CUM SE ȚINE SUB CONTROL DERMATITA ATOPICĂ, IRITAȚIA DE SCUTEC,
ȘI IRITAȚIA PIELII LA NOU-NĂSCUȚI

Article Read Duration 19 min citire

Mulți bebeluți nou-născuți suferă de afecțiuni care provoacă pruritul pielii, inclusiv dermatită, iritație de scutec și un disconfort general al pielii lor sensibile. În timp ce fiecare dintre aceste afecțiuni are caracteristici și soluții specifice (detaliate mai jos), acestea pot fi ținute sub control printr-o rutină simplă zilnică de îngrijire a pielii, astfel încât bebelușul să se simtă confortabil și liniștit:

• Îmbăiați bebelușul în apă călduță
• Folosiți un gel sau o cremă de spălare blânde, fără săpun
• Uscați pielea prin tapotare ușoară
• Aplicați creme de protecție ultra-delicate
• Schimbați scutecele frecvent
• Folosiți protecție solară
• Alegeți un detergent de haine hipoalergenic, sigur pentru pielea bebelușilor
• Introduceți noi mâncăruri pe rând pentru a detecta posibilele reacții alergice

PIELE CU TENDINȚĂ ATOPICĂ LA BEBELUȘI

O rutină de îngrijire corespunzătoare pentru dermatita atopică la bebeluși ușurează viața întregii familii

Simptomele precum iritația asociată dermatitei atopice pot cauza disconfort și durere nou-născuților. Din cauza pruritului, bebelușii plâng, devin agitați și nu pot dormi. Un bebeluș care nu se odihnește îngreunează viața întregii familii, așa că părinții trebuie să fie informați privind tratamentul atopiei și să știe cum să prevină erupțiile, să calmeze iritația de scutec și să îngrijească pielea sensibilă a bebelușului lor. Există speranță, vă promitem, așadar, citiți în continuare!

Ce este dermatita atopică la nou-născuți?

Eczema sau dermatita atopică are o componentă genetică și se moștenește din familie. Dermatita atopică este cauzată de pielea constituțional uscată (piele care are o predispoziție spre uscăciune, nu care a devenit uscată după expunerea la factori externi duri) și este vulnerabilă la alergenii și iritanții care pătrund în piele și cauzează mâncărime intensă.

La nou-născuți, dermatita atopică apare de obicei pe față, dar se poate regăsi și în pliurile pielii din apropierea genunchilor, încheieturilor și umerilor pe măsură ce bebelușul crește.

Dermatita atopică lasă cicatrici pe pielea bebelușilor?

Dermatita atopică nu cauzează cicatrici pe pielea bebelușilor. În cazul în care dermatita atopică se infectează sever și este lăsată netratată, atunci are potențialul de a lăsa cicatrici. Dacă dermatita atopică prezintă infecții (dacă are puroi, sau este acoperită de cojițe aurii sau răni deschise), trebuie consultat întotdeauna doctorul de familie sau un specialist.

Dermatita atopică la bebeluși se poate diminua în timp, părinții trebuie să învețe cum să o țină sub control

Dermatita atopică devine tot mai puțin întâlnită odată cu trecerea anilor și, în 50% din cazuri, aceasta începe să dispară treptat până la vârsta de aproximativ cinci ani. Venim în sprijinul părinților cu sfaturi de la experți despre cum să gestioneze simptomele și să reducă la minim erupțiile. Descoperiți în continuare sfaturile noastre privind rutina de îngrijire a bebelușilor cu dermatită atopică.

CUM SE ÎNGRIJEȘTE
DERMATITA ATOPICĂ A BEBELUȘILOR

Sfaturi zilnice pentru o viață mai bună în cazul atopiei

În timpul puseurilor de atopie, pentru a reduce inflamația și pruritul, medicii dermatologi și pediatri prescriu creme cu corticosterorizi pentru a fi aplicate o dată pe zi, în general noaptea. Pentru a completa rutina de îngrijire zilnică a micuților, trebuie acordată o atenție specială îmbăierii și curățării pielii.

• Alegeți dușuri sau băi călduțe, în care apa să nu depășească 37 de grade.
• Folosiți un gel sau o cremă de spălare blânde.
• Uscați pielea tapotând ușor cu un prosop moale.
• Aplicați crema în interval de 10 minute de la îmbăiere. Acest lucru ajută la activarea ingredientelor din crema cu steroizi sau a emolientului pentru a pătrunde mai bine în piele.
• Odată ce leziunile puseului de atopie dispar (roșeața s-a retras și pielea nu mai este crăpată sau deteriorată) crema cu steroizi trebuie înlocuită cu un emolient.
• În final, nu uitați să tăiați unghiile bebelușului pentru a vă asigura că nu își zgârie pielea. Dacă atunci când le tăiați observați că exista colțuri ascuțite, încercați pilirea lor.

