DERMATITA ATOPICĂ LA COPII: RITUALUL CORECT DE ÎMBĂIERE CARE POATE CALMA DERMATITA ATOPICĂ

Article Read Duration 3 min citire

Momentul îmbăierii este foarte important pentru copiii care se confruntă cu dermatita atopică. Săpunul dur, apa prea fierbinte și frecarea puternică a pielii pot declanșa puseuri de eczemă. Pentru a reduce erupțiile, asigurați-vă că apa nu este nici prea fierbinte, nici prea rece, adăugați un ulei emolient, folosiți geluri de curățare fără săpun, spălați și uscați delicat pielea și aplicați creme special concepute pentru pielea cu tendință atopică.

5 SFATURI DE ÎMBĂIERE CARE POT AJUTA LA CALMAREA DERMATITEI ATOPICE A COPILULUI

Urmați acești pași la îmbăiere pentru a reduce factorii declanșatori ai eczemei

Descoperiți câțiva pași simpli care pot ajuta la calmarea senzațiilor de mâncărime și a iritațiilor, transformând momentul îmbăierii într-o activitate plăcuta, de joacă și distracție!

1. Asigurați-vă că apa are temperatura ideală.

Apa prea fierbinte poate usca pielea, provocând erupții care generează senzația de mâncărime. Apa prea rece va produce disconfort. Potrivit principiului Goldilocks, temperatura potrivită a apei pentru baie este de 32-34 grade, ideală pentru menținerea echilibrului cutanat.

2. Reduceți duritatea apei

Cu cât apa este mai dură, cu atât este mai mare riscul de a declanșa noi erupții ale eczemei. Încercați să limitați timpul petrecut în cadă la aproximativ 15 minute. La nevoie, adăugați mai multe picături de ulei emolient în apă. Aveți nevoie de o recomandare? Încercați uleiul LIPIKAR Huile Lavante AP+ .

3. Alegeți gelurile de curățare potrivite

Săpunul este inamicul pielii atopice. Acest lucru se datorează pH-ului mare care irită epiderma. Prin urmare, săpunul deteriorează pelicula hidrolipidică ce protejează pielea de factorii externi. Evitați produsele care conțin săpun și alegeți, în locul acestora, produse de curățare blânde, cu formule special create pentru pielea cu tendință atopică, cum ar fi LIPIKAR Syndet AP+.

4. Spălați delicat, uscați delicat

Bureții de baie pot irita pielea și pot adăposti, de asemenea, germeni și alți agenți iritanți. Folosiți vârful degetelor pentru a crea spumă și aplicați delicat gelul de curățare pe pielea bebelușului, iar apoi spălați cu grijă. Uscați pielea copilului tapotând cu un prosop curat și delicat. Evitați frecarea și nu lăsați porțiuni de piele umede.

5. Aplicați o cremă special creată pentru pielea predispusă la dermatită atopică

După îmbăiere și după uscare, masați ușor , aplicând o cremă pentru refacerea lipidelor pielii. Atenție deosebită la zonele iritate ale eczemei atopice de pe față, mâini, coate și zona din spatele genunchilor. Aplicarea unui tratament dedicat pentru dermatita atopică a bebelușului, va ajuta la atenuarea senzației de mâncărime de pe față, mâini sau corp și îl va ajuta pe cel mic să doarmă în timpul nopții.

 

PRODUSE DE ÎMBĂIERE EXPERT
PENTRU SUGARI ȘI COPII CU PIELE ATOPICĂ

Laboratoarele La Roche-Posay au conceput o gamă de produse delicate, adecvate pielii predispuse la dermatită atopică.

  • LIPIKAR Syndet AP+ este o cremă de spălare delicată, fără săpun, care calmează pielea predispusă la atopie, protejează bariera cutanată și ajută la reducerea uscăciunii severe a pielii.
  • LIPIKAR Huile Lavante AP+  este un ulei de curățare hipoalergenic ce ajută la refacerea filmului hidrolipidic, și reechilibrează microbiomul, protejând pielea de uscăciunea produsă de apa dură.
  • LIPKAR Baume AP+M  este un balsam relipidant care conține Aqua Posae Filiformis, un ingredient activ patentat ce acționează asupra microbiomului și asupra barierei cutanate. Eficacitatea sa triplă de reparare constă în calmarea imediată, având efect anti-mâncărime și anti-recurență, scăzând frecvența puseurilor de dermatită atopică și a episoadelor de uscăciune severă.

