Acneea hormonala la adolescenti
 

Majoritatea oamenilor asociază acneea cu anii „ciudați” ai adolescenței merg adesea mână în mână, dar de ce au adolescenții acnee, de fapt? În timpul pubertății, organismul este inundat de hormoni care determină pielea să producă exces de sebum. La băieți, asta duce la luciu, puncte negre și pete inflamate, în timp ce la fete, combinația de pubertate și ciclu menstrual deseori cauzează erupții recurente.

ÎNTREBĂRI
RĂSPUNSURI

1 quote-marks

Cum se poate scăpa de cicatricile post-acneice?

Cicatricile post-acneice sunt dificil de tratat. Unele tratamente în cabinet pot ajuta, cum ar fi microdermoabraziunea, peelingul chimic, laserul și mezoterapia. În mod ideal, cicatricile postacneice ar trebui prevenite în primul rând prin medicația adecvată, cum ar fi prin antibiootice sau izotretinoină. Întrebați, de asemenea, farmactistul despre o îngrijire zilnică specializată a pielii cum ar fi gama EFFACLAR.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Cum PUTEM SCĂPA DE IMPERFECȚIUNI?

Curățați pielea delicat de două ori pe zi cu apă micelară sau cu gel spumant de curățare. Continuați cu îngrijirea zilnică a pielii cu ingrediente active cum ar fi acidul salicilic, niacinamida și pirocton olamina. Dacă aceste măsuri nu sunt suficiente, consultați medicul deramtolog pentru a întreba despre tratamente medicamentoase,cum ar fi retinoizi,antibiotice și izotretinoina.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Ce cauzează acneea?

În acnee, dezechilibrul hormonilor numiți androgeni face ca glanda sebacee să producă mult sebum. Aceiași hormoni cauzează producerea crescută de celule ale pielii din jurul porilor. Porii sunt înfundați cu un amestec de celule și sebum, devenind un teren fertil pentru bacteriile care cauzează acneea. Acest fenomen are ca urmare formarea mai multor tipuri de coșuri, de la pete roșii la pustule sau la chisturi profunde și dureroase.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Cum se poate scăpa de acneea de pe corp?

Acneea moderată de pe corp poate fi gestionată cu soluțiile dermatocosmetice corecte. Curățați pielea delicat de două ori pe zi cu gel spumant de curățare. Continuați cu îngrijirea zilnică a pielii cu ingrediente active cum ar fi acidul salicilic, niacinamida și pirocton olamina. Dacă aceste măsuri nu sunt suficiente, consultați medicul dermatolog pentru a întreba despre tratamente medicamentoase, cum ar fi retinoizi, antibiotice și izotretinoină.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

ADEVĂRAT
SAU FALS

ZAHĂRUL POATE
ÎNRĂUTĂȚI ACNEEA.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Studii recente au demonstrat că mâncărurile cu index glicemic ridicat - cele care determină creșterea puternică a zahărului din sânge - pot înrăutăți acneea. Știm că e mai ușor de zis decât de făcut, dar, pentru a avea un ten fericit, țineți-vă departe de dulciuri, băuturi dulci și deserturi făcute din făină albă și alegeți în schimb mâncăruri bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale și semințele de leguminoase.
Aflați mai multe

STOARCEREA UNUI COȘ
NU VA FACE PREA MULT BINE.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Chiar dacă pare o soluție rapidă, stoarcerea unui coș va înrăutăți lucrurile pentru tenul cu tendință acneică, deoarece ar putea să afecteze foliculul de păr infectat și să crească inflamația. Ar putea chiar fi introdusă o infecție nouă cu unghiile. Așadar, spargerea coșurilor este un obicei dăunător, mai bine de evitat.
Aflați mai multe

CIOCOLATA NU ESTE BUNĂ
PENTRU UN TEN CU TENDINȚĂ ACNEICĂ.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Nu există dovezi clare că ciocolata are vreun efect asupra acneei, însă oamenii sunt diferiți, iar ciocolata ar putea provoca erupții unora. De fapt, ciocolata neagră este plină de antioxidanți benefici pentru ten!
Aflați mai multe

MÂNCĂRURILE GRASE
PROVOACĂ TENUL GRAS.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Un mit obișnuit legat de acnee este că grăsimea din farfurie se traduce în pori mai uleioși, dar nu există o legătură directă între cele două. Totuși, o dietă bogată în grăsimi nesaturate poate alimenta microinflamații în toate organele corpului, inclusiv la nivelul pielii. Pe scurt, baconul și chipsurile nu vor provoca acnee, dar moderația este cea mai bună politică pentru o stare de sănătate bună, în general.
Aflați mai multe

ACNEEA
la adolescenți

Mulți adolescenți încearcă să-și camufleze tenul predispus la acnee cu produse cosmetice care blochează porii, ceea ce duce la exacerbarea problemei. Pentru a preveni imperfecțiunilor, este utilă folosirea dermatocosmeticelor și soluțiilor de curățare blânde care ajută la gestionarea tenului predispus la acnee.

