Regula 1
Curăță delicat pielea bebelușului
Alege produse de curățare a pielii adaptate pentru pielea fragilă a bebelușului: formule hipoalergenice, cu toleranță garantată în cazul bebelușilor. Uleiurile de curățare pentru bebeluși sunt opțiunea ideală pentru rutina de zi cu zi, fiind delicate și reconfortante pentru băile copilului. În plus, dacă ai nevoie de un ajutor pentru a trata o iritație severă, grăbește recuperarea cu un produs delicat și purificator de curățare.
Regula 2
Tamponează delicat pielea pentru uscare
După ce ai spălat delicat pielea copilului, șterge-l de apă folosind un prosop moale. Tamponează pielea cu prosopul, fără a-l freca, pentru a evita iritațiile.
Regula 3
Evită scutecele murdare
Schimbă-i scutecele frecvent, pentru a evita eritemul fesier. Acesta poate apărea când pielea intră în contact cu scaunul și cu urina prea mult timp. În cazurile severe de iritație a fundului bebelușului, schimbă-i scutecul și noaptea, dacă se trezește.
Regula 4
Un funduleț uscat
Alege scutece absorbante care protejează pielea cât mai mult împotriva umezelii.
Regula 5
Lăsă-i pielea să respire
Evită scutecele prea strâmte și pantalonii din materiale sintetice care lasă pielea umedă. Iritațiile sunt frecvente în pliurile pielii și în zonele ce intră în contact cu transpirația sau saliva, de aceea trebuie să folosești materiale care absorb transpirația și mențin pielea uscată.
Regula 6
Purifică prin pulverizare
Folosește apă termală pentru a calma iritațiile de pe fundulețul bebelușului înainte să-i aplici crema pentru protecția pielii.
Regula 7
Protecție suplimentară
De fiecare dată după ce schimbi scutecul, folosește o cremă de protecție pentru bebeluși pe toată suprafața fundulețului.
Regula 8
Spală-te pe mâini
Spălă-te bine pe mâini înainte și după fiecare schimbare a scutecului.
Regula 9
Atenție la detergent
Spală hainele bebelușului și toate materialele textile care intră în contact cu pielea sa cu detergenți hipoalergenici delicați cu un conținut redus de surfactanți.
Regula 10
Consultă medicul pediatru
Cere sfatul medicului pediatru dacă eritemul fesier al bebelușului are nevoie de mai mult tratament , mai ales dacă începe să supureze sau produce coșuri.