Ce este apa termală și de ce este un ingredient important pentru îngrijirea pielii?

Pielea ta are nevoie de hidratare și îngrijire în fiecare zi, iar apa termală este ingredientul natural activ care contribuie la o bună sănătate a sa. Bogată în minerale și oligoelemente, apa termală îți oferă o senzație de reîmprospătare și revigorare ori de câte ori o aplici pe față sau pe corp. Beneficiile apei termale sunt numeroase, mai ales că produsul poate fi folosit și pe pielea sensibilă a bebelușilor.

Probabil că ai auzit frecvent discutându-se despre apa termală ca ingredient esențial în îngrijirea pielii. În acest material, vei găsi informații despre ce este apa termală, ce proprietăți și beneficii are, dar și cum o poți include în rutina ta zilnică.

Ce este apa termală?

Apa termală este supranumită și „apa vie” pentru că provine de la izvoare de mare adâncime. Este bogată în seleniu și oligoelemente, are proprietăți de calmare și hidratare demonstrate științific. Stimulează buna sănătate a pielii, iar beneficiile sale unice o fac un ingredient activ esențial în îngrijirea zilnică.

Apa Termală La Roche-Posay are proprietăți naturale prebiotice, proprietăți care reechilibrează microbiomul pentru o piele mai puternică. Are efect calmant, antioxidant, antiiritare și de catifelare. O găsești sub formă de spray sau ca ingredient în compoziția diverselor produsele cosmetice așa cum sunt cremele sau loțiunile.

 

Proprietățile apei termale La Roche-Posay

Apa termală La Roche-Posay are PH neutru și poate fi folosită inclusiv de persoanele cu pielea cea mai sensibilă. Este potrivită atât pentru adulți, inclusiv pentru femeile însărcinate, cât și pentru nou-născuți și copii.

În compoziția sa, se regăsesc minerale și oligoelemente cu efecte benefice asupra pielii, cum sunt:

    ●Calciul - are proprietăți antiinflamatoare și o acțiune astringentă care previne încărcarea porilor cu impurități, diminuând astfel riscul apariției coșurilor și punctelor negre.
    ●Silicatul - un mineral care conține în structura sa siliciul, substanță care conferă elasticitate pielii.
    ●Seleniul - este un oligoelement esențial pentru echilibrul biologic al omului, care respinge efectele radicalilor liber asupra pielii, având un rol antioxidant puternic.
    ●Zincul - cu efect cicatrizant, lucru care duce la o vindecare mai rapidă a leziunilor la nivelul pielii.
    ●Cuprul - previne inflamarea pielii și are efect antiseptic.

Cum se aplică?

Apa termală se regăsește sub formă de spray, ceea ce o face ușor de utilizat ori de câte ori este nevoie. O singură pulverizare permite micropicăturilor de apă să pătrundă în piele. După aplicare, las-o să acționeze 3 minute, apoi usucă pielea prin tapotare cu ajutorul unei dischete demachiante sau a unui prosop.

Spray-ul cu apă termală poate fi folosit ori de câte ori simți nevoia. În general, tenul este cel care se bucură cel mai des de beneficiile sale. Apa termală poate fi inclusă în rutina ta de dimineață și seara, după curățarea feței. Pulverizează după demachiere sau pentru a fixa machiajul. Ia-o cu tine la plajă sau în sala de sport.

Beneficiile apei termale în îngrijirea pielii

Apa termală este ingredientul esențial în îngrijirea pielii tale datorită beneficiilor pe care le oferă: hidratare, revigorare, calmare sau uniformizare. Este ideală pentru folosit dimineața, ca bază de machiaj alături de o cremă lejeră sau după ce ai aplicat ultimul strat de pudră, pentru fixare. Și seara, la finalul demachierii, va oferi pielii hidratare optimă.

Hidratează intens

Apa termală hidratează intens pielea datorită mineralelor pe care le are în compoziție. O poți utiliza sub formă de spray sau în creme, seruri pentru ten, loțiuni sau balsamuri de corp. Este potrivită pentru orice tip de piele, inclusiv cea sensibilă.

Revigorează pielea

Efectul revigorant al apei termale se vede cel mai bine în diminețile în care tenul tău arată ca după somn: plin de cute și cu eventuale cearcăne. Aplică spray-ul după ce ai curățat fața, iar apoi completează cu un ser hidratant. Pe lângă efectul de reîmprospătare, vei vedea că pielea își recapătă și elasticitatea și luminozitatea.

Calmează iritațiile

Pielea expusă razelor soarelui sau cu iritații cauzate de factorii externi va fi calmată cu ajutorul apei termale. Mineralele pe care le conține ajută la calmarea imediată a pielii. O poți folosi inclusiv după epilare, pentru a calma porii deschiși și roșeața.

Reduce inflamațiile

Un coș apărut din senin pe față, o zonă roșiatică sau o mică inflamație, toate sunt calmate în profunzime de mineralele conținute de apa termală. Datorită acțiunii sale hidratante și cicatrizante, țesuturile sunt reconstruite din interior, iar pielea își recapătă sănătatea și luminozitatea.

Apa termală La Roche-Posay este ingredientul activ esențial care îți hidratează pielea, oferindu-i toate beneficiile de care are nevoie pentru a se menține sănătoasă. Acțiunea sa antioxidantă protejează de radicalii liberi, precum razele UV. Iar marele avantaj este că o poți introduce în rutina ta de îngrijire zilnică printr-o simplă aplicare. Folosește-o pe față sau pe corp, sub formă de spray, în creme, loțiuni sau seruri pentru ten. Odată ce-i descoperi proprietățile și avantajele, va deveni nelipsită din produsele tale dermatocosmetice.