Dacă situația se înrăutățește, medicul dermatolog oferă recomandările potrivite pentru a gestiona tenul predispus la acnee.

În această secțiune, se găsesc toate informațiile utile despre acneea la adolescenți, de la cauze și simptome până la soluții și tratamente. Există și multe sfaturi practice care să ajute oamenii să facă pașii necesari către o piele mai curată. Într-unul dintre articole, se explică de ce multe tratamente pentru acneea la adolescenți par să necesite mai mult timp ca să funcționeze și de ce “remediile rapide” care pot fi găsite online nu trebuie luate foarte în serios.

Cum poate fi tratată acneea?
De Dr Deshayes - medic dermatolog

 
Aflați mai multe despre acneea polimorfică și cum se poate trata. Medicul dermatolog răspunde la întrebări
"p> Vorbim în general despre acneea polimorfică. Polimorfic înseamnă că există două tipuri de leziuni. În primul rând, leziunile noninflamatorii, de exemplu leziunile unde o mică obturare - un punct negru - împiedică eliminarea sebumului și provoacă o acumulare de sebum în profunzimea glandei. Aceasta poartă numele de microchist. În al doilea rând, există leziuni inflamatorii. În acest caz, sebumul care este inflamat se modifică în interior și provoacă inflamarea.

 

Glanda sebacee se rupe și conduce la formarea unor leziuni inflamatorii în formă de coșuri sau de puncte albe. În funcție de tipul de acnee, poate exista o combinație a acestor două tipuri de leziune. La formele cele mai severe, va exista un număr mare de microchisturi și de puncte albe, precum și de leziuni inflamatorii. Ambele tipuri de leziuni trebuie tratate. Erupțiile inflamatorii trebuie tratate local cu ingrediente precum peroxidul de benzoil, care are un efect anti-inflamatoriu eficient și trebuie aplicat seara. Evitați utilizarea antibioticelor locale, deoarece ați putea căpăta rezistență la ele. În cazul unor leziuni non-inflamatorii, obturarea ce împiedică eliminarea sebumului trebuie eliminată cu ajutorul unor produse care trebuie să fie agresive. Am putea începe tratamentul cu niște produse delicate, cum ar fi acizii din fructe și mai ales LHA, foarte bine tolerat și foarte eficient. Dacă acești acizi din fructe nu sunt eficienți sau nu sunt bine tolerați, vom trece la următoarea etapă: medicamente care conțin toate derivatele de acizi și vitamina C, prin urmare tretinoina care are o acțiune de exfoliere, cauzând, prin urmare, iritarea moderată. Nu uitați să compensați uscarea pielii cauzată de tratament, folosind dimineața creme adecvate pentru acest tip de ten. Dacă leziunile inflamatorii sunt prea mari, se pot prescrie antibiotice orale - cicline - pentru acțiunea lor antiinflamatorie.

Acest tratament oral trebuie luat, de preferință, seara. Expunerea la soare trebuie evitată deoarece ciclinele pot fi fotosensibilizante. Tratamentul este relativ de lungă durată, în general întinzându-se pe 2-3 luni. Se poate folosi și zincul, iar fetelor le poate fi prescrisă terapie hormonală. De fapt, anumite pilule contraceptive se folosesc în tratarea acneei, putând rezolva ușor astfel de probleme. Pentru acneea mai severă, se vor prescrie isotretinoizi, care au efecte secundare destul de severe. În final, prevenția este cel mai bun tratament pentru cicatrici, deci evitați atingerea, agresarea sau spargerea coșurilor. Dacă urmele persistă după tratarea acneei, este posibil să se recurgă la tratamente precum proceduri cu laserul, care reduc eficient aspectul cicatricial.

Laroche-Posay Romania questionmark

ȘTIAȚI CĂ?

crema de curatare, delicata

Un studiu clinic a arătat că EFFACLAR DUO(+) previne recidiva acneei în perioadele premenstruale versus placebo.

Sursă: Studiu clinic pe 32 de femei, vârsta medie 25 de ani, aplicare de două ori pe zi cu Effaclar Duo (+) pe partea dreapta a feței vs. placebo pe partea stângă a feței. Măsurare pe parcursul a 2 cicluri succesive.

STIMAȚI
CITITORI

Informațiile afișate aici au doar scop educativ general și nu trebuie, în niciun caz, să înlocuiască sfatul profesional medical. Trebuie să cereți întotdeauna sfatul personalului medical calificat pentru orice întrebare de natură medicală.