PRODUSE DE ÎNGRIJIRE ZILNICĂ
PENTRU PIELEA CU TENDINȚĂ ATOPICĂ

Este important să îngrijiți pielea delicată a bebelușului cu cea mai mare atenție. Alegeți produse fără parfum, care nu conțin ingrediente dure precum alcoolul sau săpunul și care sunt special concepute pentru bebeluși.

La Roche-Posay, recomandat de peste 90.000 de medici dermatologi, dezvoltă produse dermatocosmetice special concepute pentru pielea cu tendință atopică a bebelușilor, care să completeze tratamentul prescris de medic. Gama noastră LIPIKAR creată pentru îngrijirea pielii uscate cu tendință atopică nu conține parfum, este îmbogățită cu Niacinamidă și cu Unt de Shea.

• Calmează imediat senzația de mâncărime cauzată de uscăciunea pielii
• Repară filmul hidrolipidic (bariera pielii)
Restaurează echilibrul bacteriilor benefice de la nivelul pielii
• Reduce frecvența puseurilor de uscăciune severă

 

LIPIKAR Syndet este o cremă de spălare delicată, potrivită pentru pielea fragilă și uscată a bebelușilor.

Câteva picături din uleiul de spălare LIPIKAR Huile Lavante pot fi adăugate în apa pentru a proteja pielea bebelușilor.

LIPIKAR Baume AP+M este un balsam delicat care ajută la ameliorarea uscăciunii cauzate de pielea cu tendință atopică.

De reținut: rutina LIPIKAR Syndet și LIPIKAR Baume AP+M a fost testată în maternități și este potrivită pentru nou-născuți, încă din primele zile de viață.


Descoperiți în continuare sfaturile specialiștilor privind rutina de îngrijire pentru pielea sensibilă a bebelușilor și intrați AICI pentru a afla recomandările experților în ceea ce privește pielea cu tendință atopică a bebelușilor.

DERMATITA DE SCUTEC
SAU IRITAȚIA DE SCUTEC

Deși foarte des întâlnită, iritația de scutec poate cauza disconfort

Majoritatea bebelușilor vor suferi de iritația de scutec la un moment dat, diferența fiind făcută de gradul de severitate. Indiferent de denumire, iritația de scutec se caracterizează prin piele roșie și inflamată în zona fundulețului bebelușului.

Din ce cauză apare iritația de scutec?

Mediul umed din interiorul scutecului este un loc ideal pentru dezvoltarea anumitor bacterii. Contactul cu enzimele digestive din scaune sau amoniacul din urină sunt factori care cauzează inflamația și iritarea (dermatita) fundulețului bebelușilor.

Frecarea și compresia au și ele un impact: scutecele prea fixe sau care sunt puse greșit crează fricțiune care poate favoriza apariția iritației de scutec.

Substanțele chimice din anumiți detergenți de spălare sau din anumite produse de îngrijire a pielii pot fi iritante și chiar cu potențial alergic.

În plus, utilizarea antibioticelor poate uneori să deranjeze echilibrul bacteriilor benefice de la suprafața pielii.

SFATURI UTILE
PENTRU PREVENIREA IRITAȚIEI DE SCUTEC

Este important să țineți sub control dermatita de scutec pentru a preveni infectarea

Iritația de scutec simplă sau dermatita de scutec, poate aduce neplăceri și disconfort bebelușilor, dar există și riscul de infecție. Când iritația de scutec se infectează, în pliurile pielii apare roșeața însoțită de bubițe, uneori și bășici cu puroi. Dacă observați aceste semne de infecție, consultați medicul pediatru sau medicul de familie imediat.

Știați că? Între 10 și 15% dintre consultațiile dermatologice sunt din cauza iritației de scutec.

Sfaturi utile pentru a evita iritația de scutec:

• Spălați fundulețul bebelușilor cu un produs delicat de curățare. Uscați ușor prin tapotare fundulețul bebelușului și pliurile pielii.
• Schimbați frecvent scutecele pentru a reduce timpul petrecut în contact cu urina și scaunele (asta poate însemna schimbarea scutecelor chiar și noaptea dacă bebelușul se trezește cu o iritație de scutec).
• Curățați fundulețul cu blândețe și lăsați pielea să se aerisească înainte de a îmbrăca bebelușul.
• Aplicați o cremă de protecție după schimbarea fiecărui scutec.
• Folosiți creme și loțiuni hipoalergenice, fără parfum și fără alcool.

