ÎMI REVITALIZEZ
CORPUL ȘI PIELEADupă ce ați terminat tratamentele împotriva cancerului este important să continuați să aveți grijă de dvs. în săptămânile și lunile următoare. Deși ați depășit perioada cea mai dificilă a tratamentului pentru cancer, este esențial să continuați cu rutina potrivită de îngrijire a pielii pe care ați deprins-o în timpul tratamentului. Pielea dvs. va avea nevoie de mai multă iubire și îngrijire în acestă perioadă, deoarece este posibil să resimțiți în continuare o anumită sensibilitate, uscăciune sau iritare. Pentru a evita aceste efecte asupra pielii dvs. după tratamentul oncologic, în anumite situații, precum expunerea la soare, va fi nevoie să luați măsuri suplimentare.Deoarece ați luptat împotriva cancerului mult timp este posibil să aveți nevoie de timp pentru a vă reconstrui puterea fizică și emoțională. Ascultarea sfaturilor venite de la alte persoane care trăiesc cu cancer vă poate oferi o perspectivă nouă asupra propriei situații. Asociațiile pacienților oncologici vă pot ajuta în acest sens. În astfel de grupuri, veți avea posibilitatea de a împărtăși experiența dvs. și veți putea interacționa cu persoane aflate în aceeași situație.

În timp ce unele cicatrici ar trebui masate numai sub supravegherea unui profesionist din domeniul medical, există câteva sfaturi de bază, aprobate de Fundația Britanică pentru Piele, care vă pot aduce alinare. Nu uitați să vă consultați cu personalul medical care vă supraveghează înainte de a încerca orice tip de masaj. Protecția solară, în special pentru cicatricile după tratamentul împotriva cancerului, este esențială.

Schimbările prin care trece pielea dvs. pot părea copleșitoare. Consultarea unui specialist în dermatologie vă poate ușura parcursul, mai ales dacă în urma tratamentului oncologic pe care l-ați urmat vă simțiți slăbit. Unii pacienți cu cancer aleg să viziteze Centrul Termal La Roche-Posay din Franța. Centrul de terapie este renumit la nivel internațional pentru specializarea în afecțiuni ale pielii sensibile, oferind și multe tratamente de „wellbeing”. Astfel, vă puteți trata corpul, pielea și mintea în același timp, fapt ce poate fi considerat un răgaz binevenit pe drumul recuperării dvs.

MĂ CONECTEZ
CU ALȚI PACIENȚI ONCOLOGICI

"Acum este un moment oportun în care să continuați să căutați suportul altor persoane care au trecut prin lupta cu cancerul. În ultimii ani aceste conversații s-au mutat în mediul online, unde foști pacienți își împărtășesc experiențele. Mai mult, asociațiile pacienților oncologici vă pot oferi informații și sfaturi."