Sfaturile Expertului

Cremele emoliente ajuta la scaderea frecventei aparitiei dermatitelor atopice.

Img_Cremele emoliente ajuta la scaderea frecventei aparitiei dermatitelor atopice.

Dermatita atopica sau eczema reprezinta o afectiune a pielii cu caracter cronic si recurent, extrem de frecventa, care se caracterizeaza prin inflamatie. Ce cauzeaza dermatita atopica? O predispozitie genetica de a raspunde prin reactii alergice la factorii de mediu. Poate fi asociata cu astmul sau alergia rinitica.

Care sunt simptomele dermatitei atopice la pacientii tineri?

La nou-nascuti eczema se intalneste cel mai des pe fata.

La copiii mici, dermatita apare mai ales la nivelul placilor tegumentare, in jurul genunchilor si coatelor. In timpul eurptiilor, pielea este rosie si uscata si uneori supureaza. Totodata are tendinta sa provoace mancarimi si devine mai groasa in zonele infectate. Aceasta mancarime poate sa tulbure somnul. Pielea este uscata. Aceasta uscaciune severa, care este cauzata de modificari genetice ale barierei protectoare a pielii, duce la mancarime.

Ce tratamente recomandati?

Prescriu creme cu dermatocorticoizi,

care sunt indispensabile in tratarea eczemei. Este esential sa se ofere micutilor care sufera de aceasta boala cronica un pic de calm. Aceste creme extrem de eficace trebuie aplicate pana dispar toate simptomele (cateva zile). Apoi recomand creme emoliente ce trebuie folosite regulat pentru a hidrata pielea si a reduce frecventa eruptiilor.

Ce ii sfatuiti pe parinti sa faca?

Le explic mecanismul din spatele dermatitei atopice, care le face viata mai grea atat copiilor, cat si familiilor.

Tratamentele folosite sunt eficiente in inhibarea eruptiilor. Cu toate acestea tratamentele nu pot sa vindece definitiv boala, care poate sa dispara de la sine in cativa ani. Le recomand pacientilor mei sa foloseasca produse de curatat delicate si sa isi hidrateze pielea cu creme emoliente specifice, adaptate pielii atopice a copiilor.

  • Facebook
  • Pin

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele