ACNEEA ADULTĂ
AFECTEAZĂ UN NUMĂR TOT MAI MARE DE FEMEI

Article Read Duration 5 min citire

Tot mai multe femei suferă de acneea adultă.
Cele mai obișnuite cauze includ:

• Modificările hormonale
• Stresul
• Ultravioletele și poluarea
• Istoricul familiei
• Produsele de îngrijire a pielii și a părului
• Efectele secundare ale medicamentelor și condițiilor medicale nediagnosticate

 

Acneea adultă tinde să se manifeste prin apariția punctelor negre și a punctelor albe, fiind asociată tenului gras. Pentru îngrijirea acneei adulte, căutați produse pentru îngrijirea pielii specializate precum cele din gama EFFACLAR de la brandul La Roche-Posay, partener al medicilor dermatologi.

ACNEEA ADULTĂ,
O EPIDEMIE

Medicii dermatologi constată zilnic noi dovezi că acneea nu mai afectează exclusiv adolescenții. Deși a fost văzută, prin tradiție, ca “o etapă de trecere” mai ciudată prin adolescență alături de nuanțe de păr și alegeri vestimentare discutabile, acneea afectează în prezent un număr tot mai mare de femei adulte, prin:

  • Acnee persistentă pe care o au din adolescență
  • O nouă erupție după o perioadă lungă fără acnee
  • Acnee la femei care nu s-au confruntat cu aceasta în adolescență (acnee cu debut la maturitate). Mai mult de 1 din 4 femei experimentează acest tip de acnee!

În zilele noastre, 51% dintre femeile cu vârste între 20 și 29 de ani se confruntă cu acneea adultă; dintre acestea 35% cu vârste de 30 - 39 de ani, 26% cu vârste între 40 și 49 de ani și 15% cu vârste peste 50 de ani suferă de această afecțiune. Acneea adultă este mai frecventă la femei, dar și bărbații pot suferi de acnee

Cu alte cuvinte, acneea adultă este tot mai frecventă și, dacă încă mai aveți coșuri, deși ați trecut de vârsta adolescenței, nu sunteți singur(ă), cu siguranță. Dar nu vă îngrijorați ajutorul este la îndemână. Citiți în continuare pentru a afla cum funcționează acneea adultă și ce trebuie făcut!

1Christin N.Collier et al. The prevalence of acne in adults aged 20 and over. J Am Acad Dermatol, Volume 58, Issue 1 – 2008?

CARACTERISTICI FRECVENTE
ALE ACNEEI ADULTE

Adolescenții suferă în mod obișnuit de acnee inflamatorie, în timp ce adulții tind să fie afectați de acnee retențională.

Acneea inflamatorie este însoțită de multe inflamații și roșeață. Arată adesea ca niște papule (coșuri care nu conțin puroi), pustule (coșuri care conțin puroi) sau chisturi.

Tipul de acnee care afectează cel mai frecvent femeile adulte este cel cunoscut sub numele de acnee retențională.

Acneea retențională se formează atunci când porii sunt blocați de sebum și celule moarte ale pielii. Aceasta se prezintă ca niște puncte albe ce se pot transforma în semne. Pe măsură ce porul blocat se mărește, sebumul este expus la aer și devine negru. Este ceea ce se numește punct negru. Mulți oameni cred că punctele negre sunt cauzate de impurități, dar nu este adevărat.

Atunci când aveți coșuri, puncte albe sau puncte negre, efectele rezultate la suprafața pielii – ten lucios, pori dilatați sau acnee – vă pot face să vă simțiți foarte neîncrezătoare, putând chiar afecta încrederea de sine. Poate fi cu adevărat dificil de acceptat să avem coșuri vizibile pe față, în timp ce avem o viață profesională reușită, copii, afaceri imobiliare și facem toate acele lucruri pe care “se presupune” că le fac adulții! Vestea bună este că vă aflați într-o companie foarte bună (chiar și celebritățile sunt surprinse cu coșuri enervante) și tratamentul potrivit pentru acneea adultă este la îndemână (faceți clic pentru a trece la sfaturi privind tratamentul acneei adulților.

