0
Înapoilaroche-posay.ro

Locul dedicat încurajării autonomiei copiilor cu dermatită atopică

Atopia și somnul

Noaptea poate fi o perioadă înșelătoare. Pe de-o parte, te cuibărești în pat și visezi. Pe de altă parte, atunci când ai atopie te trezești din nou și din nou din cauza mâncărimii... care te face să caști a doua zi la școală.
Deci, care este cel mai bun secret pentru o noapte liniștită?

Img_Atopia și somnul

Pregătește-te de somn folosind rutina potrivită

Urmarea aceleiași rutine, în fiecare noapte, te ajută să te bucuri de o noapte odihnitoare. O idee bună este să începi cu o baie călduță. Amintește-ți să îți speli pielea cu Lipikar Syndet AP+ și să aplici balsamul Lipikar după baie. Apoi, implică-te într-o activitate care te ajută să te relaxezi. Îi poți ruga pe părinți să îți citească o poveste sau poți chiar tu să citești una. Încearcă să eviți ecranele strălucitoare ale telefoanelor, tabletelor sau televizorului - lumina lor albastră induce creierului tău ideea că este dimineață!

Menține o temperatură potrivită

Supraîncălzirea este uneori cauza pentru mâncărimea din timpul nopții. Iarna, asigură-te că temperatura nu este prea mare și nu te acoperi cu prea multe pături. Încearcă să porți pijamale din bumbac și evită cusăturile strâmte care provoacă mâncărime. Vara, poți să dormi cu fereastra deschisă și nu este nevoie să porți pijamale. Menține o temperatură potrivită și lasă pielea să respire!

v_article06_para02.jpg

Ține Stick-ul lângă pat

Chiar și aplicând rutina AP+ și purtând pijamalele perfecte, e posibil să te trezești din cauza mâncărimii. Nu te panica! Ia stick-ul, aplică-l în jurul zonei cu mâncărime și pielea se va calma instantaneu. Dacă îți este greu să adormi din nou, încearcă să citești puțin sau roagă-i pe părinți să îți dea să bei ceva cald.

Noaptea poate fi dificilă atunci când ai atopie. Dar cu ajutorul rutinei potrivite și cu puțină pregătire, poți avea nopți mai liniștite și mai odihnitoare. Și nu uita, atunci când apare mâncărimea, apelează la Stick!

v_article06_para3.jpg

  • Facebook
  • Pin
loading : 0,462 sec