PRODUSE DE ÎNGRIJIRE ZILNICĂ
PENTRU REDUCEREA IRITAȚIILOR FUNDULEȚULUI

Alegerea produselor potrivite pentru rutina zilnică de îngrijire ajută la reducerea iritației de scutec. Produsele La Roche-Posay, recomandate de către medicii dermatologi, vin în ajutorul pielii bebelușilor cu tendință atopică.

Alegeți pentru spălarea bebelușului LIPIKAR Syndet AP+, având o formulă de curățare ultra-delicată. Sfat important: Evitați folosirea mănușilor sau a bureților de baie care pot zgâria pielea, creând astfel iritații celui mic.

SEROZINC conține sulfat de zinc pentru curățarea și calmarea pielii bebelușilor.

După curățare, aplicați un strat generos de cremă CICAPLAST Baume B5 de două ori pe zi.

Descoperiți în continuare sfaturile specialiștilor privind rutina de îngrijire pentru pielea sensibilă a bebelușilor și intrați AICI pentru a afla recomandările experților în ceea ce privește pielea cu tendință atopică a bebelușilor.

PIELEA SENSIBILĂ
A BEBELUȘILOR

Bebelușii au pielea delicată și mulți dintre micuți se confruntă câteodată cu iritații. Deși are aceeași structură ca pielea adulților, pielea bebelușilor este mai vulnerabila la agresori externi precum substanțele chimice și poluarea. Căldura, poluarea, fricțiunea dintre haine și piele, toate pot cauza iritații ce intensifică senzația de mâncărime în cazul copiilor mici. Deși nu reprezintă un lucru grav, acestea pt crea disconfort și neplăceri bebelușilor.

Medicii pediatri și dermatologi recomandă copiilor sub vârsta de trei ani să nu fie expuși direct la soare, pentru că pielea lor este mai sensibilă la razele ultraviolete. Observație: Chiar dacă bebelușii și copiii stau la umbră și nu sunt expuși direct la soare, protecția solară împotriva razelor lungi UVA este necesară deoarece aceste raze dăunătoare tot pot pătrunde în pielea copiilor.

SFATURI DE ÎNGRIJIRE
PENTRU PIELEA SENSIBILĂ A COPIILOR MICI

Pași simpli de urmat pentru a asigura confortul bebelușului

Pentru a vă asigura că bebelușul se bucură de confort și de o stare de bine, este important să găsiți rutina si produsele de îngrijire potrivie, păstrând totul cât mai simplu.

• Pentru haine, alegeți un detergent hipoalergenic, sigur pentru bebeluși. Spălați-vă hainele tot cu același detergent, pentru că bebelușul va petrece mult timp în contact cu hainele și așternuturile dvs.
• Pielea bebelușilor trebuie curățată și hidratată zilnic. O baie care sa dureze între 5-10 minute, în care temperatura apei să nu depășească 37 de grade, este suficientă pentru curățarea pielii unui copil mic.
• Uscați pielea bebelușului printr-o mișcare ușoară de tapotare.
• Aplicați cremă pe pielea bebelușului în interval de maxim 10 minute după baie.
• Folosiți produse delicate și fără parfum.
• Când petreceți timp în aer liber, folosiți întotdeauna o protecție împotriva soarelui, o pălărie sau o cremă SPF cu grad de protecție ridicat special concepută pentru bebeluși.
• Schimbați scutecul frecvent.
• Așteptați câteva zile înainte de introducere unui nou aliment în dietă.

PRODUSE DE ÎNGRIJIRE ZILNICĂ PENTRU BEBELUȘI

Pielea bebelușilor necesită formule ultra-delicate și minimaliste. La Roche-Posay este marca cu expertiză în îngrijirea pielii bebelușilor și cu un angajament ferm privind siguranța.

CICAPLAST Lavant B5 este o spumă de spălare ultra-delicată, potrivită pentru bebelușii cu piele normală.

O opțiune potrivită pentru pielea cu tendință atopică este LIPIKAR Syndet AP+, o cremă de spălare fără săpun și fără parfum, ce hidratează pielea prin Untul de Shea și calmează cu ajutorul Niacinamidei. Bine de știut: Acest produs a fost testat pe nou-născuți într-un studiu clinic sub control pediatric.

Aplicați un strat gros de CICAPLAST Baume B5 pentru a calma, repara și proteja fundulețul, spatele genunchilor, subrațul și alte pliuri ale pielii unde există riscul de iritații.

