ÎNGRIJIREA
PIELII SENSIBILE

În timp ce produsele inadecvate pot face ca pielea sensibilă să se confrunte cu disconfort și senzație de strângere (de exemplu, exfolierile dure sau produsele cosmetice ce au la bază formule de ingrediente complicate), rutina corectă de îngrijire a pielii poate să contribuie foarte mult la menținerea unei stări generale bune la nivelul pielii sensibile.

ÎNTREBĂRILE DUMNEAVOASTRĂ
RĂSPUNSURILE NOASTRE

1 quote-marks

Care este cel mai potrivit detergent de rufe pentru pielea sensibilă?

Dacă aveți pielea sensibilă, vă sfătuim să evitați detergenții biologici deoarece enzimele din componența lor pot irita pielea. Ideal, detergentul de rufe trebuie să nu aibă parfum, coloranți sau parabeni și să fie hipoalergenic.

Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Care este cel mai bun hidratant pentru pielea sensibilă?

Dacă aveți pielea sensibilă, aveți nevoie de o formulă hidratantă potrivită, fără ingrediente care pot sensibiliza pielea precum parfumul, coloranții, lanolina și alcoolul și care să conțină ingrediente cu efect calmant precum Neurosensina și Apa Termală La Roche-Posay.  De asemenea, este indicat ca în formulă să se regăsească și ingrediente prebiotice care reechilibează microbiomul pielii (bacteriile prietenoase de la suprafața pielii).

Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Cum pot rade pielea sensibilă?

Folosirea aparatului de ras poate sensibiliza pielea, deteriorându-i suprafața și cauzând senzația de “arsură după ras,” mai ales în cazul pielii sensibile. Pentru a rade pielea sensibilă, hidratați mai întâi pielea cu apă caldă. De asemenea, puteți masa pielea cu un produs emolient înainte de ras. Apoi, asigurați-vă că spuma de bărbierit nu conține alcool și bărbieriți cu un aparat de ras umed, cu o singură lamă, apăsând foarte încet. Aplicați apoi o cremă de vindecare cu vitamina B5.

Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Ce este pielea sensibilă?

Dacă vă confruntați cu senzații neplăcute - de piele care ține, de furnicături, de arsură sau chiar de usturime - ca răspuns la factori din mediul exterior precum schimbări de temperatură, vânt, UV, apă dură, produse dure, în absența unei iritații vizibile, probabil că vă confruntați cu pielea sensibilă. Dacă aveți roșeață sau iritații la nivelul pielii, probabil aveți piele reactivă sau cu tendință alergică. Este foarte important să consultați un medic dermatolog pentru un diagnostic complet.

Aflați mai multe

A fost de ajutor?

ADEVĂRAT
SAU FALS

STAREA INTERIOARĂ
ARE EFECT ȘI ASUPRA PIELII SENSIBILE.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Stresul și emoțiile puternice pot cauza dilatarea vaselor de sânge din piele, determinând apariția roșeții și a senzațiilor de disconfort. Multe persoane apelează la tehnici de relaxare de tip mindfulness pentru a găsi un echilibru interior, ținând astfel sub control și pielea sensibilă. Această abordare ar trebui să vină în completarea rutinei de îngrijire cu produse specializate destinate pielii sensibile precum cele din gama TOLERIANE.
Aflați mai multe

PRODUSELE ORGANICE SUNT
CELE MAI BUNE PENTRU PIELEA SENSIBILĂ.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Doar pentru că un produs este de origine naturală nu înseamnă că nu va cauza erupții în cazul pielii sensibile. În realitate, multe extracte naturale din plante pot cauza diferite senzații la nivelul pielii precum furnicături, arsuri și înțepături. Cât despre alergeni, aceștia se găsesc pretutindeni în natură!
Aflați mai multe