CE CAUZEAZĂ
ACNEEA ADULTĂ?

Modificările hormonale

Erupțiile de acnee apar adesea în timpul perioadelor de fluctuație hormonală. Acestea includ:

  • În preajma menstruației
  • În timpul și imediat după sarcină
  • După întreruperea tratamentului anticoncepțional
  • În timpul perimenopauzei și menopauzei

În aceste cazuri, puseurile se vor reduce de obicei după ce hormonii se vor stabiliza. Dacă acest lucru nu se întâmplă, consultați un medic dermatolog sau un medic de familie.

Stresul

Ca răspuns la stres corpul nostru produce hormonii numiți androgeni. Acești hormoni pot stimula excesul de sebum, care poate conduce la puseuri de acnee. Astfel este util să practicați tehnici de reducere a stresului.

Ultravioletele și poluarea

Când este supusă unor factori externi de stres – precum lumina UV, praful sau poluarea, – pielea predispusă la imperfecțiuni trece printr-un proces de oxidare, care declanșează o reacție în lanț: hiperkeratinizarea (o acumulare de celule moarte ale pielii), hiperproducția de sebum (ten gras) și oxidarea sebumului și a impurităților prezente pe suprafața pielii. Acest proces poate conduce la apariția unor noi imperfecțiuni.

Este o idee bună să vă protejați pielea de soare și să vă curățați tenul cu regularitate în perioadele în care există poluare mare. Alegeți produse cu texturi rezistente la poluare pentru a opri particulele poluante dăunătoare să adere la pielea dvs., precum EFFACLAR Duo(+) SPF30

Istoricul familiei privind acneea

Studiile de cercetare sugerează că unele persoane pot avea o predispoziție genetică, făcându-le mai predispuse la acneea adultă.

Produsele de îngrijire a pielii și a părului

Crema hidratantă, machiajul, protecția solară sau sprayul pentru păr pot declanșa puseuri de acnee. Căutați următorii termeni pe etichetele produselor:

  • Non-comedogenic
  • Nu conține uleiuri
  • Nu blochează porii

Efectele secundare ale medicamentelor și CONDIȚIILOR medicale nediagnosticate

Unele medicamente pot declanșa acneea. Dacă bănuiți existența unui astfel de efect, nu întrerupeți tratamentul, consultați medicul. Există mai multe moduri de a controla puseurile de acnee

Acneea adultă poate fi o manifestare pentru alte afecțiuni medicale secundare (de exemplu sindromul ovarelor polichistice). Dacă puseurile sunt persistente, consultați un dermatolog sau un medic de familie.

CARE SUNT CELE MAI BUNE PRODUSE
PENTRU ACNEEA ADULTĂ?

Rutina de îngrijire a pielii pentru acneea adultă

Dacă vă confruntați cu acneea la vârsta de 30 - 40 de ani sau în perioada menopauzei, îngrijirea specifică a pielii este esențială. Pielea afectată de acneea adultă este adesea sensibilă, fiind recomandată o rutină de îngrijire a pielii eficientă, dar delicată.

  • Curățați pielea de două ori pe zi cu apă micelară potrivită pielii predispuse la acnee 
  • După curățare, pulverizați pielea cu APĂ TERMALĂ LA ROCHE-POSAY cu efect calmant și anti-oxidant. Acest produs va calma inflamația.
  • Folosiți o cremă de îngrijire special concepută pentru acneea adultă, precum EFFACLAR K+, ce conține ingrediente active de referință precum LHA și acid salicilic pentru exfolierea pielii, lăsând tenul revigorat și mai catifelat, acționând împotriva punctelor negre și îmbunătățind textura pielii. Formula este îmbogățită cu Airlicium, o moleculă cu adevărat extraordinată capabilă să absoarbă de până la 150 de ori volumul său în sebum, pentru un efect de matifiere ce durează 8 ore.
  • Unele produse de îngrijire a pielii pentru acneea adultă sunt disponibile în texturi pigmentate pentru a vă putea uniformiza tenul în timp ce aveți grijă de pielea cu imperfecțiuni.
  • Asigurați-vă că aplicați un produs SPF non-comedogenic deasupra cremei de îngrijire pentru a opri acțiunea UV și a poluării, ce acționează împreună agravând inflamația și leziunile acneei adulte. Anumite creme de îngrijire pentru tenul cu tendință acneică au deja în compoziție filtre UV cu spectru larg. Întrebați farmacistul despre soluțiile expert. 

