DE CE DUREAZĂ ATÂT DE MULT
SĂ SCAPI DE ACNEE

Article Read Duration 4 min citire

Fiecare persoană afectată de acnee visează la un tratament care va funcționa peste noapte pentru a scăpa de acnee. Din păcate, realist vorbind, tratamentele pentru acnee au nevoie de săptămâni pentru a da rezultate. Acest fenomen se explică prin faptul că acneea este o afecțiune genetică și hormonală, cu mecanisme complexe.

UN TRATAMENT PENTRU ACNEE CU REZULTATE PESTE NOAPTE?

Fiecare persoană afectată de acnee visează la un tratament care va funcționa peste noapte pentru a scăpa de acnee. Din păcate, realist vorbind, tratamentele pentru acnee au nevoie de săptămâni pentru a da rezultate. Citiți în continuare pentru a afla de ce.

ACNEEA ESTE GENETICĂ

Puteți da vina pe parinți!


Acneea este o afecțiune medicală parțial genetică: Cu alte cuvinte, se moștenește din familie. Acest lucru se întâmplă deoarece unii oameni au o predispoziție genetică de a produce mult sebum (uleiul pielii), care obturează porii creând un teren propice pentru bacteriile care cauzează acneea. Niciun tratament pentru acnee nu vă poate modifica genele, deci, dacă aveți această predispoziție genetică, tratamentele pentru acnee vor avea nevoie de mai mult timp pentru a fi eficiente. Dar nu’ vă pierdeți speranța! Folosite cu regularitate, produsele expert de îngrijire pot trata eficient acneea.

Faceți clic AICI pentru a accesa recomandările noastre de top.

Faceți clic AICI pentru a afla toate informațiile despre tenul gras și acnee.

ACNEEA ESTE HORMONALĂ

Acneea are mai multe cauze (dietă, stil de viață, medicație…), dar cauza principală este acneea hormonală. Este motivul pentru care acneea apare la pubertate și pentru care deseori își face apariția în tandem cu menstruația. Acneea este ü extrem de comună: ea afectează 80% dintre adolescenți și 40% dintre adulți 1.

Hormonii numiți androgeni sunt produși de testicule la bărbați și de ovare la femei și stimulează glandele sebacee din piele pentru a produce mult sebum care stimulează acneea. Aceștia cauzează, de asemenea îngroșarea stratului superior de celule ale pielii, devenind mai aderant… ceea ce favorizează obturarea porilor, conducând la acnee.

Întrucât acneea hormonală este un proces complex, vindecarea sa durează. Un tratament hormonal eficient pentru femei este pilula contraceptivă (OCP). Aceasta reechilibrează hormonii, favorizând tenul curat și ar trebui să înceapă să funcționeze după câteva săptămâni. Dacă sunteți bărbat sau pilula contraceptivă nu este potrivită pentru dumneavoastră, există în farmacie soluții expert care vă pot scăpa eficient de acnee. Care este cheia unui tratament eficient pentru acnee? Urmați-l cu consecvență! Chiar și cele mai bune soluții au nevoie de câteva săptămâni pentru a funcționa.

Faceți clic  AICI pentru un articol detaliat despre acneea hormonală.

 

ACNEEA POATE DEVENI
CHISTICĂ

Acneea chistică este cea mai severă formă de acnee, implicând coșuri adânci, sensibile, roșii și umflate numite chisturi. Cum leziunile sunt intens inflamate, tratamentul pentru acneea chistică acționează mai greu. Medicul vă poate prescrie antibiotice cum ar fi doxiciclina, pentru a elimina bacteriile responsabile pentru inflamare în acneea chistică. În cele mai severe cazuri, medicul va prescrie un medicament puternic numit isotretinoin (Accutane) pentru a împiedica pielea să mai producă atât de mult sebum, făcând-o mai uscată și mai puțin predispusă la acnee. Ambele strategii acționează mai greu, dar trebuie să vă așteptați ca pielea să înceapă să capete un aspect mai uniform după aproximativ o lună. Pentru rezultate mai rapide, combinați aceste tratamente cu soluții dermatocosmetice expert de la farmacie, care vor spori și vor îmbunătăți efectele acestora.

Pentru mai multe informații privind tratamentele pentru acnee pe bază de prescripție medicală, faceți clic AICI.

