CUM POATE FI RECUNOSCUTĂ PIELEA SENSIBILĂ?
SIMPTOME, CAUZE ȘI PREVENȚIE

Statisticile arată că 1 din 2 persoane se confruntă cu o piele sensibilă la un moment dat, pe parcursul vieții. Pielea sensibilă poate fi dificil de diagnosticat, fiind mai ales definită de ceea ce oamenii simt și nu neaparăt, de simptome vizibile. Din perspectiva persoanei în cauză, pielea sensibilă poate fi o realitate zilnică care deranjează. Simptomele resimțite pot fi senzația de strângere, înțepăturile sau furnicăturile, uneori în mod constant. Din perspectiva medicului dermatolog, pielea sensibilă poate avea un aspect uscat sau roșiatic, dar în general, are un aspect normal.

ÎNTREBĂRILE DUMNEAVOSTRĂ
RĂSPUNSURILE NOASTRE

1 quote-marks

Ce cauzează pielea sensibilă?

Pielea sensibilă are două cauze principale. În primul rând, bariera protectoare este slăbită, permițând agenților iritanți externi să pătrundă mai profund în piele. În al doilea rând, terminațiile nervoase sunt hipersensibile, transmițând semnale dureroase ca răspuns la stimuli inofensivi. Pentru a calma pielea sensibilă, asigurați-vă că o curățați delicat cu apă micelară, aplicând apoi o pulverizare de apă termală și o cremă hidratantă.

Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Ce este pielea sensibilă?

Dacă vă confruntați cu senzații neplăcute - de piele care ține, de furnicături, de arsură sau chiar de usturime - ca răspuns la factori din mediul exterior precum schimbări de temperatură, vânt, UV, apă dură, produse dure, în absența unei iritații vizibile, probabil că vă confruntați cu pielea sensibilă. Dacă aveți roșeață sau iritații la nivelul pielii, probabil aveți piele reactivă sau cu tendință alergică. Este foarte important să consultați un medic dermatolog pentru un diagnostic complet.

Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

De ce este sensibilă la atingere pielea mea?

Dacă pielea nu se simte confortabil la atingere, este posibil să aveți o piele foarte sensibilă. În cazul pielii sensibile, terminațiile nervoase sunt hipersensibile, transmițând semnale dureroase la stimuli inofensivi. Cu toate acestea, dacă pielea dvs. este sensibilă pentru că este roșie și inflamată, ar trebui să consultați un medic dermatolog pentru a vă asigura că nu vă confruntați cu o infecție sau cu o altă problemă medicală care ar explica acest fenomen.

Aflați mai multe

A fost de ajutor?

ADEVĂRAT
SAU FALS

MÂNCAREA CONDIMENTATĂ POATE
SĂ DECLANȘEZE SENSIBILITATEA PIELII.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Dacă pereții vaselor de sânge au devenit fragili, anumiți factori externi, cum ar fi mâncărurile condimentate, alcoolul, băile fierbinți sau un exces de căldură în casă, pot declanșa înroșirea și sensibilitatea pielii.
Aflați mai multe

REMEDIILE NATURALE PREGĂTITE ÎN CASĂ
SUNT POTRIVITE PENTRU PIELEA SENSIBILĂ.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Chiar dacă sunt gustoase, ingredientele din frigider sau din dulap pot mai degrabă să afecteze pielea sensibilă. Remediile „naturale” sau făcute acasă, precum măștile cu miere, făină de ovăz, avocado și ciocolată, ar trebui evitate, deoarece pot conține alergeni și iritanți. În locul acestora, încercați soluții de îngrijire a pielii furnizate de specialiști.
Aflați mai multe

STAREA INTERIOARĂ
POATE AFECTA PIELEA SENSIBILĂ.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Stresul și emoțiile puternice pot cauza dilatarea vaselor de sânge din piele, determinând apariția roșeții și a senzațiilor de disconfort. Multe persoane apelează la tehnici de relaxare de tip mindfulness pentru a găsi un echilibru interior, ținând astfel sub control și pielea sensibilă. Această abordare funcționează cel mai bine în combinație cu produsele specializate de îngrijire a pielii sensibile precum cele din gama TOLERIANE.
Aflați mai multe

