ÎNTREBĂRI ȘI
RĂSPUNSURI DIN PARTEA EXPERȚILOR NOȘTRI

1 quote-marks

Cum identificăm dermatita atopică?

La bebeluși, dermatita atopică se prezintă prin zone roșii, descuamate, aspre, mai ales pe obraji și pe bărbie. Pe măsură ce copilul crește, eczemele apar mai ales pe gât și în pliurile pielii din jurul umerilor, încheieturilor și în spatele genunchilor. Zonele cu eczemă pot fi însoțite de scărpinare și pot sângera. Se pot forma și bășici care pot supura. În timp, pielea capătă o textură îngroșată și aspră.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Care este cauza apariției dermatitei atopice la bebeluși?

Dermatita atopică este o afecțiune ereditară care se moștenește din familie. Pielea nu produce suficiente substanțe grase pentru a se proteja, rămânând vulnerabilă în fața atacurilor alergenilor și al substanțelor iritante. Acest fenomen provoacă pierderea apei din piele, uscarea acesteia și apariția senzației de mâncărime, adesea pe obraji, bărbie și la încheieturi. În majoritatea cazurilor, eczema dispare până la vârsta școlară, însă aceasta poate persista chiar și până la vârsta adultă .


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Eczema provoacă mâncărime?

Da! Mâncărimea sau pruritul este una dintre principalele caracteristici ale eczemei (dermatitei atopice). Bariera de la suprafața pielii este afectată, ceea ce înseamnă că alergenii și factorii iritanți pot pătrunde în profunzimea acesteia, cauzând inflamare, amplificând senzația de prurit.

Eczemele uscate însoțite de prurit pot fi ținute sub control printr-o rutină adaptată pielii cu tendință atopică: folosirea unei creme de spălare fără săpun și aplicarea de două ori pe zi a unui emolient ce ajută la reechilibrarea microbiomului cutanat.Aflați mai multe

A fost de ajutor?

Diferitele fețe
ale dermatitei atopice

Dermatita atopică este o afecțiune dermatologică ce poate afecta fața, genunchii, încheieturile, coatele.

Visuals above were selected by dermatologists for their representativity of the different stages of atopic eczema. Regardless of severity, atopic eczema should be diagnosed by a dermatologist or competent health professional. This information is not intended to replace an actual medical consultation.

GAMA PERFECTĂ
POTRIVITĂ PIELII

RUTINA POTRIVITĂ DIN GAMA LIPIKAR

În urmă cu 25 de ani, La Roche-Posay a creat gama LIPIKAR. Această gamă de produse pentru corp, destinate pielii uscate cu tendință atopică la adulți, copii și bebeluși și-a dovedit eficacitatea în mai multe studii clinice, transformând-o în soluția de referintă pentru aceasta patologie.

LIPIKAR Ulei de spălare AP+ curăță cu delicatețe pielea foarte uscată și sensibi...
AFLAȚI ACUM
NOUL LIPIKAR Baume AP+M reechilibrează microbiomul pielii. Calmează imediat piel...
AFLAȚI ACUM

MAI MULTE DESPRE
DERMATITA ATOPICĂ

placeholder COPIII CU DERMATITĂ ATOPICĂ
ȘI PROBLEMELE DE SOMN
CITIȚI MAI DEPARTE

The information displayed on this website is intended solely for general educational purposes and should not in any case be a substitute for professional medical advice, diagnosis or treatment.
You should always seek the advice of a qualified health provider with any medical question you may have.