ECZEMA ATOPICĂ LA COPII:
CONFRUNTAREA CU IRITAȚIILE PIELII CARE PROVOACĂ MÂNCĂRIME ÎN TIMPUL SOMNULUI

Article Read Duration 3 min citire

Eczema sau dermatita atopică la copii poate fi extrem de dificilă în timpul somnului, deoarece senzația de mâncărime și puseurile de eczemă interferează cu somnul. Pentru a veni în sprijinul copiilor (și părinților) care își doresc o noapte liniștită:

• Pregătiți-vă ritualul pentru somn cu o baie călduță urmată de aplicarea unui emolient potrivit pentru pielea cu tendință atopică
• Asigurați-vă că temperatura corpului se păstrează în limite moderate folosind așternuturi ușoare și pijamale de bumbac. Opriți încălzirea în timpul iernii și lăsați fereastra deschisă în timpul verii
• Păstrați la îndemână un Lipikar Stick AP+ pentru a ajuta la eliminarea senzației de mâncărime în timpul nopții

ECZEMA ATOPICĂ LA COPII:
DIFICILĂ MAI ALES ÎN TIMPUL SOMNULUI

Eczema declanșează adesea atacul în timpul nopții

Noaptea poate fi un moment dificil atunci când suferiți de eczemă atopică. Vă puteți trezi în repetate rânduri din cauza puseurilor de mâncărime (eczema pe mâini, pe față și pe orice altă parte a corpului), lucru care poate contribui la oboseală în următoarea zi. Deci care este cel mai bun mod de a vă asigura că aveți o noapte liniștită?

PREGĂTIREA PENTRU SOMN
CU RUTINA CORECTĂ

O rutină de somn alături de o rutină de îngrijire corectă pentru pielea cu tendință atopică poate face minuni

Respectarea aceleiași rutine în fiecare noapte ajută să vă bucurați de un somn odihnitor în timpul nopții.

  • O idee bună este să începeți cu o baie călduță. Folosiți pentru spălare produse de curățare cu formule special concepute pentru pielea predispusă la dermatita atopică cum ar fi Lipikar Syndet AP+
  • Ulterior, aplicați produsele emoliente pentru îngrijirea pielii predispuse la atopie a celui mic
  • La final, alegeți o activitate care vă ajută să vă relaxați. Poate vă bucurați de o poveste la culcare alături de cel mic. Încercați să nu utilizați prea multe ecrane luminoase precum telefoanele, tabletele sau televizorul - lumina albastră îI creează impresia creierului că este dimineață!

Dacă sunteți pregătiți de somn, citiți în continuare sfaturile experților ce ajută la eliminarea mâncărimii.

MENȚINEȚI O TEMPERATURĂ MODERATĂ ÎN PAT

Un pat prea călduros este un declanșator principal pentru eczema atopică

Știați că temperatura ridicată a mediului ambiant este adesea cauza principala care declanșează mâncărimea sâcâitoare din timpul nopții?

Descoperiți câteva sfaturi simple care pot ajuta pielea să respire și să se mențină la o temperatură rezonabilă în timpul somnului:

Iarna, asigurați-vă că sistemul de încălzire nu este setat la o temperatură prea mare și nu vă înveliți cu prea multe pături.

Vara, încercați să dormiți cu fereastra deschisă sau renunțați la pijamale.

Dacă purtați pijamale, asigurați-vă că sunt de bumbac și încercați să le purtați pe dos pentru a evita prezența cusăturilor care zgârie și care pot declanșa, de asemenea, senzația de mâncărime.

Dacă aveți toate cele de mai sus, iar pielea dvs. predispusă la eczemă se confruntă cu o senzație de mâncărime, avem pentru dvs. o baghetă magică pentru îndepărtarea mâncărimii!

PĂSTRAȚI STICKUL
LÂNGĂ PAT

Gândiți-vă la el ca la o super cremă miraculoasă concentrată pentru eczema atopică pentru copii mari și mici.