PIELEA SENSIBILĂ TREBUIE
SĂ ARATE DIFERIT.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Unul din aspectele frustrante ale pielii sensibile este că, oricât de supărătoare pot fi simptomele, specialiștii vor declara adesea că pielea este „normală” deoarece nu prezintă niciun semn vizibil. Dar după o analiză detaliată, medicii dermatologi vor recunoaște caracteristicile pielii sensibile și vor recomanda tratamente specifice pentru pielea sensibilă sau hipersensibilă.
Aflați mai multe

DIAGNOSTICAREA 
PIELII SENSIBILE

Cum se identifică pielea sensibilă În esență, este un “diagnostic prin excludere” ceea ce presupune că medicul dermatolog afirmă diagnosticul pielii sensibile după ce exclude patologiile cutanate precum psoriazis și eczemă, pe baza descrierii simptomelor neplăcute ale pacientului în situațiile de zi cu zi. Există și o testare specială realizată de medicii dermatologi pentru a depista pielea sensibilă prin aplicarea unei soluții, pentru a observa dacă declanșează aceleași simptome.

CUM SE PREVINE 
PIELEA SENSIBILĂ

Cauzele dermatologice ale pielii sensibile sunt o funcție slăbită a barierei protectoare și terminații nervoase hipersensibile în piele. Pielea sensibilă poate avea și un “microbiom” dezechilibrat - adică populația de bacterii prietenoase și mai puțin prietenoase care trăiesc pe suprafața ei.

„Pentru a preveni problemele pielii sensibile, abordarea trebuie să fie realizată din trei perspective:  restabilirea barierei de protecție, calmarea pielii în mod intens și reechilibrarea microbiomului.”

În această secțiune, veți regăsi informații detaliate despre cauzele interne și externe ale pielii sensibile, care pot fi diverse, de la dușuri prea fierbinți, până la produse cosmetice inadecvate, mâncăruri iuți și stres.

Descoperiți mai multe sfaturi privind stilul de viață pentru reducerea la minim a reacțiilor sensibile și rutine potrivite pentru a diminua sensibilitatea pielii zi de zi.

Vom discuta și despre modul în care pielea sensibilă poate influența starea de bine (și ce se poate face în privința asta), și despre modul în care pielea sensibilă este diferită în anumite momente ale vieții, în funcție de sezon și chiar de momentul zilei.

CARE SUNT PRODUSELE COSMETICE CARE
TREBUIE EVITATE DE PERSOANELE CU PIELEA SENSIBILĂ?

Descoperiți produsele cosmetice care trebuie evitate în cazul pielii sensibile sau cu tendință alergică.

Pacienților cu pielea sensibilă nu le este ușor să aleagă produsul cosmetic potrivit. În acest caz, un consult dermatologic este esențial pentru recomandări și sfaturi adecvate. Medicul dermatolog poate recomanda produse cu formule adaptate și testate pe pielea sensibilă, de ex. produse care conțin puțini conservanți fără agenți tensioactivi și fără anumite tipuri de alcool, cu o formulă simplă. Este foarte important, de asemenea - și medicul dermatolog ar trebui să vă explice acest lucru - ca persoanele cu pielea sensibilă să evite ingredientele active agresive cum ar fi acizii de fructe care se folosesc la tratarea acneei sau care se află în compoziția preparatelor anti-îmbătrânire. Retinolul trebuie, de asemenea evitat în acest caz, deoarece poate provoca iritații. Cu excepția cazului în care este prescris în mod expres într-o formulă adecvată pielii sensibile. În concluzie, tratamentele adecvate tipurilor de piele sensibilă combină o formulă simplă –și, prin urmare, care nu provoacă iritații –testată dermatologic, cu cele mai noi ingrediente active cum ar fi neurosensina, care calmează senzațiile de arsură și de inflamație și totodată, iritația pielii.

ANGAJAMENTELE NOASTRE PRIVIND
SIGURANȚA

Standarde de siguranță superioare regulamentelor cosmetice internaționale

Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

100% DIN PRODUSE
TESTATE ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără nicio reacție alergică
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai sigure ambalaje alături doar de conservanții necesari, pentru a garanta toleranță și eficacitate intacte în timp.
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ OPTIMĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu medici dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin doar ingredientele esențiale, în doza activă corectă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE
PE PIELEA FOARTE
 SENSIBILĂ

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.

DRAGI
CITITORI

Informațiile afișate aici au doar scop educativ general și nu trebuie, în niciun caz, să înlocuiască sfatul profesional medical. Trebuie să cereți întotdeauna sfatul medicilor dermatologi și al personalului medical calificat pentru orice întrebare de natură medicală.