 

ACNEEA POATE AFECTA ȘI TENUL USCAT

Acneea este în general văzută ca o afecțiune a tenului gras, dar puteți suferi de acnee chiar dacă aveți ten uscat. Deși tenul este uscat, mecanismele acneei sunt în mod esențial aceleași. Porii devin obturați cu celule moarte și sebum, transformându-se într-un teren propice pentru bacteriile numite P. acnes care se multiplică în porul obturat, cauzând inflamația (cu alte cuvinte, un coș). Acneea cu ten uscat poate lua mai mult timp pentru a fi tratată deoarece este extrem de importantă o abordare delicată. Produsele agresive și peelingul puternic vor lăsa tenul exfoliat și sensibil, conducând la senzația de roșeață și descuamare. Ca și la alte forme de acnee, răbdarea este cheia pentru un tratament eficient.

CUM SE SCAPĂ RAPID DE ACNEE

Acneea este o afecțiune cronică și poate dura câțiva ani, dar, cu tratamente expert adecvate, o puteți ține sub control în câteva săptămâni. Trucul este să alegeți tratamentul corect și să îl urmați cu consecvență!

Vindecarea rapidă a acneei începe, și cu o curățare adecvată a tenului. Recomandăm orice produs care curăță delicat tenul și elimină sebumul în exces și celulele moarte, fără a exfolia bariera pielii.

CEL MAI BUN TRATAMENT PENTRU
ACNEE?

După ce v-ați curățat tenul, veți dori să continuați cu un tratament eficient pentru acnee. Unele soluții dermato-cosmetice combină un cocktail dermatologic de ingrediente active pentru a elibera porii, a calma inflamația și a elimina bacteriile responsabile cu acneea, reechilibrând totodată bacteriile prietenoase ale pielii.

Nu puteți folosi o baghetă magică pentru a face ca acneea să dispară peste noapte, dar puteți calma instantaneu inflamația pentru a vă bucura de un ten mai puțin roșu, pentru a trata progresiv acneea și a obține un ten mai luminos și mai curat în câteva săptămâni.

Faceți clic AICI pentru a afla mai multe despre cauzele acneei.

1 Ann Dermatol Venereol. 2010 Nov;137 Suppl 2:S49-51. doi: 10.1016/S0151-9638(10)70024-7. Recent data on epidemiology of acne. Dréno B.

ADEVĂRAT
SAU FALS

ZAHĂRUL POATE
ÎNRĂUTĂȚI ACNEEA.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Studii recente au demonstrat că mâncărurile cu index glicemic ridicat - cele care determină creșterea puternică a zahărului din sânge - pot înrăutăți acneea.  Știm că e mai ușor de zis decât de făcut, dar pentru a avea un ten fericit, țineți-vă departe de dulciuri, băuturi dulci și deserturi făcute din făină albă și alegeți în schimb mâncăruri bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale și semințele de leguminoase.
Aflați mai multe

STOARCEREA UNUI COȘ
NU VA FACE PREA MULT BINE.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Chiar dacă pare o soluție rapidă, stoarcerea unui coș va înrăutăți lucrurile pentru tenul predispus la acnee, deoarece ar putea să afecteze foliculul de păr infectat și să crească inflamația. Ar putea chiar fi introdusă o infecție nouă cu unghiile.Așadar, spargerea coșurilor este un obicei dăunător, pe care ar fi mai bine să îl evitați.
Aflați mai multe

CIOCOLATA NU ESTE BUNĂ
PENTRU UN TEN PREDISPUS LA ACNEE.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Nu există dovezi clare că ciocolata are vreun efect asupra acneei, însă oamenii sunt diferiți, iar ciocolata ar putea provoca erupții unora dintre ei. De fapt, ciocolata neagră este plină de antioxidanți benefici pentru ten!
Aflați mai multe

MÂNCĂRURILE GRASE
ÎNSEAMNĂ UN TEN GRAS.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Un mit obișnuit legat de acnee este că grăsimea din farfurie se traduce în mai mult sebum în pori, dar nu există o legătură directă între cele două. Totuși, o dietă bogată în grăsimi nesaturate poate alimenta microinflamații în toate organele corpului, inclusiv la nivelul pielii.  Pe scurt, baconul și chipsurile nu vor provoca acnee, dar moderația este cea mai bună politică pentru o stare de sănătate bună, în general.
Aflați mai multe

ANGAJAMENTELE NOASTRE PRIVIND SIGURANȚA

Standarde de siguranță superioare regulamentelor cosmetice internaționale

Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

100% DIN PRODUSE
TESTATE ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără nicio reacție alergică
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ CORECTĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu medici dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin doar ingredientele esențiale, în doza activă corectă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE
PE PIELEA FOARTE SENSIBILĂ

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai sigure ambalaje alături doar de conservanții necesari, pentru a garanta toleranță și eficiență intacte în timp.

CONSULTAȚI TOATE ARTICOLELE
DESPRE TENUL PREDISPUS LA ACNEE

placeholder ACNEEA LA ADOLESCENȚI:
SOLUȚII ȘI TRATAMENT
CITIȚI MAI MULTE