Pentru pielea uscată de pe fața sau corpul bebelușului, încercați LIPIKAR Baume AP+M, un emolient ultra-calmant cu textură bogată care a fost testat pe nou-născuți, demonstrând toleranța sa optimă.

Pentru protecția solară a bebelușilor alegeți ANTHELIOS Dermo-Pediatrics SPF 50+ Baby Lotion ce oferă o formulă delicată, tolerantă și eficientă, asigurând protecție ridicată împotriva UVA, UVB și a razelor lungi UVA, chiar și în cazul expunerii indirecte. Textura asemănătoare unui cocon care hidratează și hrănește pielea bebelușilor pentru o protecție optimă.

Dacă pielea bebelușului devine iritată, tratați zona cuapa termală LA ROCHE POSAY. Datorită proprietăților naturale calmante, reduce imediat iritațiile pielii. Lăsați să acționeze un minut înainte să ștergeți excesul.

 

Dați clic AICI pentru a descoperi sfaturile specialiștilor despre îngrijirea pielii cu tendință atopică și AICI pentru dermatita de scutec [link către: h2 Dermatita de scutec, sau iritația de scutec].

 

ADEVĂRAT
SAU FALS

PUSEURILE DE ATOPIE
POT FI DECLANȘATE DE STRES.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Nu există o explicație, însă experții au confirmat că emoțiile, șocul și stresul pot juca un rol semnificativ în declanșarea puseurilor de atopie. Cu toate acestea, dermatita atopică este cunoscută ca fiind o afecțiune genetică. În cazul în care stresul reprezintă factorul declanșator, este importantă găsirea unor tehnici de gestionare a acestor emoții precum practica mindfulness.
Aflați mai multe

POATE DIETA
SĂ AGRAVEZE DERMATITA ATOPICĂ?

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Unele alimente pot acționa ca factori declanșatori pentru atopie, provocând puseuri. În cazul în care considerați că alimentația poate fi un factor agravant al dermatitei atopice, consultați un medic specialist care poate efectua teste de sânge și teste alergologice, identificând alergiile existente la anumite alimente (alimentele cu potențial alergen cel mai des întâlnite sunt arahidele, laptele, soia, glutenul, peștele și ouăle).
Aflați mai multe

DERMATITA ATOPICĂ
DISPARE CU TIMPUL.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

În funcție de copil, dermatita atopică poate dura câteva luni până la câțiva ani. Jumătate dintre copiii care au fost diagnosticați cu dermatită atopică ca bebeluși pot scăpa de această afecțiune până la vârsta de cinci ani. În unele cazuri, dermatita atopică persistă până la maturitate, dar acest lucru este imposibil de prezis. Nu există tratament definitiv pentru dermatita atopică, însă această afecțiune poate fi gestionată cu un ritual de îngrijire corect.
Aflați mai multe

DERMATITA ATOPICĂ
POATE FI CONTAGIOASĂ.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Dermatita atopică sau eczema este o afecțiune genetică și nu este deloc contagioasă. Tratamentul pentru simptomele dermatitei atopice se bazează pe substituenți de săpun, emolienți și corticosteroizi topici.
Aflați mai multe
Laroche-Posay Romania questionmark

ȘTIAȚI CĂ?

crema de curatare, delicata

Rutina LIPIKAR SYNDET AP+ și LIPIKAR BAUME AP+M oferă eficacitate împotriva mâncărimii, îmbunătățind calitatea somnului pentru persoanele cu piele cu tendință atopică.

DESCOPERIȚI
GAMA CARE RĂSPUNDE ACESTEI NEVOI

LIPIKAR este gama Nr. 1 în Europa în categoria produselor de curățare și îngrijire destinate pielii sensibile, foarte uscate, predispuse la atopie, având produse potrivite pentru întreaga familie, de la nou-născuți la seniori. 

ANGAJAMENTELE NOASTRE
PRIVIND SIGURANȚA

Standarde de siguranță superioare regulamentelor cosmetice internaționale.

Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

100% DIN PRODUSE
TESTATE ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără nicio reacție alergică
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai sigure ambalaje alături doar de conservanții necesari, pentru a garanta toleranță și eficacitate intacte în timp.
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ CORECTĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu medici dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin doar ingredientele esențiale, în doza activă corectă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE PE
PIELEA FOARTE SENSIBILĂ

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.

CONSULTAȚI TOATE ARTICOLELE
DESPRE DERMATITA ATOPICĂ

placeholder COPIII CU DERMATITĂ ATOPICĂ
ȘI PROBLEMELE DE SOMN
aflați mai multe