COPIII CU DERMATITĂ ATOPICĂ
ȘI PROBLEMELE DE SOMN

Article Read Duration 5 min citire

90% dintre copiii care suferă de pielea uscată cu tendință atopică, predispusă la mâncărime, se confruntă și cu probleme legate de somn. Lipsa somnului provocate de pielea uscată și a senzației de mâncărime poate avea un impact real asupra vieții de zi cu zi, copiii confruntându-se cu lprobleme de concentrare și iritabilitate. Din fericire, există soluții pentru a ajuta copiii să se bucure de un somn mai bun pe timpul nopții:

• Păstrați o temperatură moderată în dormitor și folosiți așternuturi și pijamale de bumbac pentru a evita supraîncălzirea
• Pentru a evita cusaturile sau etichetele care pot zgâria, puneți pe dos pijamalele copiilor.
• Adoptați o rutină specifică pe timpul nopții: La băița înainte de culcare folosiți un produs care înlocuiește săpunul, cum ar fi LIPIKAR Syndet AP+ urmat apoi de un emolient.
• Un emolient creat special pentru pielea predispusă la atopie cum este LIPIKAR Baume AP+ poate reduce senzațiile de mâncărime și poate îmbunătăți calitatea somnului copilului.
• Asigurați-vă că există LIPIKAR Stick AP+ lângă patul copilului pentru a reduce crizele de mâncărime de pe timpul nopții.

CE IMPACT ARE PIELEA PREDISPUSĂ LA DERMATITĂ ATOPICĂ ÎN SOMNUL COPIILOR

Senzațiile de mâncărime cauzate de dermatita atopică pot afecta diferite perioade ale somnului:

Adormirea: În general, copiii adorm în 30 de minute, în timp ce copiii cu piele atopică au nevoie de un timp dublu.
Trezirea pe timpul nopții: Copiii cu pielea normală tind să se trezească o singură dată pe noapte, în timp copiii cu dermatită atopică se trezesc de 3-4 ori mai des.
Revenirea la somn: Copiii care nu suferă de atopie pot adormi la loc în 20 de minute, în timp ce acest interval se mărește în cazul copiilor afectați de dermatita atopică.
Eficiența somnului: În timpul nopții, copiii petrec aproximativ 85% din timp dormind. Pentru copiii cu pielea predispusă la atopie, acest procent scade sub 75%.

CARE SUNT EFECTELE DERMATITEI ATOPICE
ASUPRA SOMNULUI ȘI A VIEȚII DE ZI CU ZI A COPIILOR?

Pielea predispusă la dermatita atopică afectează somnul copiilor și aceasta are un efect secundar asupra mai multor aspecte ale vieții lor de zi cu zi. În afara senzației de oboseală, 87% se simt iritați și au schimbări de dispoziție pe timpul zilei, imediat după ce au avut o noapte dificilă. 80% dintre copii se confruntă cu senzația de neliniște pe întreaga durată a zilei următoare. 42% dintre aceștia nu se pot concentra pe durata zilei, ceea ce poate afecta progresul școlar.

Descoperiți în continuare recomandările noatre pentru a îmbunătăți calitatea somnului copiilor care se confruntă cu pielea uscată.

CUM POT FI AJUTAȚI COPIII CU PIELEA PREDISPUSĂ LA DERMATITĂ ATOPICĂ

1Toate statisticile acestui articol sunt preluate din următoarele 2 studii:
Impactul dermatitei atopice asupra calității vieții, la copiii și adulții spanioli: Studiul PSEDA, 323 pacienți
Severitatea bolii, mâncărimea și calitatea somnului la pacienții cu dermatită atopică, Bruce G Bender, 20 de pacienți

CUM SĂ TE BUCURI DE O NOAPTE ODIHNITOARE

Când vorbim de dermatita atopică, există nenumărate lucruri pe care le putem face pentru a îmbunătăți șansa copilului de a se bucura de o noapte liniștită:

Păstrați o temperatură moderată în cameră. Acest lucru înseamnă să opriți încălzirea în timpul iernii și să lăsați fereastra deschisă în timpul verii. Astfel copilul nu va mai transpira, fenomen care îi poate agrava senzația de mâncărime.
Creșterea umidității. Folosirea unui umidificator în camera copilului va crea un mediu mai umed care nu va lăsa pielea să se usuce, făcând-o, prin urmare, mai puțin expusă senzației de mâncărime.
Spuneți stop mâncării nesănătoase. Studiile au arătat că mâncarea procesată, cu conținut mare de zahăr, poate crește senzația de mâncărime. Optați pentru gustări naturale, sănătoase, mai ales înainte de a merge la culcare.
• Deși poate fi tentant, încercați să evitați să vă urcați în pat alături de copil. Ați încălzi și mai mult patul, sporind senzația de mâncărime.
• Folosiți așternuturi și pijamale din bumbac ce ajuta la păstrarea unei temperaturi moderate, lasă pielea să respire și reduc transpirația.
• Puneți pe dos pijamalele copiilor pentru a evita prezența cusăturilor sau a etichetelor care zgârie.
• Păstrați o rutină a somnului adaptată nevoilor copilului. O bună rutină începe cu o baie sau un duș folosind un înlocuitor de săpun cum ar fi LIPIKAR Syndet AP+.
• Aplicați întotdeauna un emolient onctuos după spălare și înainte de culcare. LIPIKAR Baume AP+M calmează imediat și pe termen îndelungat pielea predispusă la atopie, distanțând puseurile de uscăciune severă. Folosiți produsul înainte de culcare pentru a reduce, pe cât posibil, senzația de purit pe timpul nopții, ceea ce îi va ajuta pe toți să se bucure de un somn odihnitor și fără întreruperi!
• Asigurați-vă că lângă patul copilului există LIPIKAR Stick AP+ pentru a putea să îl folosească atunci când se trezește noaptea și a opri imediat senzația de mâncărime!

Pentru a afla mai multe despre studiul clinic efectuat de La Roche-Posay care dovedește că o rutină zilnică înainte de culcare, specifică pielii predispuse la dermatita atopică, poate reduce senzația de mâncărime și de scărpinare la jumătate, faceți clic aici AICI

Pentru recomandări privind modul în care vă puteți ajuta copilul să rezisteimpulsului de a se scărpina, faceți clic AICI

 

Doriți un sfat de la un specialist în problemele somnului pentru a-l ajuta pe copil să doarmă? Încercați AICI 

 

 

ADEVĂRAT
SAU FALS

PUSEURILE DE ATOPIE
POT FI DECLANȘATE DE STRES.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Nu există o explicație, însă experții au confirmat că emoțiile, șocul și stresul pot juca un rol semnificativ în declanșarea puseurilor de atopie. Cu toate acestea, dermatita atopică este cunoscută ca fiind o afecțiune genetică. În cazul în care stresul reprezintă factorul declanșator, este importantă găsirea unor tehnici de gestionare a acestor emoții precum practica mindfulness.
Aflați mai multe

POATE DIETA
SĂ AGRAVEZE DERMATITA ATOPICĂ?

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Unele alimente pot acționa ca factori declanșatori pentru atopie, provocând puseuri. În cazul în care considerați că alimentația poate fi un factor agravant al dermatitei atopice, consultați un medic specialist care poate efectua teste de sânge și teste alergologice, identificând alergiile existente la anumite alimente (alimentele cu potențial alergen cel mai des întâlnite sunt arahidele, laptele, soia, glutenul, peștele și ouăle).
Aflați mai multe

DERMATITA ATOPICĂ
DISPARE CU TIMPUL.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

În funcție de copil, dermatita atopică poate dura câteva luni până la câțiva ani. Jumătate dintre copiii care au fost diagnosticați cu dermatită atopică ca bebeluși pot scăpa de această afecțiune până la vârsta de cinci ani. În unele cazuri, dermatita atopică persistă până la maturitate, dar acest lucru este imposibil de prezis. Nu există tratament definitiv pentru dermatita atopică, însă această afecțiune poate fi gestionată cu un ritual de îngrijire corect.
Aflați mai multe

DERMATITA ATOPICĂ
POATE FI CONTAGIOASĂ.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Dermatita atopică sau eczema este o afecțiune genetică și nu este deloc contagioasă. Tratamentul pentru simptomele dermatitei atopice se bazează pe substituenți de săpun, emolienți și corticosteroizi topici.
Aflați mai multe

DESCOPERIȚI
GAMA CARE RĂSPUNDE ACESTEI NEVOI

LIPIKAR este gama Nr. 1 în Europa în categoria produselor de curățare și îngrijire destinate pielii sensibile, foarte uscate, predispuse la atopie, având produse potrivite pentru întreaga familie, de la nou-născuți la seniori. 

ANGAJAMENTELE NOASTRE
PRIVIND SIGURANȚA

Standarde de siguranță superioare regulamentelor cosmetice internaționale.

Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

100% DIN PRODUSE
TESTATE ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără nicio reacție alergică
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ CORECTĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu medici dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin doar ingredientele esențiale, în doza activă corectă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE
PE PIELEA FOARTE SENSIBILĂ

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai sigure ambalaje alături doar de conservanții necesari, pentru a garanta toleranță și eficacitate intacte în timp.

CONSULTAȚI TOATE ARTICOLELE
DESPRE DERMATITA ATOPICĂ

placeholder CE ESTE DERMATITA ATOPICĂ?
TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI, DE LA CAUZE LA SOLUȚII.
Descoperiți acum