ADEVĂRAT
SAU FALS

ZAHĂRUL POATE
AGRAVA ACNEEA.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Studii recente au demonstrat că mâncărurile cu index glicemic ridicat - cele care determină creșterea puternică a zahărului din sânge - pot înrăutăți acneea.  Știm că e mai ușor de zis decât de făcut, dar, pentru a avea un ten fericit, țineți-vă departe de dulciuri, băuturi dulci și deserturi făcute din făină albă și alegeți în schimb mâncăruri bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale și semințele de leguminoase.
Aflați mai multe

STOARCEREA UNUI COȘ
NU VA FACE PREA MULT BINE.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Chiar dacă pare o soluție rapidă, stoarcerea unui coș va înrăutăți lucrurile pentru tenul dispus la acnee, deoarece ar putea să afecteze foliculul de păr infectat și să crească inflamația. Ar putea chiar fi introdusă o infecție nouă cu unghiile.Așadar, spargerea coșurilor este un obicei dăunător, cel mai bine de evitat!
Aflați mai multe

CIOCOLATA NU ESTE BUNĂ
PENTRU TENUL PREDISPUS LA ACNEE.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Nu există dovezi clare că ciocolata are vreun efect asupra acneei, însă oamenii sunt diferiți, iar ciocolata ar putea provoca erupții unora. De fapt, ciocolata neagră este plină de antioxidanți benefici pentru ten!
Aflați mai multe

MÂNCĂRURILE GRASE
PROVOACĂ TENUL GRAS.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Un mit obișnuit legat de acnee este că grăsimea din farfurie se traduce în mai mult sebum în pori, dar nu există o legătură directă între cele două. Totuși, o dietă bogată în grăsimi nesaturate poate alimenta microinflamații în toate organele corpului, inclusiv la nivelul pielii.  Pe scurt, baconul și chipsurile nu vor provoca acnee, dar moderația este cea mai bună politică pentru o stare de sănătate bună, în general.
Aflați mai multe
Laroche-Posay Romania questionmark

ȘTIAȚI CĂ?

crema de curatare, delicata

Rutina EFFACLAR în 3 pași –curățare, corectare, protejare – arată o eficiență dovedită la pacienții cu ten gras cu tendință acneică, care trăiesc în medii poluate.*

*Studiu cantitativ, Beijing/Shanghai, 2014, Eșantion total: n=600 ²DIM Sell-in YTD Sept 2015 ³INS/Kantar Health La Roche-Posay Barometers 2013.

AVEM DE ASEMENEA
O GAMĂ PENTRU ACEASTA

EFFACLAR este o gamă completă de soluții anti-imperfecțiuni, ce vizează toate stadiile ciclului de viață ale imperfecțiunilor, cu o eficiență mare în timp ce asigură o toleranță ridicată. 

ANGAJAMENTELE NOASTRE PRIVIND SIGURANȚA

Standarde de siguranță superioare regulamentelor cosmetice internaționale

CONSULTAȚI TOATE ARTICOLELE
TENUL PREDISPUS LA ACNEE with TENUL CU TENDINȚĂ ACNEICĂ

placeholder CUM SE EXFOLIAZĂ CORESPUNZĂTOR
TENUL CU TENDINȚĂ ACNEICĂ
verificați