EXPUNEREA LA SOARE POATE
CREȘTE NIVELUL DE SENSIBILITATE A PIELII.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Soarele poate fi periculos pentru tenul sensibil.Razele UV declanșează stresul oxidativ și inflamarea în interiorul pielii, cauzând roșeață și erupții. Includeți în rutina de îngrijire zilnică a pielii produse de protecție solară cu spectru larg, ce oferă protecție împotriva razelor UVA-UVB și UVA lungi precum cele din gama ANTHELIOS.
Aflați mai multe

UN DUȘ LUNG ȘI FIERBINTE
AJUTĂ LA CALMAREA PIELII SENSIBILE.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Poate ajuta la relaxarea mușchilor după o zi plină, dar un duș fierbinte sau o baie lungă nu reprezintă o opțiune adecvată pentru o piele sensibilă. Expunerea pielii sensibile la temperaturi foarte ridicate (sau reduse) stimulează eliberarea de histamină (molecula care cauzează mâncărimea), ceea ce poate declanșa o reacție în lanț de iritare. Recomandarea este de a alege dușuri sau băi scurte cu apă călduță.
Aflați mai multe

RUTINA DE ÎNGRIJIRE A PIELII
PENTRU PIELEA SENSIBILĂ

În această secțiune, se regăsesc rutine recomandate de medicii dermatologi pentru îngrijirea tenului sensibil. Elementele de bază? Curățarea pielii cu o apă micelară delicată, urmată de un spray cu apă termală cu proprietăți naturale de calmare; ulterior, aplicarea unei creme pentru restabilirea barierei cu formulă minimalistă, îmbogățită cu ingrediente prebiotice și calmante.

Vă propunem un ghid util pentru alegerea produselor potrivite pentru pielea sensibilă, care include și ce “probleme” ar trebui evitate, tipuri de ambalaje care să păstreze intacte produsele și moduri în care produsele pot fi testate pentru a evita reacțiile de înroșire a feței. Veți descoperi de asemenea, recomandări de produse favorite pentru îngrijirea pielii sensibile potrivite pentru toate tipurile de ten sensibil: tenul gras cu tendință acneică, tenul matur, deshidratat, tenul cu tendință de înroșire.

CUM POATE FI AMELIORATĂ SENZAȚIA DE DISCONFORT ÎN CAZUL
PIELII SENSIBILE

Cum poate fi calmată pielea sensibilă?

Acum beneficiem de o perspectivă mai clară asupra mecanismelor care pot afecta pielea sensibilă sau reactivă. Neurotransmițătorii prezenți în terminațiile nervoase localizate la suprafața pielii joacă un rol important; ingredientele active precum neurosensina, acționează asupra acestor neurotransmițători pentru a reduce sau elimina senzațiile inconfortabile resimțite la nivelul pielii. Pielea sensibilă are nevoie de o îngrijire delicată. Pentru demachiere, de exemplu, când se folosește lapte demachiant, acesta trebuie pus în palmă și aplicat delicat pe față. Apoi trebuie îndepărtat machiajul în mod delicat, folosind o dischetă demachiantă de bumbac. Apa termală contribuie și ea la calmarea zonelor inflamate de la nivelul pielii. Produsele recomandate au fost special concepute pentru pielea sensibilă, fiind testate dermatologic și adaptate pentru anumite tipuri de piele.

ANGAJAMENTELE NOASTRE
PRIVIND SIGURANȚA

Standarde de siguranță superioare regulamentelor cosmetice internaționale

Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

100% DIN PRODUSE
TESTATE ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără nicio reacție alergică
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai sigure ambalaje alături doar de conservanții necesari, pentru a garanta toleranță și eficacitate intacte în timp.
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ OPTIMĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu medici dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin doar ingredientele esențiale, în doza activă optimă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE
PE PIELEA FOARTE SENSIBILĂ

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.

DRAGI
CITITORI

Informațiile afișate aici au doar scop educativ general și nu trebuie, în niciun caz, să înlocuiască sfatul profesional medical. Trebuie să cereți întotdeauna sfatul personalului medical calificat pentru orice întrebare de natură medicală.