DERMATITA ATOPICĂ LA BEBELUȘI ȘI COPII

Deoarece dermatita atopică tinde să afecteze bebelușii și copiii mici - și deseori cauzează mult disconfort - este important pentru părinți să înțeleagă pașii simpli care îi pot ajuta să aibă parte de zile liniștite și nopți cu somn odihnitor pentru întreaga familie.

ÎNTREBĂRI
ȘI RĂSPUNSURI

1 quote-marks

Care este cauza apariției dermatitei atopice la bebeluși?

Dermatita atopică este o afecțiune ereditară care se moștenește din familie. Pielea nu produce suficiente substanțe grase pentru a se proteja, rămânând vulnerabilă în fața atacurilor alergenilor și al substanțelor iritante. Acest fenomen provoacă pierderea apei din piele, uscarea acesteia și apariția senzației de mâncărime, adesea pe obraji, bărbie și la încheieturi. În majoritatea cazurilor, eczema dispare până la vârsta școlară, însă aceasta poate persista chiar și până la vârsta adultă .


Aflați mai multe

A fost de ajutor? 

1 quote-marks

Eczema provoacă mâncărime?

Da! Mâncărimea sau pruritul este una dintre principalele caracteristici ale eczemei (dermatitei atopice). Bariera de la suprafața pielii este afectată, ceea ce înseamnă că alergenii și factorii iritanți pot pătrunde în profunzimea acesteia, cauzând inflamare, amplificând senzația de prurit.

Eczemele uscate însoțite de prurit pot fi ținute sub control printr-o rutină adaptată pielii cu tendință atopică: folosirea unei creme de spălare fără săpun și aplicarea de două ori pe zi a unui emolient ce ajută la reechilibrarea microbiomului cutanat.Aflați mai multe

A fost de ajutor? 

1 quote-marks

Este dermatita atopică molipsitoare?

Dermatita atopică nu este contagioasă și nu se transmite de la o persoană la alta. Eczemele apar pe anumite zone ale corpului. La bebeluși, acestea se regăsesc cel mai adesea pe obraji și bărbie în timp ce, la copiii mai mari, afectează adesea pliurile pielii din zona gâtului, coatelor și genunchilor. Este important să îi învățăm pe copii metode prin care să evite scărpinarea leziunilor provocate de eczemă, deoarece acestea se pot extinde, afectând zone din ce în ce mai mari de piele.

Aflați mai multe

A fost de ajutor? 

1 quote-marks

Cum identificăm dermatita atopică?

La bebeluși, dermatita atopică se prezintă prin zone roșii, descuamate, aspre, mai ales pe obraji și pe bărbie. Pe măsură ce copilul crește, eczemele apar mai ales pe gât și în pliurile pielii din jurul umerilor, încheieturilor și în spatele genunchilor. Zonele cu eczemă pot fi însoțite de scărpinare și pot sângera. Se pot forma și bășici care pot supura. În timp, pielea capătă o textură îngroșată și aspră.


Aflați mai multe

A fost de ajutor? 

1 quote-marks

Este dermatita atopică contagioasă?

Nu! Dermatita este o afecțiune atopică (alergică) care se moștenește din familie și afectează în principal bebelușii și copiii. Dermatita atopică nu este “molipsitoare”.

Aflați mai multe

A fost de ajutor? 

ADEVĂRAT
SAU FALS

PUSEURILE DE ATOPIE
POT FI DECLANȘATE DE STRES.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Nu există o explicație, însă experții au confirmat că emoțiile, șocul și stresul pot juca un rol semnificativ în declanșarea puseurilor de atopie. Cu toate acestea, dermatita atopică este cunoscută ca fiind o afecțiune genetică. În cazul în care stresul reprezintă factorul declanșator, este importantă găsirea unor tehnici de gestionare a acestor emoții precum practica mindfulness.
Aflați mai multe

POATE DIETA
SĂ AGRAVEZE DERMATITA ATOPICĂ?

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Unele alimente pot acționa ca factori declanșatori pentru atopie, provocând puseuri. În cazul în care considerați că alimentația poate fi un factor agravant al dermatitei atopice, consultați un medic specialist care poate efectua teste de sânge și teste alergologice, identificând alergiile existente la anumite alimente (alimentele cu potențial alergen cel mai des întâlnite sunt arahidele, laptele, soia, glutenul, peștele și ouăle).
Aflați mai multe

DERMATITA ATOPICĂ
DISPARE ÎN TIMP.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

În funcție de copil, dermatita atopică poate dura câteva luni până la câțiva ani. Jumătate dintre copiii care au fost diagnosticați cu dermatită atopică ca bebeluși pot scăpa de această afecțiune până la vârsta de cinci ani. În unele cazuri, dermatita atopică persistă până la maturitate, dar acest lucru este imposibil de prezis. Nu există tratament definitiv pentru dermatita atopică, însă această afecțiune poate fi gestionată cu un ritual de îngrijire corect.
Aflați mai multe

DERMATITA ATOPICĂ
POATE FI CONTAGIOASĂ.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Dermatita atopică sau eczema este o afecțiune genetică și nu este deloc contagioasă. Tratamentul pentru simptomele dermatitei atopice se bazează pe substituenți de săpun, emolienți și corticosteroizi topici.
Aflați mai multe

ECZEMA

Aflați în articolul de mai jos sfaturi despre rutina completă de îngrijire potrivită pentru pielea cu tendință atopică a nou-născuților și recomandări de produse ultra-delicate, hidratante și cu efect calmant. Descoperiți și informații despre modul în care pot fi ameliorate iritațiile de scutec ale bebelușilor.

Citiți și articolele dedicate pentru copiii cu pielea cu tendință atopică și descoperiți sfaturi utile care ajută la gestionarea acestei afecțiuni. Am adunat sfaturi de la specialiști alături de recomandări de produse inovatoare care vin în ajutorul parinților și copiilor care se confruntă cu dermatita atopică.

Laroche-Posay Romania questionmark

ȘTIAȚI CĂ?

ANGAJAMENTELE NOASTRE
PRIVIND SIGURANȚA

Standarde de siguranță superioare regulamentelor cosmetice internaționale

Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

100% DIN PRODUSE
TESTATE ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără nicio reacție alergică
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai sigure ambalaje alături doar de conservanții necesari, pentru a garanta toleranță și eficacitate intacte în timp.
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ CORECTĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu medici dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin doar ingredientele esențiale, în doza activă corectă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE
PE PIELEA FOARTE SENSIBILĂ

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.

DRAGI
CITITORI

Informațiile afișate aici au doar scop educativ general și nu trebuie, în niciun caz, să înlocuiască sfatul profesional medical. Trebuie să cereți întotdeauna sfatul personalului medical calificat pentru orice întrebare de natură medicală.