CUM SE EXFOLIAZĂ CORESPUNZĂTOR
TENUL CU TENDINȚĂ ACNEICĂ

duration time 1 min citire

Exfolierea este un mod bun de a avea grijă de tenul cu tendință acneică, dar doar dacă se respectă anumite reguli de aur:

• Să se acționeze cu blândețe
• Fără exagerare
• Să se folosească produsele potrivite

Ce e de evitat în cazul exfolierii pentru
TENUL CU TENDINȚĂ ACNEICĂ

Exfolierea excesivă este o problemă des întâlnită. Se întâmplă deseori ca fața să fie prea dur frecată, sau mai des decât necesar în speranța că astfel tenul este curățat mai bine. 
Greșit. Foarte greșit!
 
În loc să ajute pielea, exfolierea excesivă va duce la uscarea mai intensă a pielii și o va face să devină inconfortabilă, roșiatică și dureroasă. În cazul în care pielea devine prea uscată, trebuie micșorat numărul de exfolieri, și apoi crescut treptat, cu blândețe.
 
Blandețea în acest proces reprezintă o altă regulă importantă de respectat pentru persoanele cu tenul cu tendință acneică. 
Așa cum știu persoanele cu tenul cu tendință acneică, tratarea pielii într-un mod abraziv poate să deranjeze pielea, să mărească sensibilitatea sau chiar să crească inflamația. Trebuie evitați produsele cu particule de exfoliere în cazul pielii sensibile sau ușor iritabile. În schimb, se poate opta pentru o loțiune sau o mănușă fină exfoliantă. Soluțiile de tip "scrub" care conțin particule de exfoliere trebuie evitate pentru că sunt prea abrazive pentru tenul cu tendință acneică sau pielea sensibilă…

CUM SE ALEGE EXFOLIANTUL POTRIVIT
PENTRU TENUL CU TENDINȚĂ ACNEICĂ

În loc de scrub, folosiți Effaclar Astringent Lotion care conține agenți exfolianți care vor reda pielii un aspect uniform, neted și care va curăța intens tenul gras. Acesta deblochează porii în profunzime și contribuie la reducerea excesului de sebum. Acet gel de curățare contribuie la reducerea progresivă și durabilă a imperfecțiunilor severe, inclusiv a semnelor persistente și are efect anti-recurență.
Effaclar GEL PURIFIANT MICRO-EXFOLIANT favorizează eliminarea celulelor moarte, fără să irite pielea.
Un alt exfoliant care este util în grăbirea regenerării celulelor este Effaclar Serum Ultra Concentrat. Reprezentând echilbrul perfect dintre exfoliere și calmare, Effaclar Serum Ultra Concentrat deblochează porii de acumularea de sebum, reduce semnele și imperfecțiunile severe, zi după zi. Efectul care rezultă este că toate celulele de piele moartă sunt înlăturate și înlocuite cu unele noi.

CE PRODUSE POT FI FOLOSITE
DUPĂ EXFOLIERE?

Este important să hidratați tenul predispus la acnee după exfoliere. Procesul de exfoliere poate avea un efect intens de uscare pentru piele, ceea ce poate duce la producerea de sebum în exces pentru a compensa. Folosirea unei soluții hidratante este un mod excelent pentru rehidratarea pielii după exfoliere.

După exfoliere se poate folosi Effaclar DUO [+]. Formula asigura hidratarea pielii, fără efectele secundare de îngrășare sau luciu pe care le au anumite produse care hidratează. Effaclar DUO [+] funcționează și asupra problemelor pielii prin deblocarea porilor și rafinarea texturii tenului cu tendință acneică. Exfolierea corespunzătoare poate fi foarte ușor de făcut.

Mai multe informații pot fi găsite AICI pentru a învăța despre curățarea potrivită pentru tenul cu tendință acneică.

ADEVĂRAT
SAU FALS

MÂNCĂRURILE GRASE
PROVOACĂ TENUL GRAS.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Un mit obișnuit legat de acnee este că grăsimea din farfurie se traduce în mai mult sebum în pori, dar nu există o legătură directă între cele două. Totuși, o dietă bogată în grăsimi nesaturate poate alimenta microinflamații în toate organele corpului, inclusiv la nivelul pielii.  Pe scurt, baconul și chipsurile nu vor provoca acnee, dar moderația este cea mai bună politică pentru o stare de sănătate bună, în general.
Aflați mai multe

CIOCOLATA NU ESTE BUNĂ
PENTRU UN TEN PREDISPUS LA ACNEE.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Nu există dovezi clare că ciocolata are vreun efect asupra acneei, însă oamenii sunt diferiți, iar ciocolata ar putea provoca erupții unora. De fapt, ciocolata neagră este plină de antioxidanți benefici pentru ten!
Aflați mai multe

STOARCEREA UNUI COȘ
NU VA FACE PREA MULT BINE.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Chiar dacă pare o soluție rapidă, stoarcerea unui coș va înrăutăți lucrurile pentru tenul cu tedință acneică, deoarece ar putea să afecteze foliculul de păr infectat și să crească inflamația. Ar putea chiar fi introdusă o infecție nouă cu unghiile.Așadar, spargerea coșurilor este un obicei dăunător, mai bine de evitat.
Aflați mai multe

ZAHĂRUL POATE
ÎNRĂUTĂȚI ACNEEA.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Studii recente au demonstrat că mâncărurile cu index glicemic ridicat - cele care determină creșterea puternică a zahărului din sânge - pot înrăutăți acneea.  Știm că e mai ușor de zis decât de făcut, dar pentru a avea un ten fericit, țineți-vă departe de dulciuri, băuturi dulci și deserturi făcute din făină albă și alegeți în schimb mâncăruri bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale și semințele de leguminoase.
Aflați mai multe

AVEM ȘI
GAMA CARE RĂSPUNDE ACESTEI NEVOI

EFFACLAR este o gamă completă de soluții de combatere a imperfecțiunilor care acționează eficient în toate stadiile acestora și asigură în același timp o toleranță ridicată.

ANGAJAMENTELE NOASTRE
PRIVIND SIGURANȚA

Standarde de siguranță superioare regulamentelor cosmetice internaționale

CONSULTAȚI TOATE ARTICOLELE
DESPRE TENUL CU TENDINȚĂ ACNEICĂ

placeholder CUM SCĂPĂM DE
CICATRICILE ȘI SEMNELE ROȘII SAU BRUNE PROVOCATE DE ACNEE
CITIȚI MAI MULTE