free from spots

Descoperă tot ceea ce trebuie să știi pentru a combate acneea
și a te simți bine în pielea ta

Acneea si emotiile: adevaratul impact psihologic al acneei

Acneea este o problema pe care majoritatea dintre noi o vor intampina la un moment dat.

FFS Mag article 30742 : Main article image (LP16718)

“Acneea tinde sa apara in adolescenta, atunci cand oamenii sunt cei mai vulnerabili. in anii adolescentei inveti cine esti si creezi legaturi cu cei de varsta ta – iar acneea poate  interveni in acest proces. Aceasta afectiune nu este periculoasa, dar poate face ca adolescentii sa nu se simta confortabil in propria piele. Atat imaginea de sine, cat si stima de sine pot suferi”, explica medicul dermatolog Philippe Beaulieu.Intr-adevar, multe studii au aratat ca persoanele care sufera de acnee prezinta simptome de anxietate si depresie, precum si sentimente de stima de sine scazuta. Acest aspect poate chiar afecta performanta profesionala sau scolara.  (2)Iar aceste efecte pot dura decenii intregi, deoarece acneea nu se opreste in mod miraculos atunci cand implinesti 18 ani! De fapt, tot mai multe femei adulte sufera de aceasta afectiune. Epuizati de eruptiile recurente pe durata intregii vieti adulte, majoritatea, pur si simplu, renunta la tratament si sufera in tacere – in special deoarece consecintele psihologice ale acneei nu sunt proportionale cu gravitatea acesteia.


“Cand un pacient nou intra in cabinetul meu, ii spun intotdeauna ca a facut deja cel mai important pas – cauta ajutor si nu trece prin aceasta singur. Ca o echipa, lucram impreuna pentru a obtine o piele mai curata si o perspectiva mai optimista asupra vietii. De aceea slujba mea este atat de plina de satisfactii!”

1Ann Dermatol Venereol. 2010 Nov;137 Suppl 2:S49-51. doi: 10.1016/S0151-9638(10)70024-7. [Recent data on epidemiology of acne]. Dréno B.
2The psychological and emotional impact of acne and the effect of treatment with isotretinoin. Br J Dermatol 1999; 140:273-82.
Kellett SC, Gawkrodger DJ.

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

32238
|||

Rutina de îngrijire potrivită

Îngrijire
Img_Îngrijire

Descoperă mai multe

Serozinc packshot from Serozinc, by La Roche-Posay

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee