapidă, stoarcerea unui coș va înrăutăți lucrurile pentru tenul cu tendință acneică, deoarece ar putea să afecteze foliculul de păr infectat și să crească inflamația. Ar putea chiar fi introdusă o infecție nouă cu unghiile.Așadar, spargerea coșurilor este un obicei dăunător, cel mai bine de evitat!
Aflați mai multe

ZAHĂRUL POATE
ÎNRĂUTĂȚI ACNEEA.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Studii recente au demonstrat că mâncărurile cu index glicemic ridicat - cele care determină creșterea puternică a zahărului din sânge - pot înrăutăți acneea.  Știm că e mai ușor de zis decât de făcut, dar, pentru a avea un ten fericit, țineți-vă departe de dulciuri, băuturi dulci și deserturi făcute din făină albă și alegeți în schimb mâncăruri bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale și semințele de leguminoase.
Aflați mai multe

AVEM DE ASEMENEA
O GAMĂ PENTRU ACESTEA

EFFACLAR este o gamă completă de soluții de combatere a imperfecțiunilor care acționează eficient în toate stadiile imperfecțiunii și asigură în același timp o toleranță ridicată.

ANGAJAMENTELE NOASTRE
PRIVIND SIGURANȚA
 

Standarde de siguranță mai riguroase decât reglementările cosmetice internaționale

Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

100% DIN PRODUSE
TESTATE ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără reacții alergice
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai sigure ambalaje alături doar de conservanții necesari, pentru a garanta toleranță și eficacitate intacte în timp.
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ OPTIMĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu medici dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin numai ingredientele necesare, în doza activă optimă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE
PE PIELEA FOARTE SENSIBILĂ

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.

CONSULTAȚI TOATE ARTICOLELE
DESPRE TENUL CU TENDINȚĂ ACNEICĂ

placeholder CUM SCĂPĂM DE
CICATRICILE ȘI SEMNELE ROȘII SAU BRUNE PROVOCATE DE ACNEE
CITIȚI MAI MULTE
placeholder CUM SE EXFOLIAZĂ CORESPUNZĂTOR
TENUL CU TENDINȚĂ ACNEICĂ
CITIȚI MAI MULTE