Somnul din timpul nopții este afectat de mâncărimea cauzată de dermatita atopica? Descoperiți AICI sfaturile pentru îngrijirea dermatitei atopice la baie.

Cum pot ține copiii sub control dermatita atopică în timpul unei zile lungi de școală? Faceți clic AICI pentru un ghid expert rapid.

ADEVĂRAT
SAU FALS

PUSEURILE DE ATOPIE
POT FI DECLANȘATE DE STRES.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Nu există o explicație, însă experții au confirmat că emoțiile, șocul și stresul pot juca un rol semnificativ în declanșarea puseurilor de atopie. Cu toate acestea, dermatita atopică este cunoscută ca fiind o afecțiune genetică. În cazul în care stresul reprezintă factorul declanșator, este importantă găsirea unor tehnici de gestionare a acestor emoții precum practica mindfulness.
Aflați mai multe

POATE DIETA
SĂ AGRAVEZE DERMATITA ATOPICĂ?

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

Unele alimente pot acționa ca factori declanșatori pentru atopie, provocând puseuri. În cazul în care considerați că alimentația poate fi un factor agravant al eczemei, consultați un medic specialist care poate efectua teste de sânge și teste alergologice, identificând alergiile existente la anumite alimente (alimentele cu potențial alergen cel mai des întâlnite sunt arahidele, laptele, soia, glutenul, peștele și ouăle).
Aflați mai multe

DERMATITA ATOPICĂ
DISPARE ÎN TIMP.

ADEVĂRAT Laroche-Posay Romania true or false

În funcție de copil, dermatita atopică poate dura câteva luni până la câțiva ani.

Jumătate dintre copiii care au fost diagnosticați cu dermatită atopică ca bebeluși pot scăpa de această afecțiune până la vârsta de cinci ani.

În unele cazuri, dermatita atopică persistă până la maturitate, dar acest lucru este imposibil de prezis.

Nu există tratament definitiv pentru dermatita atopică, însă această afecțiune poate fi gestionată cu un ritual de îngrijire corect.

Aflați mai multe

DERMATITA ATOPICĂ
POATE FI CONTAGIOASĂ.

FALS Laroche-Posay Romania true or false

Dermatita atopică sau eczema este o afecțiune genetică și nu este deloc contagioasă. Tratamentul pentru simptomele dermatitei atopice se bazează pe substituenți de săpun, emolienți și corticosteroizi topici.
Aflați mai multe
Laroche-Posay Romania questionmark

ȘTIAȚI CĂ?

crema de curatare, delicata

LIPIKAR STICK AP+ are forma unui stick ușor de folosit pentru a calma intantaneu nevoia de scărpinare, rupând cercul vicios mâncărime - scărpinare al pielii predispuse la atopie.

DESCOPERIȚI RESTUL
PRODUSELOR DIN GAMĂ

LIPIKAR este gama Nr. 1 în Europa în categoria produselor de curățare și îngrijire destinate pielii sensibile, foarte uscate, predispuse la atopie, având produse potrivite pentru întreaga familie, de la nou-născuți la seniori. 

ANGAJAMENTELE NOASTRE
PRIVIND SIGURANȚA

Standarde de siguranță superioare regulamentelor cosmetice internaționale.

Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

100% DIN PRODUSE
TESTATE ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără nicio reacție alergică
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ CORECTĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu medici dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin doar ingredientele esențiale, în doza activă corectă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE
PE PIELEA FOARTE SENSIBILĂ

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai sigure ambalaje alături doar de conservanții necesari, pentru a garanta toleranță și eficacitate intacte în timp.

AFLAȚI MAI MULTE DESPRE
CE ESTE ECZEMA

placeholder CE ESTE DERMATITA ATOPICĂ?
TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI, DE LA CAUZE LA SOLUȚII.
Descoperiți acum

CONSULTAȚI TOATE ARTICOLELE
DESPRE DERMATITA ATOPICĂ

placeholder COPIII CU DERMATITĂ ATOPICĂ
ȘI PROBLEMELE DE SOMN
aflați mai multe