Chiar și cu o rutină A+ și pijamale perfecte, există’ întotdeauna șansa de a vă trezi cu senzația de mâncărime. Nu vă panicați! Ajunge să vă luați stickul, să îl aplicați pe zona cuprinsă de mâncărime și pielea dvs. se va calma, însemnând că puteți reveni la ocupația importantă de a vă odihni!

Noaptea poate fi dură uneori când ai o piele predispusă la eczemă atopică. Dar, cu rutina corectă, puteți ajuta la calmarea puseurilor și puteți face nopțile mai liniștite.

Rețineți: când apare senzația de mâncărime, apelați la stick!

Apăsați  pentru a descoperi care sunt cele mai confortabile haine care pot fi purtate atunci când vă confruntați cu eczema atopică

Și descoperiți  sfaturi despre cum se ține sub control eczema atopică pentru a avea rezultate mai bune la școală

ADEVĂRAT
SAU FALS

PUSEURILE DE ATOPIE
POT FI DECLANȘATE DE STRES.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Nu există o explicație, însă experții au confirmat că emoțiile, șocul și stresul pot juca un rol semnificativ în declanșarea puseurilor de atopie. Cu toate acestea, dermatita atopică este cunoscută ca fiind o afecțiune genetică. În cazul în care stresul reprezintă factorul declanșator, este importantă găsirea unor tehnici de gestionare a acestor emoții precum practica mindfulness.
Aflați mai multe

POATE DIETA
SĂ AGRAVEZE DERMATITA ATOPICĂ?

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Unele alimente pot acționa ca factori declanșatori pentru atopie, provocând puseuri. În cazul în care considerați că alimentația poate fi un factor agravant al dermatitei atopice, consultați un medic specialist care poate efectua teste de sânge și teste alergologice, identificând alergiile existente la anumite alimente (alimentele cu potențial alergen cel mai des întâlnite sunt arahidele, laptele, soia, glutenul, peștele și ouăle).
Aflați mai multe

DERMATITA ATOPICĂ
DISPARE ÎN TIMP.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

În funcție de copil, dermatita atopică poate dura câteva luni până la câțiva ani. Jumătate dintre copiii care au fost diagnosticați cu dermatită atopică ca bebeluși pot scăpa de această afecțiune până la vârsta de cinci ani. În unele cazuri, dermatita atopică persistă până la maturitate, dar acest lucru este imposibil de prezis. Nu există tratament definitiv pentru dermatita atopică, însă această afecțiune poate fi gestionată cu un ritual de îngrijire corect.
Aflați mai multe

DERMATITA ATOPICĂ
POATE FI CONTAGIOASĂ.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Dermatita atopică sau eczema este o afecțiune genetică și nu este deloc contagioasă. Tratamentul pentru simptomele dermatitei atopice se bazează pe substituenți de săpun, emolienți și corticosteroizi topici.
Aflați mai multe

DESCOPERIȚI
GAMA CARE RĂSPUNDE ACESTEI NEVOI

LIPIKAR este gama Nr. 1 în Europa în categoria produselor de curățare și îngrijire destinate pielii sensibile, foarte uscate, predispuse la atopie, având produse potrivite pentru întreaga familie, de la nou-născuți la seniori. 

ANGAJAMENTELE NOASTRE
PRIVIND SIGURANȚA

Standarde de siguranță superioare regulamentelor cosmetice internaționale.

Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

100% DIN PRODUSE
TESTATE ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără nicio reacție alergică
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ CORECTĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu medici dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin doar ingredientele esențiale, în doza activă corectă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE
PE PIELEA FOARTE SENSIBILĂ

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai sigure ambalaje alături doar de conservanții necesari, pentru a garanta toleranță și eficacitate intacte în timp.

CONSULTAȚI TOATE ARTICOLELE
DESPRE DERMATITA ATOPICĂ

placeholder DERMATITA ATOPICĂ LA COPII: RITUALUL CORECT DE ÎMBĂIERE CARE POATE CALMA DERMATITA ATOPICĂ
aflați mai multe